Pomoc Ukrajině

26. února 2022 15:38
Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:36

barbucha 

Prečo si myslíte, že to musíme platiť? Nemusíme. Ale my im platíme, lebo chceme, aby boli ako my. Nevykašleme sa na nich a nenecháme ich na pokoji, lebo to je zase naša nátura. 

Z rovnakého dôvodu "zachraňujeme" Afriku, predtým sme "zachraňovali" Indiánov, Inuitov, Aborigéncov... 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:45

Anička dušička no Afriku třeba zachraňujeme kvůli tomu, že se nám nezdá, aby tam děti umíraly hlady nebo na nemoce, pro které je dostupné levné očkování. Že se teda humanitární pomoc přičte Evropě k tíží jsem se neuměla ani představit. No tak asi jo. 

Offline barbucha blogger
34947 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:45

Anička dušička 

Nenecháme je na pokoji? Inu, velmi rádi bychom je nechali na pokoji, kdyby se chovali tak, jak je v naší zemi zvykem. To je legitimní požadavek každé společnosti. Ani ten Indián by si nemohl postavit týpí na Václaváku... Inuit by těžko požadoval přísun čerstvých tuleňů a Aboriginec by musel chodit oblečený Tak to prostě je: U nás nekočujeme - bydlíme v bytech. Nekrademe koně, ale chodíme do práce. Nemáme deset dětí, které nejsme schopni uživit, a ty, které se nám narodily, posíláme do školy. Vítej ve středoevropské zemi 21. století

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:49

Anička dušička no dobre, tak už víme, jak je to špatně. Tak teď nastiň svoje řešení, jak z toho ven. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:50

barbucha a žádnému z nich bychom nedovolili kvůli obživě krást. 

Offline barbucha blogger
34947 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:51

continuity 

Jedině až by se dostali do politiky

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:52

barbucha řeknu ti, já to kradení blbě nesu i u politiků, kteří se počítají k majoritě. 

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:54
Reakce na continuity:

Anička dušička no Afriku třeba zachraňujeme kvůli tomu, že se nám nezdá, aby tam děti umíraly hlady nebo na nemoce, pro které je dostupné levné očkování. Že se teda humanitární pomoc přičte Evropě k tíží jsem se neuměla ani představit. No tak asi jo. 

​A hlavne sme Afričanov predtým zotročili, ukradli im všetko, čo sa ukradnúť dalo a doteraz ich vykorisťujeme.  

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:56
Reakce na barbucha:

Anička dušička 

Nenecháme je na pokoji? Inu, velmi rádi bychom je nechali na pokoji, kdyby se chovali tak, jak je v naší zemi zvykem. To je legitimní požadavek každé společnosti. Ani ten Indián by si nemohl postavit týpí na Václaváku... Inuit by těžko požadoval přísun čerstvých tuleňů a Aboriginec by musel chodit oblečený Tak to prostě je: U nás nekočujeme - bydlíme v bytech. Nekrademe koně, ale chodíme do práce. Nemáme deset dětí, které nejsme schopni uživit, a ty, které se nám narodily, posíláme do školy. Vítej ve středoevropské zemi 21. století

​Ale oni sem neprišli včera, ani pred rokom. A my ich nenechávame ich na pokoji storočia. 
Celkom by ma zaujímalo, či si niekedy pripustíme, že ten náš spôsob života nie je jediný správny. 

Offline barbucha blogger
34947 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:00
Reakce na continuity:

barbucha řeknu ti, já to kradení blbě nesu i u politiků, kteří se počítají k majoritě. 

​No to já taky samozřejmě. Krást se prostě nemá, i když to tady naše minorita pokládá v podstatě za svoje právo a strašně pláče, když je jí upíráno, byvše chycena s cizí šrajtoflí

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:02
Reakce na continuity:

Anička dušička no dobre, tak už víme, jak je to špatně. Tak teď nastiň svoje řešení, jak z toho ven. 

​Ja už som to napísala vyššie - chce to veľa času, veľa práce a veľa sociálnych zmien. A je zbytočné rozoberať to viac, lebo nie je politická vôľa a ani (v dohľadnej dobe) nebude. 

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:03
Reakce na continuity:

barbucha a žádnému z nich bychom nedovolili kvůli obživě krást. 

​Prečo to teda dovoľujeme cigánom? :-)

Offline barbucha blogger
34947 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:03

Anička dušička 

No ano, nepřišli včera! To je furt dokola... kolik asi generací proběhlo za těch dejme tomu 500 let? A to nebyli schopný si zvyknout?

Náš způsob života možná není jediný správný, ale je náš. Je tady, v tomto místě, obvyklej a normální. 

My je nenecháváme na pokoji? Inu položme si otázku... chceme my něco od nich, nebo oni od nás? Platí zákony pro všechny, nebo jen pro někoho?

