Francesca Bianchi

01. ledna 2019 16:52
Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:35

Fleur Chápu . Musím přiznat, že se mi to líbí, ale nosit bych to asi nemohla. Navíc jde do prostoru a má neuvěřitelně dlouhou výdrž, to by bylo něco spíš pro Miru 

Offline Miru
16701 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:39

blackviolet 

...áááách!. 

(jak jsi, prosím, přišla ke vzorku.?)

Mě teda teď za poslední dobu velmi příjemně překvapily značky Prin, Prissana, Bahfamsn - vůně vrstevnaté, provokující, vymazlené...

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:48

Miru Z fragrance and art, mají ty vzorky sice menší, ale za dobrou cenu a na vyzkoušení mi to stačí.

Jsem moc ráda, že se pořád najdou dobré a zajímavé značky, protože co jsem zkoušela teď na jaře, jak mainstreamovky tak niche, byla dost hrůza a úplně mě to přestalo bavit.

Offline Miru
16701 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:50

blackviolet 

...naprosto Tě chápu!

Klasické parfumerie - to pro mě kleslo na úroveň drogerie...

Jsem z toho znechucena. A mezi nikovkami se také musí hledat, aby to mělo kvalitu, a nebyl to jen zoufalej výkřik, jakože "tvořímoriginálně"...

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:55

Miru Je to tak, bohužel.

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 14. února 2026 16:29

Voluptuous Oud

Uvítá nás citrusovo balzamická svěžest se zelenou mandarinkou a vzápětí švestka s nepřeslazeným karamelem. Živočišnost, která se na chvíli objeví, je zmírněná otočníkovým pudrem. Kožený tón je pak překrytý dřevem a balzamickým tolu s vanilkou. Pěkná vůně. Klišé, které funguje.

Offline Korsičanka blogger
13460 příspěvků moje polička 14. února 2026 16:39

blackviolet Mám ke všem FB vůním počínaje Encounters(slabota) výhrady, a to takové, že jsem nešla ani do limitky, i když se dle složení zdá vybočovat ze současné tvorby.

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 14. února 2026 16:44

Korsičanka U mě je to podobné, ani limitka mě nezlákala. Tenhle vzorek už mám doma snad rok, zpracovávám resty. Ale stejně mi to nedá, jsem pořád zvědavá, co dělá.

13460 příspěvků moje polička 14. února 2026 17:32

blackviolet Taky bych se vzorku Gaugin nebránila

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 14. února 2026 18:33

Korsičanka Už je stejně vyprodaná, to Tahiti by stejně asi pro mě nebylo. Stejně jako ty gurmánky. Tak uvidíme, co bude dál.

13460 příspěvků moje polička 14. února 2026 18:39

blackviolet Pro mě by asi byla, ale ta cena dost stoupla na "slepáka", tak si říkám, že nemusím mít všechno

13460 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 15:41

Tak jsem po vyhlášení prodeje zbylých limitek na stránkách FB chvíli odolávala a odolávala, ale zvědavost nakonec vyhrála a GAUGUIN je můj. Přesto, že mám alergickou rýmu, vůni cítím a jsem okouzlena. 

Nádherná kombinace květin - monoi obrušuje tuberózu, frangipani ani aldehydy nejsou štiplavé, těžce květinová, sice jiná než Warszawa, ale omamností jí podobná.

Pak vstupuje na scénu nějaká složka typická pro FB, možná kůže? Připomíná mi tím sladší Cuir Soyeux bez  ocásku, jenž mi v CS trochu navaloval?Jako bych ve Francii zase ovoňovala malý melounek Cantaloupe:)

Offline Miru
16701 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 17:05

Korsičanka 

...to zní krásně!.

Mohlo by to být podobno dvěma vůním, které jsem kdysi zkoušela a byly nádherné

Monyette Paris

Kai Kai

13460 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 18:57

Miru Neznám ani jednu:)

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 20:17

Korsičanka Bylo to na slepáka? Tak dobře, že se ti líbí, zní to dobře.

Představuju si ji trochu jako ty voňavé oleje tiare a monoi, co jsem nakoupila na trhu v Papeete, jsou taky tak omamné. Jen bez té přidané hodnoty, co jí dodala Francesca.

13460 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 21:35

blackviolet Jasně, naslepo

Můžu taky vzít ovonět, pokud se ke vzorku nedostaneš dříve:)

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 27. dubna 2026 09:17

Korsičanka Díky, dám vědět.

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 07. července 2026 21:45

Gauguin 

Myslela jsem si, že to bude vůně Tahiti, ale není. Je to opravdu tak, jak to Francesca zamýšlela – barvy, světlo, atmosféra zachycená v gauguinových obrazech. Aldehydy s bergamotem působí svěže, ale právě vychází slunce a objevují se krémové květy - tiaré, tuberóza, pelargónie a ylang ylang s kokosem a ovocným tónem. Zelenkavé stonky, vetiver a pryskyřice s vanilkou vyvažují pestrost a sladkou krémovost květů zlatavě hnědou zemitostí.