Sweet Potato u Nikol Stibrove na IG jsem cetla, jak se k tomu postavila nejaka pro-kojici organizace a odsuzuje dovoz mleka, ze pry tak jen vyrobci ziskavaji dalsi zakazniky a kojit je pritom tak jednoduchy
z toho se mi uplne udelalo zle.
Pomoc Ukrajině
711990
ježiši
711990 to jsem videla. Kravy no
711990 Ať jdou doprdele
Sweet Potato Tak to jsem zrovna vyhodnotila správně. :) Mám tady hlavně plíny a krabice dětské výživy. Sakra, chtěla jsem koupit baterky a zpomněla!!! ![]()
https://www.pomahejukrajine.cz/nabidka
Už to tu asi bylo. Ale je to nejlepší přímý směr, kam nabízet pomoc všeho druhu.
notna Původně jsem chtěla nakoupit pleny a hygienicke potřeby. Ale když hledáš sběrné místo, všude chtějí něco jiného. A dost se to mění. V Praze to bude jednodušší, ale pamatuju si (ze záplav), jak jsme vozili vody a kojenecké jidlo tam a zpátky, protože těch bylo najednou dost a chtěli deky, nebo rukavice a savo....Tak jsem poslala peníze.
Garfie U nás je sbírka na dětské léky, kapky na kašel, paralen a pod. Všichni jsou nastydlí.
Jinak, pokud tam někdo cíleně pro někoho jede, materiální pomoc smysl pořád má. Třeba energetické nápoje, kafe v plechovce nebo krabičce, dětské kapsičky a džusíky, musli tyčinky, čokoláda.
Elektrocentrály pro nabíjení mobilů.
rozarka U nás to škola jen zprostředkovává, organizuje to někdo jiný. Dostali jsme seznam, co je potřeba, mají zajištěný odvoz a předání na UA. Tak snad to bude ok. Ale jinak mi to přijde zbytečně komplikované na organizaci tyhle drobné sbírky.
andulka01 No vidíš a zrovna o těch lécích lécích jsem teď někde zahlédla, že se nemají posílat, protože ministerstvo chystá velkou dodávku, je to levnější a efektivnější. Jinak pochopitelně, pokud pomáháš někomu konkrétnímu, tam je to jasné, děláš sbírku na míru. Já se aspoň fakt snažila brát věci po krabicích, úplně vidím, jak tam nějaký chudák třídí pět krabiček paralenu a deset musli tyčinek nebo tak něco. Škoda, že jsem se nedostala do Makra.
notna To je určitě rozumné, takhle přes organizaci. Precejen to tvoří velký objem a pro přepravu a rozdělování je to složitější. Pro jednotlivce je, myslím, finanční dar lepší řešení.
O těch lécích tady. Je to trochu komplikovanější.
U tohohle prostě brečim furt: https://twitter.com/i/status/1498679324404338691
Garfie Poslali jsme i nakoupili nejake veci, plus nase spacaky. Znama ukrajinka ze Zakarpatska rikala, ze to sbiraji a potrebuji (ale bylo to v pondeli, snad nas s tim dneska uz neposlou nekam). Ze je problem, ze jejich oblast se odlehla v horach a mimo cesty humanitarni pomoci. Do hor se stahly hordy lidi z mest a nemaji ani penize a uz ani zasoby. Ani posledni vyplaty nedostali, bankomaty nefunguji a prichazi dalsi a dalsi lide. A ze na Svovensko v prvni vlne utekli hlavne romove (vic o problematice nevim). Ze mozna nakonec pojede jejich mistni farar az tam, s vybranou hotovosti a vecmi, ale zatim je to hrozne komplikovany.
razorblade cetla jsem reportaz z hranic
a zpravu o pomoci uprchlikum , jste skveli ![]()
Ještě doplním k té jednotlivé (malé) materiální pomoci.
Nemá smysl to tahat přes čáru, spíš zkusit reflektovat potřeby těch, kteří právě hranici přešli. Potřebují teplý čaj, kafe, polívku, malé energetické jídlo, nabitý mobil aby se mohli setkat s těma co je vyzvedávají. Potřebují si vyčistit zuby, trochu se omýt, odpočinout si před další cestou. Zvířata potřebují napít, nažrat.
Přes hranici UA jedou velké zásilky, malými jen blokujeme celníky.
Pokud nekdo chce jet pomahat, tak polsko a slovensko hlasi plno, takze nejlip v tuhle chvili do Madarska a s sebou ceduli v ukrajinstine, ze zadarmo prevezete do ceska a je pro ne zarizene ubytovani.
Jo a pokud byste vezli mlika a kase, tak to chce lahvicky, plastove misky, lzice...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“