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:10

Ešte k tej Afrike, nevedela som to narýchlo nájsť - Mallence Bart-Williams na TEDx Berlín

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:17
Reakce na barbucha:

Anička dušička 

No ano, nepřišli včera! To je furt dokola... kolik asi generací proběhlo za těch dejme tomu 500 let? A to nebyli schopný si zvyknout?

Náš způsob života možná není jediný správný, ale je náš. Je tady, v tomto místě, obvyklej a normální. 

My je nenecháváme na pokoji? Inu položme si otázku... chceme my něco od nich, nebo oni od nás? Platí zákony pro všechny, nebo jen pro někoho?

​Ako viete, že oni od nás niečo chcú? Alebo teda chceli? Chceli žiť po svojom, ale my (MY, nie oni) sme ich dostali do patovej situácie, keď sme im zobrali ich spôsob živobytia a teraz im na jednej strane odmietame dať kvalifikovanú prácu (ani tým, ktorí MAJÚ na to vzdelanie), a na druhej strane im vyčítame, že sú darmožráči a žijú z našich mozoľov. 

Nevyhodili sme ich pred päťsto rokmi. Päťsto rokov odolávajú nášmu tlaku na to, aby prijali náš spôsob života. Zjavne NIE sú schopní (alebo ochotní, alebo aj-aj, to je vo výsledku jedno) si zvyknúť.
Nie je načase pripustiť, že tudy cesta nevede

Offline barbucha blogger
34947 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:24

Anička dušička 

Práci by si sehnali, kdyby se do ní dokázali dostavit opakovaně. Ti vzdělaní, ty výjimky, s tím nemají problém. A zbytek, většina, nedělá nic, jen od nás přijímá sociální dávky (a ano, žije tím z našich mozolů). Že by od nás nic nechtěli? Však se můžou hrdě všech těch příspěvků vzdát!

Ale kupodivu, první co u nás teď hledali ti romští imigranti z Maďarska, bylo těch slíbených pět tisíc korun! Ti že nic nechtějí?

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:32

Anička dušička ešte sme nepočuli to riešenie, zaujíma ma to.

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:44
Reakce na barbucha:

Anička dušička 

Práci by si sehnali, kdyby se do ní dokázali dostavit opakovaně. Ti vzdělaní, ty výjimky, s tím nemají problém. A zbytek, většina, nedělá nic, jen od nás přijímá sociální dávky (a ano, žije tím z našich mozolů). Že by od nás nic nechtěli? Však se můžou hrdě všech těch příspěvků vzdát!

Ale kupodivu, první co u nás teď hledali ti romští imigranti z Maďarska, bylo těch slíbených pět tisíc korun! Ti že nic nechtějí?

​Neviete, o čom hovoríte. Stačí mať priezvisko Čonka, Berky, alebo Stojka, a nepozvú vás na väčšinu pracovných pohovorov. Viem o prípade, kedy sa pán podnikateľ odmietol rozprávať s vysokoškolsky vzdelanou ekonómkou, uchádzačkou o zamestnanie, lebo bola cigánka. 

Cigáni od nás nič nechceli, keď sem prišli. Nič by od nás nechceli ani teraz, keby sme nemali ako jediní patent na život a (už neviem, ako to napísať) keby sme ich (MY) nedostali do situácie, v akej sú teraz.

Čo sa týka sociálnych dávok. Naozaj si myslíte, že to je taká výhra, ako sa bežne prezentuje? Skúsili ste si niekedy zistiť, koľko presne od štátu dostávajú?
A keď to tak strašne kole ľuďom oči, premýšľali ste niekedy, prečo teda štát tie dávky nestopne? Prečo nie je politická vôľa ani na toto? 

(O maďarsko-ukrajinských utečencoch sa baviť nejdem, to je situácia z posledných dvoch mesiacov, a pravdepodobne to dopadne tak, že sa buď vrátia domov, alebo pôjdu niekde inde.)

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:47
Reakce na milacka:

Anička dušička ešte sme nepočuli to riešenie, zaujíma ma to.

Tak do tretice - VEĽA času, VEĽA práce, VEĽA sociálnych zmien. 

Sociálna zmena je aj to, že majorita pochopí a prijme, že existujú ľudia, ktorí fungujú inak. A majú na to právo. 
Tým by sme mohli začať. Už to je práca na roky. S majoritou. 

Offline barbucha blogger
34947 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:00

Cigáni od nás nič nechceli, keď sem prišli.

​Ne, nic od nás nechtěli. Jen naše slepice, naše koně, naše peníze a další naše majetky Nebo jak myslíš, že se tady živili - pozemků k vlastní obživě (naprosto nezbytných před těmi stovkami let) nemajíce? Že by si jako občasným drátováním hrnců dokázali vydělat na celoroční obživu mnohačlenné rodiny, její ošacení, topivo atd. plus na koupi píce pro svoje tažná zvířata?  Tak určitě!

Hele to je marný. Mysli si co chceš a já si nechám zas svůj názor. Další debata je pro mě zbytečná.