Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline černá káva
2105 příspěvků moje polička 13. prosince 2017 22:39

Dalia Dali,buď ráda. Porcování EDP se asi nekoná, aspoň jsem nenašla. 

Offline černá káva
2105 příspěvků moje polička 13. prosince 2017 22:42

Cervanek  Myslím, že složení členů na arome se hodně změnilo, takže klesá zájem o porcování. Tady se asi porcují jen novinky, protože vy, zkušené parfumaniačky si to umíte obstarat samy v potřebném objemu.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 13. prosince 2017 22:45

černá káva Já myslím, že to porcování se ještě využívá. Já třeba celkem dost často, ale zrovna po zmíněných parfémech netoužím. 

Offline černá káva
2105 příspěvků moje polička 13. prosince 2017 22:49

Renusatko  Tak to máš kliku. I když já si také nemůžu stěžovat (Oriental Brulant).

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 08:38
Reakce na Dalia:

Porcování Jicky je asi skutečně běh na dlouhou trať. Nevím, jaký je čistý parfém. Mám odstřik Edp.

​Čistý parfém od Jicky je taky kouzelný. Komplexní, hluboký, dřevitě bylinkový s lehkým popraškem skořice.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 08:46
Reakce na černá káva:

Myslím, že složení členů na arome se hodně změnilo, takže klesá zájem o porcování. Tady se asi porcují jen novinky, protože vy, zkušené parfumaniačky si to umíte obstarat samy v potřebném objemu.

Kupodivu, zájem o porcování na A. nijak významně neklesá. Resp. jsou to takové vlny, které souvisejí s tím, že osazenstvo se z části obměnilo. Docela dost lidí chodí na A. jen kvůli porcování a inzerci, i odtud. Obejvili se noví lidé, kteří se s některými vůněmi seznamují poprvé a pak jsou tu "mazáci", kteří si pravidelně doplňují hladinky oblíbených vůní.  U čistých parfémů se flakóny plní vždy pomalejí, když teda pominu situaci před osmi, devíti lety, ale třeba včera jsem rozesílala úžasný Bouquet de la Mariée, před časem Chamade...

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 08:55
Reakce na Cervanek:

černá káva myslim si, ze na vintage vune ci starosvetske nebudou nikdy stat davy, takze i proto plneni trva.

500 ml je dost vysoke mnozstvi na naplneni i pak na vyrobu.

​Přesně tak. A obyčejně ty podíly u čistých parfémů jsou menší, než u jiných vůní, takže se to skládá pomaleji. Ale ona i ta určitá "nedostupnost" těm parfémům docela sluší. 

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 08:58
Reakce na černá káva:

Dalia Dali,buď ráda. Porcování EDP se asi nekoná, aspoň jsem nenašla. 

​Klidně se konat může. Delší (jestli vůbec se naplní) to ale bude i z toho důvodu, že tyto klasiky, včetně právě Jicky, jsou teď v těch 100 ml flakónech dostupnější, takže dost lidí volí takovýto flakón.

Offline černá káva
2105 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 09:40

domenica  Moni, viděla bych to stejně, ale já už na stovkový flakon nemám ani věk ani možnosti. Podělila bych se, ani flakon nemusím mít.

Tak nemusím mít všechno, ale Jicky je moje srdeční záležitost.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 09:43
Reakce na černá káva:

domenica  Moni, viděla bych to stejně, ale já už na stovkový flakon nemám ani věk ani možnosti. Podělila bych se, ani flakon nemusím mít.

​To je mi úplně jasné. Těch 100 ml není vůbec málo, taky pokud zároveň člověk nosí i jiné vůně. Takže i v těhle případech je porcování 500 ml flakónu vítané, jen to trvá delší dobu.

Offline černá káva
2105 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 09:48

domenica Já vím, trpělivost prý růže přináší, jen aby ty růže nepředešla ta skosou.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 09:50

Budeme doufat. 

Offline slniecko admin
19306 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 11:17

Myslím, že to spomalenie je tak trochu dané aj stále sa rozširujúcim výberom, čo sa dá kúpiť...a tým pádom, aj keď niektoré veci chcem mať na polici ako istotu (Cuir Beluga, LHB č.p., Samsara č.p., ChE č.p.), aj sa mi vyprázdňujú pomalšie, ako pred pár rokmi. 

Jicky mi, ak sa dobre pamätám, príliš nesadla, ale skúšala som ju pred rokmi a už si nepamätám koncentráciu. A Vol de Nuit Evasion ma tak znechutila, že sa mi potom už nechcelo skúšať žiadnu Vol de Nuit (čo je zaujímavé, lebo Guet-Apens by som brala všetkými desiatimi), to by som mala napraviť, veď ide o klasiku.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 11:27

Z čistých parfémů aktuálně nejvíce toužím po L´Heure Bleue. Ale přála bych si také Shalimar, Vol de Nuit a Samsaru.

Jen pro zajímavost - co se týče LHB, tak pozoruji, že je v těsném závěsu za mou jedničkou Insolencí. Co prodělávám léčbu, tak k ní vemi tíhnu a často ji nosím. Ale obecně Guerlaini se u mě dostali na první příčku. Ty vůně mě hladí po duši a svým způsobem mě léčí. 

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 11:49
Reakce na slniecko:

Myslím, že to spomalenie je tak trochu dané aj stále sa rozširujúcim výberom, čo sa dá kúpiť...a tým pádom, aj keď niektoré veci chcem mať na polici ako istotu (Cuir Beluga, LHB č.p., Samsara č.p., ChE č.p.), aj sa mi vyprázdňujú pomalšie, ako pred pár rokmi. 

​I to hraje určitě roli. 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 12:30

Dalia Je fajn, ze ti vune pomahaji. Insolence ma jednu skvelou vlastnost, a sice, ze vubec nic nepredstira. 

A jinak co se tyce tech starsich Guerlainu, tak zrovna Nahema byla moje , nekdo o ni krasne rekl, ze voni jako kdyz prijdete nekam po ranu a citite, ze celou noc na tom miste probihala skvela zabava, akorat uz je po vsem. A ja v ni mam naprosto obycejnej popelnik s vajglama, kterej nekdo zasypal ruzovymi listky. Slvelej for proste!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 14. prosince 2017 13:26

Luna Už je to velmi dlouho, co jsem Nahemu zkoušela. A vím, že tehdy mě neoslovila. Jenže tehdy mě neoslovovalo více vůní, které bych nyní bez problémů nosila. 

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 22:07

A hned zkraje roku se můžeme těšit na nějakou zbrusu novou exkluzivku. Jsem zvědavá, v jaké řadě.