Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:38

Krehutka 

problém je, že se ukazuje, že ty lidi v karanténě v průběhu 14 dní otestovat nestihnou. A jak dlouhá je skutečně inkubační doba se stále ještě 100% neví.......

Jinak jo, o systémové řešení se snaží, ale bez tho testování to prostě akorát společnost čím dál tím víc ochromí........

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:39

Kokoska bod 1 jsou ti, kteří se vrací z rizikové oblasti

všem osobám, na které se podle bodu 1. nevztahuje tam uvedená povinnost, aby v případě jakýchkoliv příznaků chřipkového onemocnění neprodleně oznámily tuto skutečnost, a to telefonicky nebo jiným vzdáleným přístupem, svému registrujícímu poskytovateli zdravotních služeb v oboru všeobecné praktické lékařství, nebo nemají-li registrujícího poskytovatele, pak jakémukoli poskytovateli v oboru všeobecné praktické lékařství;

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:42

Krehutka 

Doplňující komentář:

Mimořádné opatření se vztahuje na osoby, které pobývají nebo budou pobývat v rizikových oblastech a po 12:00 hod. dne 13. března 2020 do odvolání se vrátí do České republiky. Za pobyt se považuje jakkoliv dlouhý pobyt na území rizikových oblastí.

Ty pokyny jsou jsou v kategorii "mimořádná opatření".

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:42

Kokoska akorat teda po druhém přečtení tam vidím jen povinnost volat registrujícího lékaře, nic o povinnosti nařízení karantény. Tak teda fakt nevím

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:43

Krehutka ale ti, na ktere se to nevztahuje podle bodu 1, jsou lidi s vyjimkou MV, vzdyt je to tam napsany.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:46

Kokoska vzdávám pokusy o výklad toho nařízení, nejspíš máš pravdu.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:47

tak se z toho vyvíjí klasická česká fraška, v poledne Hamáček vysvětluje, že od omezení 50 km od hranic pro pendlery nelze ustoupit, protože dál už jsou větší aglomerace kde hrozí větší riziko.. teď změna z 50 na 100 km

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:51

tak se z toho vyvíjí klasická česká fraška, v poledne Hamáček vysvětluje, že od omezení 50 km od hranic pro pendlery nelze ustoupit, protože dál už jsou větší aglomerace kde hrozí větší riziko.. teď změna z 50 na 100 km

​Viktorko

nedivím se, ono 50 km od hranic zejména na severovýchodě moc lidí nedělá Když si vezmu, že jen Drážďany jsou skoro 40 km od hranic...... Jinak drsné to je hlavně pro týdenní pendlery, kteří jezdí do německa v pondělí a vrací se v pátek, ti si mohou házet kostkou, jestli být měsíc bez rodiny anebo bez práce......

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 13. března 2020 15:55

A666 hele já to nehodnotím, co hodnotím jsou ty změny z hodiny na hodinu, když nejdřív mi bude ministr vnitra vysvětlovat, že na 50 km z těch a těch důvodů rozhodně trvá... načež za pár hodin už asi ty důvody pominuly.. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. března 2020 16:01

A666 hele já to nehodnotím, co hodnotím jsou ty změny z hodiny na hodinu, když nejdřív mi bude ministr vnitra vysvětlovat, že na 50 km z těch a těch důvodů rozhodně trvá... načež za pár hodin už asi ty důvody pominuly.. 

​Rozumím ale tím důvodem bude řvaní ze strany pendlerů a jejich Německých zaměstnavatelů, koneckonců zavírání hranic už kritizovali z EU.......

Jinak ten přístup nepřekvapuje

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 13. března 2020 16:28

Renusatko trochu jsem koketovala s myslenkou, ze si odnesu dokovaci stanici, ale nakonec asi nenajdu odvahu

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. března 2020 16:52

ice Já jsem si z práce dockinu nevzala, protože hahaha na co to budu tahat, a velká chyba, velká!! Páč jsem si vůbec neuvědomila, že můj domácí monitor nemá HDMI, takže ho s laptopem jaksi bez docku nepropojím... No musí si to ještě sednout, tyhlety home officy!

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:00

Karoleena tohle jsem resila nedavno, v praci mam taky dock, ntb ma display port, ja soukromej ntb propojuju s monitorem pres HDMI..tak jsem koupila HDMI-displayport kabel a doma z jistim, ze monitor je DVI tak sla kupovat jeste prevadec spojitosti, komedie to byla.

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:15

Tady BC provincni vlada naridila zrusit vsechno nad 250 lidi a doporucila zrusit vsechny cesty do zahranici, nejvic rizikovy je samo US, protoze je to blizko a maji daleko vetsi narust nez tady. Jenze jak se to s tim cestovanim jen doporuceni, tak se na to asi dost lidi vykasle (na facku), protoze dneska zacinaj deckam prazdniny.

Me zkrouhli rozpocet oddeleni o 90% prozatimne, protoze to vypada, ze potencialne muzeme prijit o vetsinu zisku, coz me zas tak nedesi, cert vem akce, festivaly a zavody. Zatim cekame co bude, Health Canada si dava na cas velmi a dost to prudi, meli davno neco vydat. Mesto chce at zavrem terminal, ale my se musime ridit provincnim a federalnim narizenim.

HA, TED poslal CEO email, ze zacatek sezony zamorskych plaveb se odklada celoplosne po Kanade do 30 cervence. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:26

Karoleena jako ono je rozdil pracovat z domu jednou tydne a mesic! Takze muz jede do alzy pro novy monitor. K mame pro prozatimni psaci stul a zidli. Ale ted me rozesmala zatarasa u ridice busu.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:32

Karoleena ice ja ted koncim druhy tyden na HO a od zacatku mam doma vsechno vcetne dockiny. Dost si potrpim na ergonomii, jen s laptopem bych to takhle dlouhodobe vubec nedala.

zataras je dobrej :) ale opatreni je to asi rozumny, i kdyz to vypada strasne 

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:34

viktorka_od splavu Prý na žádost Rakouska.

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:35

ice To je náhodou rozumné opatření

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:40

Tulipe ja hlavne doufam ze si odpustime skype meetingy. Na skypu mi to neslusi

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 13. března 2020 17:43

ice vypni si kameru