Panenka vypada hodne nununu
Šití, pletení, háčkování,...
Panenka Díky, svetřík je krásný - hlavně ten výstřih![]()
Panenka Moher je super.
Korsičanka Jo, je to celkem jednoduchý triko, ten výstřih je vlastně jediná ozdoba... chtěla jsem, aby to bylo hlavně o přízi, ale zas ne úplně bez ničeho. Takže taková moje klasika - kousek nějakého vzrůša v té hladké nudě.
Ale naučila jsem se novou techniku - to tvarování průramků, jak tam jsou takové ty jakoby čárečky.
moora continuity Jo, už přemýšlím, co bych dalšího upletla s přídavkem mohéru. Fakt to hodně zjemní a jakoby zluxusní tu pleteninu. A prý i posílí. Asi tak 3/4 z posledního klubka mohéru mi zbyly (hedvábí jsem vypotřebovala do mrtě), tak přemýšlím, že když je to pevné a na posílení, tak jestli to zkusím přidat někdy do nějakých špiček a pat ponožek, až budu plést modré... Jen nevím, jak to bude vypadat, až budou mít ponožky tyto části chlupaté.
(No a samozřejmě přemýšlím nad dalším trikem. V jiné barvě a jiný návod.
Konkrétnější představu zatím samozřejmě nemám, ale to se nedá uspěchat.)
Panenka já si myslím,že špičky a paty jsou super nápad, občas to vidim i na ponožkách z krámu a není to vůbec marný.
Panenka No, ty průramky jsou taky zajímavé!Mám se od tebe co učit:)
Panenka Fakt krásnej svetr, včetně barvy (o provedení ani nemluvím, jen se tiše užírám závistí)! ![]()
Nechtěl by zdarma někdo, kdo šije tuhle pannu? Nevím, zda je k něčemu dobrá, u nás to byla pouze dekorace.

continuity Fakt se to tak dělá?! Wow. No asi to někdy zkusím, vypárat se dá vždycky.
Korsičanka Je to celkem jednoduché. ![]()
Prosperina Díky! ![]()
Panenka Uvidíme - jak pro koho
S průramky jsem vždy bojovala. Ale je fakt, že jsem nepletla dle návodů:)
Korsičanka Tak ono nejde o to, kolik toho kde ubrat, ale o techniku, jak to udělat. Ale nedaří se mi najít video, co bych tu mohla postnout, páč se asi blbě ptám. On byl ten návod rusky a tam napsali jen dekoratívnoje ubavlenie a pak jak se to dělá. Tak já nevím, jak se to jmenuje.
Ti to zkusím popsat. Uzavře se z obou stran normálně (tady to bylo tuším 1x3 oka a 2x2 oka). A teprve když se začne uzavírat jen po jednom oku, tak se přejde na to ozdobné. A to se plete: krajové oko, 3 hladce, 2 oka umístit na pomocnou jehlici za práci, 1 hladce, 2 z pomocné jehlice splést, pokračovat vzorem až zbývá jen 7 ok do konce řady, pak 1 oko umístit na pomocnou jehlici před práci, 2 oka splést za zadní nit, 1 oko z pomocné jehlice hladce, 3 oka hladce, krajové oko. V rubové řadě se neubírá.
Panenka Super, díky!!! Vyzkouším, neb skvěle popsáno![]()
Korsičanka Rádo se stalo.![]()
Pochlubím se rukavicemi, vlastní design.![]()

Jo, a ještě jsme s dítětem vyrobili obaly na jehlice náhradou za ty, co už se rozpadaly.![]()

Panenka oboji krasny ![]()
Panenka jsi moc sikovna, rukavice jsou krasny.
Panenka Obaly skvělý, což mi připomíná, že bych se asi taky měla nějak dokopat udělat si v pletacích potřebách někdy pořádek...
A rukavice prostě úžasný!![]()
moora Ginger Prosperina Díky!![]()
Panenka krásný rukavice! A obaly na jehlice jakbysmet. Potřebovala bych vymyslet něco podobné fikaného na kruhové. Semtam je natřídím do sáčků a za chvíli se mi stejně promíchají a zas nevím která velikost to je
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje