Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline mitford sister
1701 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 16:54

ke kašmíru - mám ho moc ráda, jsem zimomřivá a zároveň nerada vrstvím třeba košile nebo cokoliv s rukávama pod svetr, takže kašmíru mám velkou bednu. určitý rozdíl podle ceny pozoruju, ale není to vždycky. nekupuju ty fakt nejdražší, párkát jsem koupila ty nejlevnější (tesco). ty dražší z toho, co jsem koupila, třeba allsaints, vydrží fakt dlouhá léta, žmolkují v začátku a pak málo. marks and spencer má slušnou kvalitu v té levnější kategorii a přijde mi, že si ji drží, jen ty střihy jsou takové nemoderní se mi zdá, ale basic crewneck tam klidně koupím. v té řetězcové kategorii - zara, hm, mango atd. mám dojem, že prostě jak to trefí, lepší i horší, asi podle dodavatele. žádnou vyloženě špatnou zkušenost ale nemám. nejhorší kousek (i tesco bylo mnohem lepší, i když ne tak měkké) mám nějakou značku z van graafu, žmolkuje a tak jakože cupuje strašně od prvního nošení.

kvůli ceně (kvalita je taková průměrná mi přijde) kupuju často kašmír v laredoute, mívají hodně slevy 30-40-50% na vše. teď bylo 50% a na cestě mám černý kardigan s kapucou na zip. už jeden mám (z mypashmina, taky to bylo v nějaké akci) a vyhovuje mi ten střih, zvlášť k těm všem prophérům a podobným, co jsem teď nakoupila.

peru v pračce na ruční/vlnu, když si vzpomenu, tak naruby a v pytlících - žádný problém.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 16:56

whiskas ja to nastavim na program na vlnu/hedvabi a pustim to, ty ruzny tlacitka na pracce radsi nikdy nemackam, at neco nezkazim

Offline whiskas
20923 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 17:10

razorblade Aha. Máme asi divnou pračku, otočila jsem na volbu na vlnu a stejně se na odstřeďování objevilo 1200 (z minulé předvolby). Prostuduji návod .

Offline RoSa
10086 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 17:18

slniecko brusny kamen? mně kdysi někdo poradil pemzu a funguje to výborně

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 18:06

Letenky do Londýna. 19. tam a 21. zpátky. Jak na potvoru jsou ten víkend předtím v Česku.

Takže nakonec na svatbu jedu. prý se to nějak provalilo a chtějí se dostavit (jak překvapivé)  i přítelovi rodiče a strýc. Takže jsem byla milostivě připuštěna i já. 

Zeptala jsem se dcery, co bude mít na sobě. Ještě neví, něco prý vytáhne ze skříně.  Co tedy ale vytáhnu já, to opravdu netuším .  Se picnu z toho všeho 

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 19:30

Na odstranění žmolků u vlněných svetrů používám obyčejné holítko, kterým si holím nohy (ne teda ten stejný kus  )
Jinak taky peru v pračce, svetry mám jen tmavé, max světle šedý, a vždycky všechno v pohodě. Program na hedvábí/vlnu, otáčky na min (myslím 400), tekutý prostředek na vlnu a žádná aviváž. Suším pak rozložené na ručníku na sušáku ve vodorovné poloze, aby se nevytahaly.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 19:31

RoSa ten kameň od continuity vyzerá podobne. Asi ho objednám, zas taká pálka to nie je a porovnám potom s tou pemzou, Som zvedavá.

Možno to bude, ako som si kedysi objednala z nejakého echt tradičného barber-shopu (to bolo ešte pred hipstermi tu) nejaký klasický kameň na zastavenie krvácania pri holení a keď to došlo, tak som zistila, že je to presne to, čo sa (nielen) tu predáva ako deokryštál za tretinu. Ale neľutovala som, lebo keby mi predtým niekto poradil dávať si deokryštál na reznú ranu, tak asi by som prevrátila očami a v duchu si pomyslela niečo nelichotivého.

No, dám vedieť .

Online Karja
44413 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 19:35

Dadoo Jeee, gratuluju! Tak pak postni outfit a je mile, ze to bylo tajne, ale pred tebou ne;-).

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 19:36

slniecko prej se ty kamence od sebe fakt lisej, ty dražší jsou z jednoho kusu, ty levnější prej slisovany, tihle nedávno jsem na to náhodou nekde narazila.

Offline whiskas
20923 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 19:36

Brioso Stručné, jasné, výstižné, díky za návod, jak prát svetry .

Offline Sweet Potato
40078 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 19:45

whiskas Tys do dneška prala v potoce?

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 20:16

Potrefenáhusa a myslíš, že to môže mať nejaký vplyv ?

Offline whiskas
20923 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 23:23

Sweet Potato , jen necky + valcha, pokrok nezastavíš .

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 10:09

whiskas Není zač  Myslím, že prací návod už tu někdo psal pěkně přede mnou. Mně spíš přišlo důležité zmínit to sušení.

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 10:11

slniecko na funkci rostlinare myslím ne (třeba se ten slisovanej driv rozpadne?)

Online barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 10:19
Reakce na slniecko:

Potrefenáhusa a myslíš, že to môže mať nejaký vplyv ?

​Na funkci to vliv nemá  Jen se ti může časem ten slisovanej začít odlamovat.

RoSa 

Pemzy bych se docela bála - že ten svetr potrhá, dyk je drsná... 

Já si asi před měsícem koupila svetr v Benettonu, ne čistě kašmírovej ale "s kašmírem" - lehoučkej, měkkej, moc příjemnej a přesně to co jsem potřebovala... snad po druhým nošení začal strašlivě žmolkovat  Hadr blbej, teď vypadá jak když jsem ho našla v popelnici 

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 10:20

Jinak, źe tu podporuju ot praní svetrů, to sražení v pračce se může taky stát tak, že některá pračka nechává zbytky prášku z předchozího praní..

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 10:21

Jinak na odžmolkování sou dobrý ty stroječky, já měla jeden z tchiba, od mámy a ten byl fajn. Teď ho v nabídce nemaj, ale doufám, že zas mít budou.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 13:14

Ounz pridávam Tchibo na zoznam.

Ono, ja taký strojček niekde mám, ale z nejakého pochybného obchodu a za á vyžaduje nejaké atypycké baterky (ktoré samozrejme neboli priložené) a za bé ani som ich nezháňala, lebo som si tak nejako nevedela trúfnuť ho použiť. Musím si spomenúť, kde je založený.

Ale úprimne, radšej kúpim nový, taký, čo máte overený, plus vyskúšam ten kameň.

Offline RoSa
10086 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 13:18

barbucha pemzy jsou různý druhy - a přejíždíš jemně!!! já jsem takhle "vyhladila" pašmínu (jo, prej je zbytečně moc často peru, ale já si nemůžu pomoct)... ta žádný velký žmolky neměla, a strojkem by to jemný chmýří "oholit" nešlo