Miru Brutal naštěstí neznám a na Hexensalbe jsem se dost těšila, leč zklamala mě něčím. Napsala jsem si k ní:"Líbí se mi, ale je to dost sladká "mast". Zas tak čarodějná a jedovatá mi díky lékořici nepřijde:)"
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...hmm, to je škoda, s tou čarodějnickou vůní...
No, Brutal vzorek mám na cestě - ty ingredience se mi líbí dlooouho, tak jsem zvědavá, jak ji budu vnímat já![]()
Callisto (Jul et Mad) - svěže sladce květinová, vcelku rychle ale počáteční svěžest potlačila suchá vanilkově sladká pryskyřice (která se následně projevila jako čistokrevný benzoin) s trochou pačuliového pudru. V úplném dojezdu se ale objevila sladce dřevitá syntetika, která celý předchozí dojem pokazila.
...a ještě, prosím, jak vnímáte vůně od značek
Andrea Maack(třeba Indigo)
a
Eris Parfums?
Miru Eris jsem zkusila jen očichat rozprašovače v Myskinu, asi 2 mě zaujaly v úvodu, ale pak se z nich - aspoň na papírku - staly "všeobecnice".
Andreu Maack mám dost prozkoušenou - včera dorazily 4 vzorky, jež zpočátku vypadají zajímavě, i mají vývoj, ale pak mi na kůži zase tak nějak zevšeobecní. Taky už mám problém se pro nějakou novinku/značku nadchnout![]()
Nejzajímavější byl Coven, ale vzorek nemám. Indigo je jemná kůže, jež na té mé totáč zmizí. Asi musí najít nositelku
. Ale za ty prachy existují daleko lepší...
Miru Andrea Maack nemam vyzkouseno. Eris znam cca pulku, tou nejnovesi Mother's Milk nejsem uplne presvedcena, jinak dle osobniho vkusu. Ma Bete pripomina Papillon Salome, Scorpio Rising je hodne peprova, korenita, Delta of Venus je moderni Eden Cacharel, Mxxx mekke zivocisno, drevite pryskyricno, vanilkove kakao, Mx prijemne drevita, lehoulince zivocisna, s pikantni spickou.
Miru Ale zkusit můžeš, třeba ti něco sedne. Od Eris jsem opakovaně zkoušela Night Flower a Ma Bête v Myskinu, ale tam je divný vzduch, po chvíli nic necítím - je třeba jít ven. Antoine Lie je představuje veeelmi přitažlivě - kéž by takové byly!
...děkuju!
Night Flower mám na cestě.
No, už jsem si zvykla(sama na sebe/u sebe), že mám období zkoušení spousty niche, abych se pak stejně vrátila k mainstreamu, resp. ověřeným značkám.
Protože poměr - kvalita versus cena versus dostupnost...
A často se taky opakovaně utvrzuji v tom, že poctivé řemeslo(rozumej, patřičné vzdělání, roky praxe a pak, pod co se parfumer podepíše), se holt pozná.
Jasné, i v niche sekci je samozřejmě kvalita za solidní cenu a i je to nekomplikovaně dostupné, ale není to ještě pořád z převážné většiny.
Kdybych chtěla mít parfém na míru, tak
od Thierryho Wassera.
Je to požitkář a svoje řemeslo má zmáknutý na výbornou ![]()
Thomas de Monaco Grand beau
Ležérní až líná v tekutém pohybu jedlová? borovicovà pryskyřice světlem prosvícenà a k tomu potáhlá křupavou kadidlovou krustičkou zaprášenou okamžiky bíločokoládové tonky. Ve spodním proudu bylinnà svěžest vody po holení mění se ve sladce krémovou květinovou kamaràdku výše zmìněné tonky. Vůně jde několik hodin do prostoru a obstojně vydrží běžnou pracovní dobu. Celkově je kompaktní a lineàrní. Letní přímořské atmo v ní necítím. Spíše určitou luxusní stylizaci tohoto tématu. Obdobnou atmosféru pryskyřic jehličnanů se stopou kadidla jsem cítil ve Free d homme a hlavně v bytové vůni Sapin od Diptyque.
...na tu vůni koukám dlouho!. Kvůli složení, samozřejmě.
Ale překvapují mě celkem rozporuplné recenze, prostě ji budu muset zkusit
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články