Hwi stres ma na kuzi fakt velkej vliv! Zatim se mi ekzem v dospelosti objevil vzdycky, kdyz byl cas zmenit praci:D tlapkam a drzim palce, at se to zlepsi!
Stěžovací vlákno
711990 Asi bych měla popřemýšlet! :D Díky :)
Hwi tu alternativní léčbu můžeš s dermatologií kombinovat, nemusí to být buď a nebo. Držím palce, ať se to brzy začne lepšit, věřím, že se cítíš špatně.
letfenixa No ja to mam tak, ze me to nebavi momentalne s touto silenou tridou. Kdykoliv jdu do jine, je to mnohem lepsi. Ale uprimne...Jsem proste introvertni asocial, co by rad v tichu ilustroval knihy a ucit je tak nejak jedine jakztakz kreativni povolani za celkem uchazejici plat, akorat tam musim hodne mluvit a chodit.
Ale kazdopadne je mi mnohem lip, pomohlo i to, ze jsem se sverila aspon virtualne.![]()
Evaeva Moc díky.
711990 taky mi teď leze ekzém doslova z ucha ven
. Práci bych změnila, ale fakt teď nemůžu. Takže spíš přijde čas na kortikoidy...
marieu taky tlapkam:( mne se objevil v oboci a na predloktich...
Mně v uších, ale myslím, že je to lupenka. Objevila se mi asi třikrát v životě na patách. Vždycky to bylo po stresu.
Hwi sambo ma tiez rosaceu, mava to dosť zle a kedze ako spravny chlap nie je schopny dodrziavat rutinu, tak vzdy raz za cas skonci s antibiotikami. Uz som stravila nejeden vecer googlenim co mu pomoze a vyslo mi z toho, ze kazdemu nieco ine (aj co sa kozmetiky tyka). Vysuseny je po mastiach tiez, dolezite je potom hydratovat a neustale spf, ale to urcite uz vies. Drzim palce nech sa to zlepsi a ak si nahodou este nenarazila, tak davam tip na fb skupinu Rosacea za oponou, kde si ludia zdielaju rady a tipy co pomohlo im. Sambo musel zmenit aj dermatologicku, tak ak by jedna nepomohla, nevzdavaj sa :)
marieu Kamarádka má teď ekzém vevnitř v uchu a dostala na to atb kapky. Ona měla teda urputné svědění a bolest v uších.
marieu ježiš, tohle se mi taky párkrát stalo a taky vždycky takhle v únoru. Mazala jsem to nějakou ségry mastičkou, kortikoidy to nebyly, ale nějaký dryák na předpis jo. Naštěstí pokaždé stačilo třeba třikrát.
Evaeva skočím si ke kožní, kortikoidů na týden se úplně nebojím- když budou třeba. Vloni jsem po sobě měla kromě akné tři druhy ekzémů. Nejhorší byl nad zevním kotníkem, to bylo úplně příšerně svědivý ložisko, který jsem si porůznu odrbávala pak už i nevědomě a ta kůže se mi tam úplně přestavěla, samej strup - na to jsem dostala nějaký velmi silný topický kortikoid s upozorněním na co nejkratší dobu užívání, tak to jsem opravdu ukončila po týdnu a dohojila po odeznění příznaků jen něčím promašťujícím... to ucho mě nijak zvlášť nezlobí, takže mě to zatím nedonutilo si dojít.
marieu jojo, tohle bylo doma po ruce. Mladšímu jsem nechala napsat kortikoidy, když měl ekzém na obličeji. Přišlo mi to jako menší zlo než sluníčko svítící na tu poškozenou kůži. Letos jsem měla hrozně suchou kůži mezi prostředníčkem a prsteníčkem, v zimě na to trpím. Ale na tohle vůbec nic nepomáhalo, pořád jsem to promašťovala a pořád to bylo dost nepříjemný, tak jsem zkusila ty jeho kortikoidy a do dvou dnů to bylo dobré. Asi to byl teda taky ekzém.
edit: smazala jsem..
Hwi Tlapkám! Pokožka umí potrápit. Pokud jde o sledování potravinových intolerancí, nejsem žádný expert, ale kamarádka něco podobného řešila a myslím, že postupovala opačně, tzn. osekat jídelníček na pár základních, zaručeně nedráždivých věcí a potom postupně přidávat (cca v rozmezí 14 dnů, aby se právě mohlo projevit, co dělá zle). Tady tím vynecháváním se spouštěč identifikuje složitěji.
Hwi moc tlapkám. Jedna moje známá bojuje s tím stejným, podobný příběh, prostě problematická pleť a pak strašné zhoršení, takže odborníci a naštěstí správná diagnoza, jakmile se začala léčit tak obrovské zlepšení. Nevím přesně, co dělá, teď ji už moc nevídám, nemůžu se zeptat. Ale určitě existuje cesta ke zlepšení do stavu "na pohled úplně normální pleť", což bych u ní skoro nečekala. Vydrž, určitě to bude lepší..! ![]()
Luna taky moc tlapkám a držím palce na zlepšení, ať už jakkoukoliv cestou (neschopenka je úplně dobrý nápad). A hlavně mě na tobě fascinuje, že i když na učitelství pliveš, tak jsi podle mě hodně dobrá učitelka (což samozřejmě neznamená, že to musíš dělat!
)... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje