viktorka_od splavu Ale tak je to matka, starý člověk, ono není tak jednoduché ji nechat samotnou a ať se starají cizí. Budou to muset s bratrem nějak vydržet na střídačku, ale bylo by fajn, kdyby babička souhlasila s pomocí zvenku aspoň v době, kdy bude sama doma. Blbá situace, ale stane se, no. A nakonec pro dítě taky není od věci vidět, že se rodina stará o své členy. Jen aby stará paní byla aspoň trochu rozumná a neztěžovala to.
Souhlasim do puntiku. Kdyby mi tchyne rekla, ze si nemam brat domu mamu, ktera objektivne potrebuje moji pomoc, to by teda se zlou potazala. Tohle bych resila s manzelem, ne s sirsim pribuzenstvem. Jasne, ze to neni prochazka ruzovym sadem, taky jsme si tim prosli, a je to narocny fyzicky i psychicky - ale pokud to aspon trochu jde, navic kdyz na to budou s bratrem dva, nevidim duvod, proc to apriori zavrhovat. A jo, beru v potaz i to, ze s lidma v tomhle veku je casto tezky porizeni. Navic ma velkou sanci na to, ze se ji ruce zahoji, takze sobestacnost by se ji vratila, ne?
Akorat by nemusela poustet hned ten byt, pokud to neni velka financni zatez.
A tak nejak teda taky doufam, ze me deti nesoupnou pri prvnim problemu do ustavu, az budu stara.