Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38524 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 09:55
Reakce na MP Marge:

​Jeee 

​včera se nějak překonávali

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 09:59

MP Marge Dlužím to odnaučení žraní ze země po dobrém, tady to je. Sedni si k němu na zem, vem si na ten nácvik něco, co fakt hodně chce, klidně kousíček párku, vařené kuřecí, neslanou šunku, sýr. Samo jestli je umanutý na nějaké zdravé pamlsky, tak tím líp a cvič s tím, jestli ne, tak něco z výše jmenovaného, zákald je, že o to musí hodně stát. Dej mu třeba sedni, jestli to umí, ale klidně může stát, polož ten kousek na zem, a než to stačí sežrat, řekni důrazné NE a zakryj to rukou.
Nech to přikrytý dlaní a počkej, ža se na tebe podívá, měl by to udělat. Když by pořád hypnotizoval tu ruku na zemi, tak třeba mlaskni, sykni, prostě udělej nějakej zvuk, v okamžiku, kdy se na tebe koukne, ho odměň z druhé ruky. Párkrát to zopakuj, důležitý je, že musíš být rychlá a nesmí se k té věci na zemi dostat. Docela rychle bys měla docílit toho, že dáš něco na zem a on se na tebe hned koukne a odměníš ho rychle z druhé ruky. Pak pomalu ty intervaly, než mu to dáš, prodlužuj, ať na tebe chvíli nábožně zírá :-). Měl by takzvaně navázat oční kontakt, jakmile ho máš, je způlky vyhráno. Párkrát to zopakuj, ale ne mockrát, ať ho to nepřestane bavit, kousky odměn malý, ať se nenacpe (a nepřestane ho to bavit). Až vám to půjde bezchybně, můžeš to začít trénovat s nohou, že pamlsek zašlápneš dřív, než ho stačí sežrat, a zase jakmile se na tebe podívá, odměníš ho z ruky. Nenech ho vyhrát, když se mu bude dařit ti to krást, budete začínat pořád od začátku. Dostane to jenom tehdy, když se na tebe podívá, prostě koukat na tebe se vyplácí.
Časem to jde upgradovat tak, že ho vypakuješ z místnosti, v jeho neřítomnosti tam tahle něco poházíš, pak se tam vrátíte a budete trénovat na tom, v ideálním případě docílíš časem toho, že najde na zemi párek a první, co udělá, bude, že se na tebe koukne.

Offline Potrefenáhusa
38524 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 10:09

Zina MP Marge ještě bych doplnila, že je taky dobrý si k tomu přidat nějakej povel na žrádlo (třeba "vezmi", co maj v AJ určitě půjde vygooglit) a to mu říkat úplně pokaždý, když má něco sežrat. Taky se to dá trénovat s tim pamlskem v zavřený dlani, jakmile se do ruky přestane dobejvat, tak otevřít dlaň, když by si chtěj vzít bez povelu, tak dlaň zavřít.

U tý metody, jak píše Zina, je teda taky dobrý, že je naučenej fixovat ten pamlsek na zemi a ty mu mezitim můžeš dělat různý věci, postupně se to přitvrzuje, na začátku ho třeba jenom pohladíš, ale když to má zmáklý (my se tak daleko ještě nedostali), dá se s tim psem i poměrně nepříjemně manipulovat, čistit uši, prohlížet zuby nebo i dělat nějaký bolestivější úkony. Postupně zvyšovat kriteria a prodlužovat dobu.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 10:10

Potrefenáhusa U nás je živení sranda, dokud si teda nedají nanuka i se dřevem :-D.

Online barbucha blogger
35448 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 12:08
Reakce na Zina:

barbucha Máte krásnej přírůstek a že je zdravá, je dobrá zpráva, zasloužíte si po tom všem trochu bezstarostnosti na tomhle poli. 

​To bych ovšem nesměla každou hodinu volat domů, jak se novej přírůstek ráčí vynacházet  Snad si časem zvyknu... aktuálně jsem na tom tak, že se čokl blbě zatváří a mě už chytá amok 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 12:14

barbucha Vy ne, ale on jo a už nebude už ani nic menšího očekávat :-D.

Offline RoSa
10056 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 13:49

barbucha dej další fotky! krásná je

Online barbucha blogger
35448 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 14:36

RoSa 

Až nějaký budu mít! Dyk to trdlo je furt v pohybu. Musim to vychytat...

Offline Potrefenáhusa
38524 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 14:39

barbucha jako potlapkávám, co se marně snažim vyfotit černou kočičku, tak musim říct, že zrzavý se fakt fotěj samy...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 14:56

Chudak Suzette 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 14:57

Potrefenáhusa Bu to s tim zradlem ted taky a to nechodi ven, mohla bych to servirovat lopatou a nestacilo by to! 

Online barbucha blogger
35448 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 14:58

Potrefenáhusa 

Prosimtě ty máš takovejch krásnejch fotek veškerýho zvířectva... já bych mohla posloužit leda tak fotkama čokla spícího buď se mnou nebo s dědkem, to je jedině v klidu - a to ale nechceš vidět! 

No ale fakt je, že ty máš všechny zrzavý... 

Offline Potrefenáhusa
38524 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 15:03

jinx jenže já to naservíruju lopatou, během chvilky je to pryč, řev, včera sežral kus pečenýho bůčku , pak dostal večeři, pak se ze stolu hrabal do kelímku s jogurtem, řev, pak granule jak lžící od bagru, psům žere to maso z misky klidně i s mrkví, pak jde ven a z venku rovnou k misce a řev a takhle stále dokola.... ráno se po snídani přišel ještě na stůl dorazit perníčkem... Co chodí ven, zhubnul přes půl kila (teď má rovnejch 5, míval 5,6), teď je to takovej pevnej kolohnát, ale žral by fakt furt. Ale teda dycky byl takovej, tak teď aspoň neni jak žok.

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 15:03

MP Marge 

Posílám řešení pro vánoce v klidu... 

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 15:05

No a kdyby nebyla klec :

Offline Potrefenáhusa
38524 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 15:07

Samantha tu spodní věc rozhodně, rozhodně nedoporučuju s kočkou, ufff, jenom jsem si to představila.....

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 15:07

Potrefenáhusa uznavam, goliasek vyhral! 

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 15:15

Potrefenáhusa 

Ale MP Marge  snad ještě kočku nemá, ne?     I když... co my víme, kde se zrovna dneska potuluje přítel...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 15:18

jinx No veď ešte celkom nedávno si sa sťažovala, že nechcú nič žrať. Tak si sa aspoň u Bu nakoniec dočkala :D

Offline Potrefenáhusa
38524 příspěvků moje polička 10. prosince 2018 15:20

Samantha nemá, no...

ale fakt jsou ty nerozbitný lepší :-)