Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2017 10:44
Reakce na DrowRanger:

No ja to chápem, musí to byť stresujúce pre oboch. Ja sa takých vecí štítim takže v prípade potreby spolieham na to, že priateľ kliešte vytiahne. Našťastie sme tento problém ešte nemali. 

Ešte keď bola Amy malá nakúpila som aj pipety aj obojok a veľmi mi to vadilo, strašne som to z nej cítila. Neviem si predstaviť, že by nosila obojok po byte. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. května 2017 10:46
Reakce na DrowRanger:

Sundat se technicky dá, ale když to budete dělat pravidelně a na delší dobu, tak dost snížíte účinnost, funguje to na principu uvolňování účinné látky do kůže. Ten obojek je ale tenkej a možná by nemusel vadit. 

Koupání, zvlášť v šamponu, snižuje účinnost určitě, u pipet i u obojků, a u obojího je dobrý aspoň první týden bez něj vydržet. Na obojcích sice píšou, že koupání nevadí, ale záleží na intenzitě. Mně na fletovi nikdy více než 1,5-2 měsíce nefungoval (a to ještě jen Scalibor),  na vlkodavovi přitom držel 4 a na ridgebackovi 6.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2017 10:51
Reakce na palahniukowa:

na jednej strane je makkucka, hebka a vonava malicka Amy na gauci

No mäkkučká a hebká je, potvora si začala stlať na vankúšoch  Najradšej má ten huňatý :D A keď sa vráti z prechádzky tak rozhodne nieje voňavá. Vrcholom psieho šťastia je hodiť sa na chrbát a vyváľať sa v hocičom od kuračinca až po .... Našťastie jej kúpanie nevadí. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2017 10:55
Reakce na Zina:

To musí byť super zábava na prechádzkach. A nechodia sa k Vám otrepať, alebo vedia že to nesmú. :)

Amy má rada vodu, ale tak ona sa ešte aj teraz klepe keď ideme ráno von takže ešte má čas až bude teplo. Do vody chcela ešte keď mala cca 5mesiacov. Takže počítam s tým, že v lete z nej bude vodný živel. Ale rovnako počítam s tým, že ju to aj dobre unaví 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. května 2017 10:55
Reakce na palahniukowa:

Ty to umíš tak hezky podat :-D.

Ale jinak máš samo pravdu, flati umí taky dobře dekorovat, stejně jako je mi jasný, že Amy umí pořádně řádit :-). 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. května 2017 10:56

DrowRanger 

ja sa vyberania kliestov nestitim, ale ani si to neuzivam, samozrejme :-) su ukony, ktore mi pridu nechutnejsie :-D

jedine, co mi na tom antiparazitickom obojku od Foresto vadi, ze je to nevzhladne: ze to vyzera ako kus plastu na krku psa, ktory utiekol z nejakej osady...  uvidim, ake to bude mat vysledky u nas; nechala som si poradit od ludi, ktori skusali x obojkov a hned mi povedali, ktore obojky smrdia, drazdia, neucinkuju a pod. 

ale zhodli sme sa na cvicaku, ze su psy, ktore tie klieste priam vyhladavaju a potom psy, ktore za cely zivot kliesta nemali (resp. max 2, 3) a nepouzivaju ziadne pripravky, takze to asi zalezi asi aj od krvi a pod. Zunka mala za cely cas 4 klieste, Black ich oproti nej mal nespocetne vela. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:00
Reakce na palahniukowa:

Riki je v tom prípade extrémne chutné sústo...Obojok asi dávať nebudem, on ako má dlhšiu srsť, tak sa mu robia dredy + cez obojok sa nedá riadne učesať. Skúsim ešte nejaký iný druh pipaty, ten fypryst vraj vyrába tá istá firma ako frontline a ten sa mi nezdal tak účinný už pri predchádzajúcom psovi.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:05
Reakce na paktofonika:

tak Zunka je sice vetroplach, ale tendencie vyvalat sa v niecom nema - jedno stastie!!! :-D u Blacka je valanie sa celkovo pod uroven - on ma radsej knihy ako otvorene priestranstva, haha.

aktualne zvykne mat Zuna zlte labky od pupavy z toho, ako si tak hopsa stastna po konecne suchej luke a lovi lucne koniky a pobehuje za motylmi... to mi pride mile, mam pocit, ze je vtedy sice spinava, ale stastna :-) ...no ked prideme domov, drhnem jej laby ostosest, lebo umyt bielu labku od pupavy... 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:07
Reakce na DrowRanger:

drzim palce, aby ste nasli nieco ucinne, nech ma Riki pokoj, urcite potom dajte tip.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:13
Reakce na paktofonika:

Mno, jak bych to napsala... prostě když se rozhodnete vzít retrívry v lehkém dešti na procházku k řece, tak je třeba počítat s následky :-). Oklepávat se u nás samozřejmě nesmějí a samozřejmě ne vždycky se to podaří dodržet, ale venčící outfity něco unesou. A nejhůř při týhle procházce stejne dopadly boty, kvůli blátu na cestě, a v tom byli pitomci nevinně. 

