Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 18. května 2024 16:02

letolet Drops dřív dělal Lace, to bylo cca 400 m/ 50 g. Nevím, jestli jde ještě někde koupit, ale když si dáš do vyhledávače kombinaci slov příze lace merino, ukáže se toho docela dost, třeba:

https://www.katrincola.cz/prize-lace-100--merino--50-g--vice-odstinu/

https://www.pleturada.cz/produkt/prize-merino-400-lace-011/

https://www.damevlnu.cz/yarnart--silky-wool/?variantId=13069

https://www.primaprize.cz/kategorie/schachenmayr-merino-extrafine-285-lace/

https://kreativni.prostor.cz/75--merino-25--mulberry-silk-lace-800-m/

https://www.primaprize.cz/schachenmayr-merino-extrafine-285-lace-00604-stone/

Pozor, klubíčka mají různou gramáž, některá jsou jen 25 g, jiné 50 g, ale klidně i 100g. A nevím, co plánuješ, tak nevím, jestli se Ti hodí směs třeba směs merina a hedvábí.

Jinak Drops pořád nabízí Kids Silk, to je hodně tenká příze, ale tam je místo merina mohér.

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 19. května 2024 00:11

Emi díky moc za odkazy, to vypadá nadějně. Mám jeden svetr z kombinace baby merino + Kids silk a líbí se mi to moc. Teď chci zkusit tohle, chtěla bych zase Kids silk + k tomu ale něco lehčího, tenčiho než je to b.m.

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 19. května 2024 10:38

letolet Ten svetr je nádherný! Na ty stránky se budu muset podívat víc zblízka :-)

Podle mě by nemusela vadit ani ta směs merina a hedvábí. Jsem zvědavá, co vybereš. Napíšeš to pak sem pro inspiraci? 

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 19. května 2024 12:06

Emi blbý je, že mám zkušenost jen přesně ze dvou svetrů. A z toho mi vychází, že ten z kombinace dvou přízí vychází líp - skryje drobné nedostatky a přitom vypadá pořád dobře. Sama jsem zvědavá, z čeho to nakonec udělám.

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 19. května 2024 12:46

letolet Podle mě by ta kombinace 2 přízí mohla být moc hezká. Asi bych zůstala u Kid Silk a přidala k němu nějaké to tenké merino, ale nebála bych se ani merina s hedvábím nebo jinou příměsí. Většinou jsou ty kvalitní vlněné směsové příze moc dobré, využívají to nejlepší z obou materiálů. Už víš aspoň barvu? 

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 19. května 2024 13:15

Emi díky, takhle konkrétně jsem to potřebovala slyšet. Barva bude nakonec největší problém, protože se rozhoduji mezi nějakou hodně světlou a černou. U té černé mi trochu vadí, že kids silk má tu základní nit bílou, jinak bych se asi přiklonila rovnou k ni.

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 19. května 2024 13:48

letolet Podle mě v té světlé víc vynikne vzor. U té černé by ta bílá nit asi nemusela vadit, protože když k tomu přidáš další přízi v černé, bude ta bílá míň výrazná. Ale černočerný svetr z toho prostě nebude :-) 

Offline Skye
příspěvků moje polička 23. května 2024 13:35

letolet za sebe můžu ještě doporučit Merino od Knitting for Olive (250 m/50 g), v kombinaci s mohérem je to ideální tloušťka. Navíc mají výbornou nabídku barev. Hodně severských designérů z ní navrhuje. 

K černé - Soft Silk Mohair od stejné firmy, ta jejich černá (Licorice) se mi zdá taková "černější". Jen je poněkud dražší než Drops.

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 23. května 2024 14:50

Skye děkuji, to vypadá hodně dobře a k tomu moc pěkný výběr barev, který mi to vůbec neulehcuje :)

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 05. června 2024 17:36

letolet tenhle svetr mám taky v oblíbených, ale fronta je dlouhátak pak hlavně přidej fotku. Také doporučuji KFO, jejich barevnice nemá konkurenci.  Já se teď morduji s letní verzí April cardigan a opět jsem si vzpomněla, proč vlastně nepletu kardigany, z toho obrace asi skončím s karpálama....

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 05. června 2024 17:45

Hwi dočitám s velkým zpožděním, takže to už asi není aktuální, ale nebylo by lepší tu záložku začistit šikmým proužkem v barvě látky nebo rypsovou stuhou, pokud nechceš overlock? Dělá se to tak, že se ten nezačištěný konec látky obalí a prošije a pak se jednoduše založí a znovu prošije. Bývá to tak třeba a kabátů z proševu. 

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 06. června 2024 17:20

monis tak fotka svetru je dost v nedohlednu, protože jsem se zasekla právě na té barevnici KFO :). Než jsem ji viděla, měla jsem jasno - černá nebo bílá. Teď když vidím všechny ty odstíny, tak nevím co chci..

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 07. července 2024 10:54

Opatrný dotaz:

Strašně se mi líbí tento svetr. Ale návod není v češtině a v aj to pleteni prostě nedam.

nasel by se nekdo, komu se taky libi a byl by ochoten navod dobře přeložit?

ja bych ho zaplatila, on přeložil a tak bychom se podělili..

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 07. července 2024 15:24

Dadoo a kdyz si zkusis nejaky volne dostupny anglicky navod dat do prekladace typu deepl, tak to nevyhodi neco smysluplnyho?

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 07. července 2024 17:10

Dadoo no a nechceš to zkusit? Ono se to tam bude porad opakovat, ty zkratky jsou pak rozepsany a snadno si to pak najdeš na youtube, pletení v angličtině se fakt neboj

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 07. července 2024 21:49

Dadoo na Ravelry je slovníček, s ním bys to nepřeložila?

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 08. července 2024 19:15

Dadoo to určitě zvládneš. Většina takových návodů má rozkreslený diagram na ten vzor a jenom si přeložíš ty zkratky, kterých bude tak 15 maximálně a zbytek máš hladce.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 08. července 2024 20:29

711990 Potrefenáhusa SunEclipse monis já vám srrasne dekuju, ale fakt mě precenujete.

Já k tomu má úplně děsný odpor. Kdybych na to sedla, asi bych to nějak dala, nebo si to můžu koupit v němčině, z Re jsem kdysi pletla pilně v pohodě, ale jen si to představím, hned mám husí kůži a  bleeeee.

A moje holky zase neumí plést, tak to taky neprelozi .

Je to hrozný, ale než abych si to přeložila, to to radši plést nebudu. Jsem děsná, vím.

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 08. července 2024 21:23

Hledám něco co možná neexistuje. Potřebovala bych nějakou výztuhu, strunu nebo něco, co bych navlékla do švu a udělalo to efekt vlnění podobně jako na obrázku.

Zkoušela jsem filament do 3D tiskárny, to je moc tuhé, vlasec zas moc slabý. V galanterii mají takové pásky, ale ty jsou široké a přímo se všívají, to nechci. Nenapadá vás neco? Děkuji

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 08. července 2024 21:47

Dadoo ale to překládat nemusis, stačí ti jen ta tabulka se zkratkama a pak se to furt opakuje 

a v ty angličtině si najdeš video na YouTube a jako zkušená pletarka to hned poberes i bez angličtiny 

tyhle svetry s kulatým sedlem jsou max hladce obrace a přidávat a ujimat