Guerlain - Oud Essentiel - 1. a 2. flakón

04. května 2017 15:37
Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 24. června 2017 10:29
Reakce na Korsičanka:

To jsi hodná! Takový šlechetný úmysl! 

Naštěstí to dobře dopadlo pro nás pro obě. 

Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 24. června 2017 10:32
Reakce na Ellen:

Šlechetná já jsem ráda:) Někdo to nazývá jinak Už ten krásný Oud E.máš? Napiš, zda se ti líbí, ju?

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 24. června 2017 10:41
Reakce na Korsičanka:

Nene, ještě ne, až v pondělí (tedy doufám). 

Aktuálně si užívám kávovou růži... Café Rose.

Ale asi mi nějak ujela ruka a moje amygdala protestuje a brání se a mám proto nutkání se zlejt ještě víc a pak už patrně nebudu cítit NIC po celý víkend. 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 24. června 2017 10:42

Ale nemám strach, že by se mi nelíbil, podle všeho to musí být moje krevní skupina, nechápu, nad čím jsem tak dlouho rozvažovala. 

13405 příspěvků moje polička 24. června 2017 15:27
Reakce na Cervanek:

Jak tahle vášeň skončí??? Asi až naší smrtí

13405 příspěvků moje polička 24. června 2017 15:28
Reakce na Ellen:

Vydrź!!! Okolí tě cítí!(psala wendulka:))

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 25. června 2017 19:55
Reakce na Cervanek:

Jsem napnutá jak kšandy! 

Již zítra!

(Pokud tě tak uhranula, nemá smysl se krotit - jestli kvůli ní nehladovíš a nespíš pod mostem, tak co... )

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 25. června 2017 20:10
Reakce na Korsičanka:

Vydržela jsem hrdinně... ruka zkroucena v křeči hledala vršek rozprašovače... ale ukočírovala jsem ji. 

Slyšela jsem, že hodně kuřáků nyní vyhledává odborníky ve snaze odnaučit se kouřit a zbavit se závislosti; že já v případě parfémů nemusím, že ne? 

13405 příspěvků moje polička 25. června 2017 21:31
Reakce na Ellen:

Vydržela jsem hrdinně... ruka zkroucena v křeči hledala vršek rozprašovače... ale ukočírovala jsem ji. 

Slyšela jsem, že hodně kuřáků nyní vyhledává odborníky ve snaze odnaučit se kouřit a zbavit se závislosti; že já v případě parfémů nemusím, že ne? 

No, nevím, zda ti mám hrdinně potvrdit, že nemusíš, nebo se přiznat, že jsem z té závislosti někdy dost nešťastná - to když se neudržím a objednám další vůni, při čemž jsem ještě ani jednu z mých 61 nespotřebovala:( O odstřicích ani nemluvě - ty daruju, kudy chodím, a furt jich je hafo...

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 26. června 2017 00:06

domenica  ... a třetí flakón nebude- zkusila bych 10 ml

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:25
Reakce na Hanka H:

Já bych ho klidně založila, jen si nejsem jistá, jestli je ještě šance na (rychlé nebo i pomalejš) naplnění třetího flakónu. Pokud ti nejde o čas a ještě někdo se přidá, proč ne. Jinak těch 10 ml (či trochu víc) z inzerce, jak uvádí Červanek, je také možných, a hned. 

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:33
Reakce na domenica:

Určitě bych si vzala na zkoušku 10 ml, nespěchá to zase tak moc - nechám to na Tobě, jestli se rozhodneš pro další flakón. V případě, že se konat nebude, koupím volný odstřik . Rozmysli se

Cervanek Sylvi, díky za upozornění.

Někde jsem četla, že je hodně podobný Santal Royal? Co vy na to?

Ale nedávno jsem testovala Creed Royal Oud a ten vyzněl večer v horku naprosto skvěle - omlouvám se za OT.

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:22
Reakce na Cervanek:

Sylvi, teď jsem to našla na Fragrantice (jasně, jsou tam dost často nesmysly)- Santal Royal od Guerlainu přirovnáván Oud Essentiel - ve smyslu komu se líbí první , bude se mu zamlouvat i novinka. Ale tím množstvím oudu jsi mě trochu vyděsila .

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 26. června 2017 10:56
Reakce na Hanka H:

Sylvi, teď jsem to našla na Fragrantice (jasně, jsou tam dost často nesmysly)- Santal Royal od Guerlainu přirovnáván Oud Essentiel - ve smyslu komu se líbí první , bude se mu zamlouvat i novinka. Ale tím množstvím oudu jsi mě trochu vyděsila .

No určitý společný tón Oud Essentiel a Santal Royal mají, to  bych zase já souhlasila. Ale blíž má přece jen k té Rose Nacrée du Désert.

Čili za mě je odpověď ano, pokud se někomu líbí Santal Royal, dalo by se teoreticky říct, že se mu bude líbit i Oud Essentiel, ovšem pouze za předpokladu, že si dotyčná osoba zároveň potrpí na arabský oud.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. června 2017 11:39
Reakce na Hanka H:

"Někde jsem četla, že je hodně podobný Santal Royal? Co vy na to?"

Já to s tou podobností moc nevidím... tedy, je to podobný typ vůně a místo v řadě s názvem Les Absolus d´Orient sedí, ale jinak... Věřím, že dost lidí, kterým se líbí Santal Royal, bude mít z Oudu Essential radost, a zároveň pro dost lidí to bude už moc. A obráceně, vím o případech zívání nad Santalem Royal a nadšením z Oud Essentiel. Já vidím Oud Essentiel jako směs Rose Nacrée du Désert (3 díly) + Santal Royal (1 díl) a nášup oudu (3 díly) v podobě vůně tmavého naleštěného dřeva se zřetelnou dávkou živelnosti a jistou živočišností, která může vyznívat až eroticky (nebo nemusí ).