Poéma Dobré![]()
Bot není nikdy dost
Dotaz:
kdo máte Timberlandy - impregnujete.?, a když ano, pomůže to trochu od toho, aby se na světlé barvě nedělaly tolik případné tmavší šmouhy.?
Dotaz na majitelky Emmeline. Mají trochu vyšší nart než ostatní modely Martenů jako třeba Pascal nebo to jsou všechny takhle nízké, případně jestli vás napadá nějaký jiný model, co by připadal v úvahu na širokou nohu?
Dnes jsem asi troje zkoušela v officeshoes, ale všechny mě tlačily na nartu
(takhle si pohodlný boty fakt nepředstavuju
). Jenže Emmeline nevedou, tak mě zajímá, zda mají i nějaký trochu volnější anebo se mám s myšlenkou na ně raději definitivně rozloučit
?
Na velikost mi byla moje obvyklá 40 v pohodě, v 41 bych plavala u těch Pascal. Problém v mém případě opravdu jen v nízkém střihu pro nart.
viktorka_od splavu tak já Teda ne. Mám 39/40, kupuju raději 40 a Emmeline mám 39. Jsou mi tip ťop. Ve 40 jsem plavala.
Dadoo jj vim že emmeline jsou "trochu jiný marteny", myslela jsem právě tu klasiku, co si wendulka zkoušela a nebyly jí
wendulka Vůbec jsem si dotazu nevšimla. No já je mám a jsou to nejlepší boty na světě, ale těžko říct, jakej já mám nárt. Jsem vždycky žila s tím, že mám širokou nohu a vyšší nárt, ale možná to není tak hrozný. Marteny bez problémů nosím všechny a mám svou normální velikost 38.
Asi bohužel moc neporadím. ![]()
wendulka no já mam Pascal a Emmeline sem zkoušela a mné osobně přišly trochu užší, mám širší nohu. Ale ony se všechny trochu povolí, já ty emmeline nekoupila tenkrát a do teď lituju. Osobně mi nejširší přijdou church, ale to je úplně jinej typ než emmeline. Spíš ke kalhotům imho.
A když se tady tak přihodně objevilo tohle téma, dovolím si zopakovat svůj dotaz, či žadost: kdybyste někdo potkal pěkný polobotky nebo monk shoes, dejte mi echo, díky :) polobotky bych teda potřebovala hnědý. Měla jsem od vagabond a přestali je mít.
Aha, tak pokud všechny, tak to fakt širokou nohu nemáš
.
No mně ty Pascal bohužel tlačí hlavně na té pravé noze tolik, že to by určitě nepovolilo tak, aby to bylo pohodlné, se obávám. To za ty peníze na základě zkušeností s jinými koženými botami riskovat nehodlám.
Jsem teď ve čtvrtek zkusila ještě Jadon Zip a ty by asi připadaly v úvahu kromě těch Emmeline, i když s tou podešví působí masivněji než Pascal, no...![]()
Ty Church jsem vůbec neznala a jo, ty vypadají podle fotky široký, ale to už se víc líbí jak ty Emmeline, tak ty Jadon.
Díky moc za recenzi
.
wendulka m. jadon jsou úžasný a jsou měkký pohodlný, ale jsou už přeci jen trochu extravagantní, tak zvaž jak by se ti hodily ke stylu, přijde mi že kapku víc tíhneš k tomu "dámskému" odívání.. nicméně dlouho jsme se neviděly a možná ti sednou![]()
wendulka Není zač. Tak jestli tě tlačí moc, tak rozhodně nebrat.
K tomu "dámskému" tíhnu vždycky jen přes léto. S příchodem podzimu a zimy to mám přesně naopak
.
Ale jinak jo, samozřejmě i to teď beru při rozhodování v potaz, že pokud nějaký, tak abych je byla schopná utahat k co nejvíc věcem.
wendulka tak si je kup, ti je budu /v dobrém!/ závidět![]()
viktorka_od splavu Já mám teda klasicky marteny rozhodne svoji velikost, 38=uk5 a zrovna ty UK6 jsou cca 39,5, v těch vůbec nemůžu chodit
Tak jsem to nakonec riskla a vzala místo nich jako správná ovečka naslepo ty Emmeline
.
Dneska dorazily. Sice jsou z trochu tužší kůže než ty Jadon, ale ve všech ostatních ohledech srovnatelné včetně pohodlí na ty moje městské tůry, takže si je asi nechám, přece jen se mi budou do šatníku hodit typově víc
.
wendulka tos udělala dobře, emmeline jsou taky suprový a univerzálnější
wendulka Kdes je prosím te kupovala?
Na zalando. Uplatnila jsem na ně kód za odběr newsletteru.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje