Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. května 2018 16:34
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu Ale tak je to matka, starý člověk, ono není tak jednoduché ji nechat samotnou a ať se starají cizí. Budou to muset s bratrem nějak vydržet na střídačku, ale bylo by fajn, kdyby babička souhlasila s pomocí zvenku aspoň v době, kdy bude sama doma. Blbá situace, ale stane se, no. A nakonec pro dítě taky není od věci vidět, že se rodina stará o své členy. Jen aby stará paní byla aspoň trochu rozumná a neztěžovala to.

​Souhlasim do puntiku. Kdyby mi tchyne rekla, ze si nemam brat domu mamu, ktera objektivne potrebuje moji pomoc, to by teda se zlou potazala. Tohle bych resila s manzelem, ne s sirsim pribuzenstvem. Jasne, ze to neni prochazka ruzovym sadem, taky jsme si tim prosli, a je to narocny fyzicky i psychicky - ale pokud to aspon trochu jde, navic kdyz na to budou s bratrem dva, nevidim duvod, proc to apriori zavrhovat. A jo, beru v potaz i to, ze s lidma v tomhle veku je casto tezky porizeni. Navic ma velkou sanci na to, ze se ji ruce zahoji, takze sobestacnost by se ji vratila, ne?

Akorat by nemusela poustet hned ten byt, pokud to neni velka financni zatez. 

A tak nejak teda taky doufam, ze me deti nesoupnou pri prvnim problemu do ustavu, az budu stara. 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. května 2018 16:40

999 Uz tri roky.  Bylo to fakt hrozny, byla jsem s tim na sono, kde to bylo videt, ale protoze je to u konecku prstu, tak pri prvnim riznuti se vsechno zaleje krvi a uz se to neda najit (je to fakt mini), takze sance na chirurgicky odstraneni miziva a bez zaruky. Po dost dlouhy dobe se to pak asi trochu opouzdrilo a uz to neboli tolik, jen kdyz se trefim uplne presne na to. I to citim pod kuzi a trochu doufam, ze jednou by to samo mohlo vyplout na povrch. 

No drzim palce, me to po par dnech dohanelo k silenstvi. 

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 09. května 2018 16:46

Setare Ty jsi mě tak vyděsila, že jsem se na tu patu vrhla, totálně jí rozrejpala jehlou a je to venku .

Původně jsem si myslela, že to nechám vyhnít :-).

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. května 2018 16:50

999 Jezis, promin, ja jsem tim rejpanim stravila more casu a padlo na to dost vina a stejne jsem byla neuspesna. Gratuluju! 

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 09. května 2018 17:01

Setare Ne promiň, jsem ti vděčná .

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. května 2018 17:06

999  Na tej parfumanii se fakt vyresi vsechno 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. května 2018 17:36

999 Muj tata pracuje se zelezem a vecne ma vsude zaryty zelezny piliny. Napari se do vany a pak natre cernou mastj, z chodidel mu to vzdy vytahne. Tak kdyby jsi mela pocit, ze tam jeste neco mas, tak zkus vecer aplikovat. Btw. Na co je jedenactilitrovej zasobnik na vodu ze skla? Takhle velkou nadobu ze skla si predstavim jen demizon na vino:-D. 

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 09. května 2018 18:01

Karja Diky za radu, přinejhorším vyzkouším.

Ono to jako demižon vypadá a je to na stojanu. Pražská voda mi nechutná a ta v plastu taky ne :-). Obvykle to není takhle dramatické, tohle se sešla celá řada náhod... Včera jsem to blbě nasadila, díky tomu praskla pojistka, ráno to začalo mírně vytékat, firma mi řekla, jak to vyřešit a že radši přijede, já neměla čas čekat, tak jsem to zkusila sama a takhle to dopadlo .

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. května 2018 18:32

Karja Jo, tak neco obdobnyho jsem taky zkousela, ale to podle me funguje jen kdyz je to povrchovy. Mne se ulomil kousicek docela hluboko a tahle metoda nezabrala. 

Navic je sklo inertni, takze ani nevyhnije  skvelej material, pokud si ho jeden nekam nezapichne 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. května 2018 18:38

Setare Fuj, no jasne, on to dela hned a ona asi taky chlapska pata bude tvrdsi nez brisko prstu, tak to tolik nezajede. No pekna polizanice z takovy blbosti. Ja si vcera operovala patu asi s kurim okem a jako stacilo mi, ja tohleto rejpani fakt nedavam!

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. května 2018 18:42

Karja Ja taky ne, potrebuju k tomu vino, pak jsem odvaznejsi a min to boli  no ale to ty ted nemuzes 

P.S. A bylas uspesna? 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. května 2018 18:56

Setare Byla, ale to uz pred mesicem a udelalo se to tam znova. Takze ted mam prave nasazenou tu cernou mast, jestli tam neni spis neco vrazeneho nebo at mi to trochu vycisti. Na druhou stranu radsi takhle ,,samodomo,, nez nejaky nipani u doktora nebo od ciziho a jeste na chodidle!

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. května 2018 19:00

Jinak minuly tyden perlil Lidl eshop. Objednala jsem 10 veci, objednavku rozdelil na 9 a 1, tu jednu poslal PPL a tech 9 postou. Prislo to ve stejny den, fakt nechapu. PPL klasicky hodinu a pul pozdeji od avizovaneho rozmezi dodani. No a to budu jeste tri veci vracet, me vomejou.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. května 2018 19:04

Karja Tak si zajdi k doktoru aspon na diagnozu, mozna to bude neco, na co da nasadit nejaka mast treba....moje dite melo na chodidle bradavici, asi z bazenu, nechali jsme to teda vypalit dusikem...tim ze se ti to udelalo znovu to vypada na nejakej vir 

A  Lidl, pocitam, ze to nemeli ve stejnym skladu, tak asi proto. Vraceni snad nebude problem, musi se postou, neda se na prodejne? 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. května 2018 19:27

Setare Na prodejne nejdou vracet objednavky. No ja to PPL, ale nemam rada, jak se na ne musi cekat, no desny.

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 09. května 2018 19:44

Karja jo, to bude virová bradavice a můžeš si to tím rýpáním roznést:-(

Setare o žádným ústavu nebyla řeč, tam kde se paní nachází jsou sociální služby značně na úrovni. každopádně je na  jejím synovi jak to vyřeší, ale já bych teda o vnučku měla taky obavy. o ne zrovna příjemnou starší členku rodiny jsme se starali denním dojížděním celá rodina nastřídačku, protože vzít si ji domů to by byl totální rozvrat, rozvod a útěk dětí z domu

známý zrovna řeší podobnou záležitost, paní se přestěhovat nechce ale odmítá taky jakoukoliv péči "od cizích", takže co chvíli někde spadne a pod, a den tam leží než se za ní někdo dostane... páč neni uplně blízko. no, modlím se ať mě to nepotká:-(

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 09. května 2018 19:58

viktorka_od splavu No ja vim, ze je to tezky, ale tak za prvy, my to tady mame zprostredkovane, a za druhy, ja mezi pribuznou a vlastni matkou vidim dost rozdil. Ja si to taky zazila, a rada bych si myslela, ze az budu stara a nemohouci, ze budu prijemna starenka, ale realita byva vetsinou jina. Ono je hodne neprijemny, kdyz je clovek odkazanej na cizi pomoc, myslim, ze vetsina lidi s tim dost bojuje.

Nicmene, kdyby mi do toho kecala tchyne, to by se mi fakt nelibilo. 

To co popisujes mi prijde jako takova uplne typicka reakce na takovou situaci, proste nechteji opustit tu svoji jistotu (svuj byt,dum) a zaroven odmitaji jakoukoli pomoc zvenci. No taky se modlim, aby to moje deti nemusely resit. 

Online Janulik03
20258 příspěvků moje polička 09. května 2018 20:37

Setare  vidim to rovnako.

viktorka_od splavu nechapem celkom ake obavy? Akoze by dievca malo nejaku ujmu z toho,  ze  sa doma staraju o jej babicku, aj ked mozno svojraznu? Stale je to babicka. Osemdesiat rokov je dost vysoky vek na take zranenie, fakt by som sa obavala komplikacii, ci sa to a ako bude hojit. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. května 2018 21:05

viktorka_od splavu Ja myslim, ze neni, bradavici jsem mela a vypada to jinak. Ale uvidim, co tato operace, jinak si pujdu vysedet trihodinovy dulek k moji kozni no:-/. No, ale to je uplna podruznost oproti jinym zdravotnim stiznostem zde. 

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 09. května 2018 21:47

Pokračujeme ve vyprávění veselé historky "Lamča vrací do COS". Kurýr dle všeho nefunguje. Na stránkách se mezitím zas změnily podmínky vracení: mám nalepit tu přiblblou vracecí samolepku a odnést to do DPD. No, slíbilli mi ji tedy poslat přes email, ještě že to DPD depo mám kousek. A jestli mi to tam nevezmou, tak ty šaty snad už radši spálim nebo co   A customer service si mě asi brzo zabanuje 

Omlouvám se, ale musela jsem si zas upustit trošičku. Moje nejhorší noční můry se naplňují