Změna plánu - zarezervováno ubytování na 2 noci v Budapešti. Co urcitě nevynechat?
Cestování
Makara my jsme tam dost vyuzivali ten turisticky autobus hop on hop off, usetrilo nam to spoustu casu. Krome tech znamych pamatek jsme byli i na tom jejich nejvetsim hrbitove (ted nevim jmeno), bylo to taky na podzim a dost dobry to bylo. No byli jsme v Parlamentu, na hrade, ale jen jsme prosli venkem, na Rybarsky baste a v tech okolnich ulickach, sv. Matyas, sv. Stepan, Opera (vedle ni je restaurace jak nekdy z 30.let), hezky byly prochazky po nabrezi vecer, vzdycky jsme si nekde sedli na kafe nebo neco k jidlu, nijak jsme se nehonili. Byli jsme na 3 noci, spis jsme teda chodili venku krome toho Parlamentu (listky je dobry koupit predem na internetu), ze tam jeste nekdy zajedem a prohlidnem i muzea. Zatim na to teda nedoslo.
Kokoska diky. Ten autobus jsme jestě nezkusili, ale možná by to moje klouby ocenily. Co jsem zatím načetla, tak mě nejvíc láká Rybářská bašta a hrad. No a to posezení na ulici pod ohřívákem, jestli je tam vedou. A taky jsem zvědavá na maďarskou kuchyni. Perkelt umím výborný, tak bych chtěla ochutnat ten jejich
.
Makara pěkný je výhled dolů z Citadely, pokud budete mít čas, byli jsme večer, dole je všechno krásně osvětlené - mosty, parlament...to byl moc pěkný zážitek.
katrin diky. Večerní panorama mám ráda.
Makara lázně Szechenyi, večerní koupání. Byli jsme jednou v listopadu a v té tmě a zimě to fakt mělo atmosféru
Mermaid uvidim, jestli se mi podaří přesvedčit dceru. Já lázně můžu kdykoliv.
Makara Ty restaurace bych si dopředu možná trochu připravila. My jsme tam byli asi v lednu nějak ve všední den a nic typicky maďarského jsme vůbec nebyli sto v centru najít!
Karja muz chtel ochutnat halaszle a meli ji snad jen na te Rybarske baste, kde byl takovy dav lidi, ze to vzdal. A jednou jsme sli vecer z centra pesky domu, bylo to asi 3 km, ze se cestou nekde najime. A vsude jen fastfoody, hamburgry, pizza, kebab... Az u naseho ubytovani byla mala restaurace, kde varili aspon normalni jidlo, i kdyz ne madarske.
Kokoska Jsem ráda, že to píšeš, bála jsem se, že budu za nějakého blbá, co neuměl najít restauraci. My jsme se na tu maďarskou kuchyni strašně těšili, ale nepřipravili jsme se dopředu a pak přesně potkávali samé saláty a pizzy a bylo to takový frustrující. Ale byli jsme tam v hodně neturustickou sezónu, buď začátek ledna nebo února, na tom Hradě bylo vyloženě pustoprazdno, to hlavní náměstí to samý.
Na maďarskou kuchyni je nejlepší zajít do té jejich kryté tržnice.
Je to sice dost bufetové prostředí, ale jídlo vylo excelentní. Autentické, úplně skvělé.
Ja si dala plněné zelí, závitek, a kamarádka perkelt. Obojí fakt skvělé.
V přízemní jsme pak nakoupil papriku a uherak. Jídlo je v patře.
Makara taky doporucuju trznici![]()
Makarakavárnu NY ...neskutečná nádhera a dobrota (vč. cen tedy)https://newyorkcafe.hu/
Dadoo viktorka_od splavu stes Karja Kokoska holky, vy jste úžasný
Makara užij si to, já to tam mám moc ráda, ještě doporučím lázně v hotelu Gelllert, krásný a menší, jen nevím, jestli nejsou náhodou jen pro ubytovaný
Garfie bych rekla ze v laznich gellert jsem byla a nic rozdelenyho tam neni, ze bych se spletla?![]()
viktorka_od splavu Máš asi pravdu, koukám na stránky a není o tom ani zmínka, ale pamatuju, že kdysi byly právě Szechenyi jediné, které byly kompletně smíšené, každý den, v ostatních bývaly časy nebo dny na střídačku.
viktorka_od splavu mam pocit, zeGellert ma rozdeleny vstup a nejake procedury, ale bazen je spolecny. Ale vevnitr jsme nebyli a taky uz je to dost dlouho, treba uz je to jinak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje