tarra potvrzuji, z mých 4 je v tomto ohledu taky každá úplně jiná ![]()
Chlpáči a iné
Jiná Realita To je hrozné.
Snad to nebude nic vážného.
barbucha voni maj rádi u starých knih ten knihovnickej klih, tak bacha (a žerou hlavně cizi, půjčený a z knihovny)
Tak předchozí Otíci byli asi analfabeti, nikdy se knížky nedotkli!
No, Poppy je teda ve všech ohledech úplně jiná. Z toho útočení na psy začínám bejt zoufalá... startuje furt a imrvére. Z vedlejšího vchodu jedna paní vykládala, že měla taky takovýho potvora buldočka a musela ho dát pryč, že to bylo neúnosný... a včera zas škandál páč milostpán si nevšim včas v blízkosti se motajícího pejska, pročež ho Poppy snad i kousla (nevěděl jistě), ale panička prej ječela jak viktorka (nedivim se).
Neni na to nějakej cvičák nebo psycholog psí?!
barbucha a dělala to i před tebou? Myslím nez přišla k tobě. Ona si brání svoje. Každý další pes je pro ni potenciální nebezpečí. je to nejspíš následek jejího života a postavení ve smečce.
Myslím,ze tady pomůže jenom nekonečná trpělivost a důslednost. Každého psa vidět dřív než ona a zastavit ji ještě dřív než vyletí. Mluvit na ni, zabavit ji. Dát ji odměnu za klid. . Myslím ze to bude dlouhá cesta, vyhnat ji z hlavy její strach.. Musí si zvyknout,ze problémy řeší pan za ní ne ona za pana.
Nebudou to klidně procházky. Budeš muset neustále čekovat okolí a všechno vidět dřív než ona.
Ale dá se to. Minimálně to zklidnite částečně ![]()
Tvrděj mi, že doma byla úplně v klidu, žila s dalšíma třema! Prej přišla jako poslední přírůstek...
Ale byla chvíli v dočasce a tam jim šla po jejich psovi, tak se jí koukali rychle zbavit. Ani ta chovná stanice ji nechtěla (jednu z tý původní party si zpátky vzali) a začínám tušit proč ![]()
No nevim. Samozřejmě okolí čekuju furt, už vidim i za roh!
Jen pomalu začínám uvažovat o odborný pomoci, je-li jaká. Nechci to řešit jak ta zmíněná sousedka, dyk chudák malá nemůže cestovat furt jak horkej brambor... i když by jí asi bylo nejlíp někde na samotě - u nás je psů doslova jak psů! A tak nebezpečí číhá všude.
barbucha já teda nesleduju poctivě, jen teď poslední posty, ale pokud je taková, nenosíte náhubek? nebo na buldočka žádný neexistuje? (buldočků jsem v životě moc nepotkala, fakt nevím)
Mám náhubek, eště koupenej pro Otíčka - nikdy ani nevyzkoušenej. Už jsem o něm uvažovala... Já ji teda udržím a okolí monitoruju fakt důkladně, takže se mnou nedostane příležitost... navíc ta provokace by proběhla i s náhubkem, dyk sápat se a vrčet bude i s ním - jde mi o tu reakci druhýho psa, už párkrát po ní vystartovalo i pěkný tele (naštěstí taky na vodítku), větší strach mám prostě z toho, že jí jednou spíš někdo utrhne palici, magorovi malýmu!
Jak je fakt droboučká tak nevěřim, že by mohla ona někomu vážně ublížit.
barbucha no já právě reaguju na to "možná i kousla" - s náhubkem by sice vystartovala, ale kousnout by nemohla, a i malý kousanec od malinkého pejska může způsobit velký problém :( a co nějaké moudré rady od psích zaříkávačů? náhodou jsem viděla díl kočka není pes, nebo jak se to jmenovalo, kde se zabývali právě startovacím psem, a pomohlo mu to.
To si zkusím najít. Hergot takovej malej pejsek... a bude postrach okolí? No to teda ne!
barbucha bohužel už ani přibližně netuším, co jim tehdy radili ![]()
Porvaly se? ![]()
Jinak 999 štamgast je super! Takhle jsem si to původně vždycky představovala ![]()
barbucha naši pejsci chodej jednou tejdne, prej oba sedej nahore na lavici. Ale teda není to asi na stylovou fotku, Turek stojí 8,- a panák becherovky 19,- , já se tam ještě neodvazila. Tuhle jsem šla kolem sama s pejskama a táhli mě oba dovnitr pomalu smykem, takže je to tam asi dobry
barbucha naši pejsci chodej jednou tejdne, prej oba sedej nahore na lavici. Ale teda není to asi na stylovou fotku, Turek stojí 8,- a panák becherovky 19,- , já se tam ještě neodvazila. Tuhle jsem šla kolem sama s pejskama a táhli mě oba dovnitr pomalu smykem, takže je to tam asi dobry
Turek stojí 8,- a panák becherovky 19,-
Tak ale to zní slibně! ![]()
paktofonika Je
. Byl strašnej sympaťák, vydržel na tý barovce celou dobu v klidu, i když je to prý jinak éro, dělá agility.
A co ten sen? Kde jsme byly?
Potrefenáhusa To zní naopak velmi velmi stylově!
Potrefenáhusa Tyhle hospodský psi jsou nejlepší :-). Pes mého známého chodí sám na tatranku do hospody naproti. Hospodský mu ji rozbalí a páníček večer zaplatí
.
999 Ja som mojich vzala na zmrzlinu a boli veľmi veľmi poslušný
Sen rozpíšem až budem na PC

Že byla mezi svýma psama nebo i jinýma zvířata jako mílius, nic neznamená, znám dost psů, co zabíjeli cizí kočky, a ty jejich jim mohli žrát z pelechu, a znám i takový, co by cizí psy venku sežrali, ale s těma domácíma byli jedna ruka, jednoho jsme měli v rodině.
Jinam myslím, že tohle po netu nevyřešíte, to fakt chce někoho, kdo s tím má zkušenost a k tomu má psy, co dokážou ty její projevy ustát a ona s vaší pomocí pochopí, že ji nechce každej sežrat (protože to asi stojí za těma jejíma startama).
S agresivníma psama pracuje a hodně to umí R. Desenský, výhoda je, že má slabost pro fenky, vlastní smečku, jde s ním domluvit individuální návštěva nebo dojet na jeho socializační sobotu, i když tady v tom případě asi spíš po tý individuálce. Nevýhoda je, že s lidma mu to jde o hodně hůř než s psama, je poměrně svéráznej a taky dost vytíženej.
Pak by určitě mohla pomoct Eva Štemberová, o který už jsem tu dostkrát psala - mě na ni navedla palahniukowa - taky dává individuálky, pořádá i socializační a resocializační tábory pro kousavce, společný venčení atd. Výhoda je, že narozdíl od Desenskýho dokáže dobře vyjít i s lidma a je v Praze (nebo do ní minimálně dojíždí). Nevýhoda je, že je taky poměrně hodně vytížená, na přihlášení se na lekci je třeba se zaregistrovat u ní na webu a po těch termínch se dost dynamicky dívat, protože jsou hned pryč.
S nikým dalším osobní zkušenost nemám - vlastně jo, s panem Dostálem, ale od toho radím držet se dál.
Tak ještě jedna hospodská :-). Fenka mého kamaráda nechce v hospodě sedět na zemi, ale na židli. Takže když je plno, sedí napůl zadku s páníčkem :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje