Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:04

brrr takhle (dělení tříd, středa škola zavřená) to má v plánu Belgie pro střední školy, pokud by se zhoršila situace. Základky snad budou chodit normálně spolu 5 dní v týdnu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:06

brrr Naše šéfová už zrušila desinfekční firmu, která nám každý víkend desinfikovala ozónem. Takže u nás v čekárnách už se neřeší nic. Věřím tomu, že to je na majiteli firmy. HO i desinfekce prostor. 

Sweet Potato Též je to u Američanů. Kolem sebe už nikoho na HO nemáme, tak jsem myslela, že už je poslední

Online Gatita
8683 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:10

Muz ma taky porad HO, ted si je tam po trech mesicich povolali, aby jim sdelili,  ze maji jeste dalsi tri mesice zustat doma...Jak jsem byla ze zacatku rada (nebudu se tu kasat, byla jsem dost podelana a jsem dodnes), tak uz mi to prijde divne. Je mi ho fakt lito, protoze travi dny v kamrliku, zatimco mne tam chodi kamaradky s detmi, a ty rany pod oknem od letajicich spuntu z prosecca ho musi dost drazdit...(radsi teda uz kupuju sroubovaci). Neda se jinak, celou materskou jsem drzela basu, varila o106 a vsemozne se snazila o klid v dome, ale nejde to uz, no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2020 22:18

Muž chodí do práce už od půlky května. Dostali spoustu desinfekce, roušky a každý víkend desinfikujou ozónem. Já jsem docela ráda, pro klid v rodině a jeho, a tím pádem i mojí, duševní pohodu je to rozhodně lepší. Z hlediska korony vlastně nevím, já už taky chodím všude jako dřív, i s dětmi, tak je to celkem jedno.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:36

Evaeva Já jsem právě celkem v pohodě, protože chodím do práce pořád, takže spolu doma nejsme a žádné napětí řešit nemusíme. Ovšem kluci už toho mají celkem dost . Jak je pořád doma, tak má přehled, kdo sem jde, kam jdou oni, jak dlouho jsou na počítači a při větě "Vem si knížku", chytají nervy. Taky nejsou zvyklí, protože celé roky byl doma nejdřív ve 20 a najednou pořád.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2020 22:44

Renusatko já jsem s dětmi na mateřské. Jak jsou malí, bylo to složitější, protože se těžko vysvětluje, že za ním nemůžou. A taky muž není tolik zvyklý na ten domácí ruch (čti řev;)), tak se hůř soustředil na práci.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:50

Evaeva Presne, my uz byli krucek od rozchodu!  Zatim si teda jen hledal nahradni office, ale jedina kavarna, ktera mela otevreno od 8 rano ma fakt nepohodlne zidle a stoly k sezeni u notebooku. Ted chodi tri dny v tydnu a je to lepsi. Spolu dva bychom byli spokojeni, ale s tema detma dohromady je to na nonstop pobyt narocne. Po teto zkusenosti jsem uplbe zbostila svagra co je na HO odjakziva, prezil 7 let materske, s detma ted vicemene vsechno odstonava, o prazdninach kolikrat pracuje i s x detmi a x zebnskyma za jednema dverma, ale on nejenze prezil, on je uplne v pohode, ale v uplne az cool pohode!!! Neslysela jsem, ze by mel kdy nejaky extempore, ze ma toho plny zuby, vyjel na deti, ci cokoliv podobnyho co se beznejm smrtelnikum stava Ja toho chlapa fakt nechapu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2020 22:56

Karjaon si člověk asi zvykne, po nějaké době. Můj táta taky pracoval z domu, když jsem byla malá a nijak blbě na to nevzpomíná. Ale s těmi malými dětmi je to náročné, odstřihnout se od toho domácího provozu. Ve dvou bysme taky neměli problém, klidně i oba na ho.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:58

Evaeva No presne, ja doufam, ze si na to nebudeme muset zvykat;-)'

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2020 23:04

Karja to je jasný. Hlavně během té karantény bylo všechno jiné, žádné kroužky, školka, nákupy, byli jsme mnohem víc doma.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:11
Reakce na Sweet Potato:

Renusatko HO je kolem mne docela častý. Především všichni, co pracují u nějakých Američanů.

​Tuto souvislost /manžel má amerického zaměstnavatele/ potvrzuji, zatím HO minimálně do října .  Asi bude brzy vražda ....

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:16

U nás se tak 3/4 vyjádřilo, že HO v pohode, spíš jim chybí, že se nevidí kolegové než ženy jim to doma vadilo.

Jinak se zeptejte svých poloviček, mému muži vadí to,že dělám z domova mnohom víc než mě ( resp. vadí to jemu, mě to vyhovuje). 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:18
Reakce na Fiction:

​Tuto souvislost /manžel má amerického zaměstnavatele/ potvrzuji, zatím HO minimálně do října .  Asi bude brzy vražda ....

​Njn. To jsou ty neprimy obeti koronaviru!

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:24

continuity No u nás stejně, jen to máme naopak.

Manžel na HO, moc spokojený, po mně chce teplé obědy . Stále je doma, nemám chvíli pro sebe. Nic neudělá /OK, je sice doma, ale vlastně v práci/, ale jaksi nemá tu druhou směnu, kterou mám v domácnosti já /jo, špatně jsem si ho vychovala, vím/.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:24
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:29

Fiction tohle mám dost často taky.Teď už aspoň chodí do kanclu a doma je tak 2x do týdne, při plném HO to s těma obědama bylo peklo. Já mám taky práci, i když míň, ale když se do toho zaberu a musím se soustředit zrovna v den, kdy je doma, tak se mi fakt moc nehodí jít tancovat kolem plotny. A sice je "v práci", ale doma generuje bordel, stačí, aby se jednou za 3 hodiny prošel po baráku.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:40

Kokoska Já to dočítám se zpožděním, soucítím i s ostatními Karja Renusatko

Manžel si zřídil pracovní místo v naší centrální místnosti - kuchyňo-jídelno-obýváku, přitom máme pracovnu a má i svůj pánský pokoj .  S tím, že pokud by se to nehodilo, přesune se tam, ale na to zatím nedošlo. Takže já, pokud nejsem přes den v práci /náhradní volno po službě, apod./ , trávím den potichu, se sluchátky na uších. Ten termím nástupu do práce jim stále posouvají, tak mu připadá, že přestěhování není nutné.

Nejvíc mě točí to stravování, chodit na obědy PRYČ nechce a ani si nechce nechat nic posílat. Nemáte tip na jídla, co se dají uvařit den předem a vydrží na 2 dny . ...

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:44

Jsem zřejmě jediná, komu mužova HO vyhovuje. Má "kancl" v ložnici, kde je zavřený celý den, přijde jen krátce na kafe a oběd, ale ušetří dvě hodinové cesty, takže mně přibyly dvě hodiny denně, kdy ta dvě klíšťata nevisí jen na mně, a to je k nezaplacení! 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:53

Pinot Noir Když byl "v časech kruté korony" můj pracovní režim jiný, byla jsem paradoxně více doma, doma byl i syn ze školy, tak mi manželův HO vůbec nevadil, naopak, bylo to po této stránce velice fajn období. Vadí mi to teď, když chodím opět naplno do práce. Takže tě chápu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2020 23:53

Pinot Noir no jo, muž to má do práce 10 minut metrem. Z jeho pohledu to bylo horší než z mého. Když kluci moc ječeli, tak měl tendence mi pomáhat a pak měl pocit, že nic neudělá, navíc se hůř soustředil. Normálně dorazí v půl šesté a věnuje se dětem, buď venku nebo doma. Takhle jsme naopak koukali vypadnout, aby ještě něco udělal, takže ve výsledku se sice víc podílel na běžném provozu, ale kluci z toho moc neměli.

A ještě jsem musela vařit ty obědy. Ale chodit do práce, tak to teda nedělám, maximálně bych udělala větší množství večeře.