My kvůli tomu občas máme lehkou debatu, zvlášť když jsme někde autem, ale většinou vyhraju a koupání se povolí. Navíc ona ta jejich šílená radost z vody je nakažlivá.

A Amy si to v létě určitě užije, plavání je pro psy super, když je baví, navíc se při něm posilují svaly s mnohem menší zátěží  můžete se vyblnout i spolu. A kdyby j it náhodou nebralo, tak suchý a čistý auto je taky super :-).

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:18
Reakce na Zina:

a v čem je vozíte? Já to furt řeším, musím koupit tu bednu, hergot

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:21

a Rufík je naštěstí naprosto bezúdržbovej, už mi několik lidí říkalo, že je takovej vyšamponkovanej a načesanej, ale já ho zatím koupila jen dvakrát v životě (blechy a ho**o)

vodě teda moc nedá, buď za mnou, nebo loni jsme na jednom místě natrénovali přechod tam a zpátky na povel, ale sám nejde

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:26

Zunka vcera - zmordovana ako nikdy. hyperaktivny pes, ktoremu je vsetko jedno.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:36
Reakce na palahniukowa:

Ale co tam zlte laby...ved je krasna. Ja mam vyhodu ze Amy je z vacsej casti cierna :D 

A aka bola tema seminaru? Som to nepostrehla tak ak by sa ti chcelo to viac rozviest bola by som rada. Co vam to obom dali ako to prebiehalo a tak :)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:38
Reakce na Zina:

plavanie je super - zdrave a unavne. 

vcera nam este trenerka ukazovala ako nasvalovat psy - to mi tiez prislo super, lebo to pomaha s klbami, chrbticou a je to nebolestive a pomaha to takym "roztecenym" psom + vyhoda pre obedience: pes predpisovo sedi/lezi a nie je rozvaleny - ak chcem nasvalit zadnu cast chrbta a zadne nohy, tak pri psovi, ktory lezi, zatlacam bocne casti chrbtice a laby (jemne, samozrejme, nie je to o sile), aby som citila, ze pes vytvara protitlak, cim sa mu ta konkretna cast tela posilnuje. u severskych plemien a taznych psov sa vraj nasvaluje aj krk a pod. je ale pravda, ze na seminari boli zdrave psy, neviem, ako je to u psov, ktore maju nejaky zdravotny problem, ale vraj to mozem pokojne aplikovat aj na psa-seniora. no bolo smiesne, ako psy lezali, ona sa ich dotka na chrbte a vsetky sa zacali prevalovat, lebo neboli spevnene. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:41
Reakce na Potrefenáhusa:

Když vezu jednoho, tak jede přikurtovanej na zadní sedačce, když dva, tak prostě vzadu v kombíku :-(. Dumám o něčem takovým, vlastně by stačila ta oddělující část nad sedačkami. Stran bezpečnosti naší to stačit bude, jak zajistit tu jejich, moc nevím, dva na zadní sedačku s nějakými rozumnými kšíry se mi nevejdou - aby si v nich mohli lehnout. Tipy samozřejmě vítány.

Vy plánujete nějakou přepravku?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:41
Reakce na Zina:

Ja chodim z prechadzky hrozna. Minule som sa takto musela po ceste domov zastavit v obchode, no hanbim sa este dnes. A to nemusime ani k vode :D 

V nedelu sme boli pri rieke, bola dost rozvodnena a velmi silny prud. Zaliala nam aj cestu museli sme sa vratit. Dnes znovu prsi od sameho rana. To asi patri do stazovacieho vlakna

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:42
Reakce na palahniukowa:

to zní zajímavě, vůbec si to neumím představit! (myslím, že u Rufíka ten jeho joudíkovskej posed souvisí dost s krátkejma nohama a dlouhým tělem, corgiové a některý JRT si sedaj podobně)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2017 11:47
Reakce na palahniukowa:

Wau to znie zaujimavo. Vobec si to neviem predstavit. Budem si musiet najst video ako sa to robi. 

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 02. května 2017 12:01
Reakce na Zina:

já bych ráda přepravku právě, auto máme nový a služební, takže je blbý, aby z něj byla hned psí bouda. Hlavně teda bych ráda, aby šel pes v autě chvíli nechat, v bejvalým autě to skončilo všema sedačkama od bláta a poškrábanou palubovkou nechat ho přivázanýho bez dozoru na pásu mi nepřijde úplně bezpečný, když jsem viděla, co náš předchozí Houdini v tom postroji dokázal.