Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:43

Dalia Flakony mají ty Grand Crus opravdu nádherné. Bude se určitě líbit milovnicím sladkých pudrově ambrových vůní s růží.

jerry Vyzkoušej, pro mě přece jenom dost sladká (momentálně sladké vůně nemusím), i když ten ambrovo semišový základ tu sladkost hodně potlačí.

Martula Vyzkoušeno díky tobě, z tvého vzorku .

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:47

slniecko Obdivuji, jak jsi pilná a jak uceleně nás dokážeš informovat o jednotlivých značkách Popisy Floris jsou jako obvykle perfektní

Prozkomání značky Floris si značím jako jeden z úkolů na příští rok. Mám skvělou zkušenost se vzorečkem Bouquet de la Reine. A důvod, proč jsem se do Floris zatím nepustila, byl to, že těch vůní je tolik - říkala, jsem si, odkud mám začít. Teď v tom mám jasno: začnu odkudkoliv, zajímavé budou všechny

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:51

blackviolet Z toho vzorečku, co jsi mi nenápadně odstříkla při návštěvě parfumerie? Těším se moc na vyzkoušení

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 21:11
Offline Paris
příspěvků moje polička 29. prosince 2019 21:47

slniecko to jsou úžasné recenze Floris. Zaujala mě Royal Arms.

Na oficiálních stránkách jsou teď za dobré ceny. Např. ta "moje" Royal Arms ze 100 liber na 45. No nekupte to.

Kdybyste čirou náhodou někdo objednával, moc ráda se připojím a rozdělíme se o poštovné.

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 02:00

Martula ďakujem

Paris winter sale sa mi zdá, že majú každý rok...aj Penhaligon´s.....teraz som rýchlo kukla a našťastie nemajú Night Blooming Jasmine v zľave, lebo to by som neodolala...ale ak by ste sa nejako dali dohromady, tak asi ten travel set s ružou...odstrek mi dochádza...to by bolo vlastne len doplnenie, nie ?

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 02:03

Nehehe, tak som sa kukla aj na ten Penhaligons a majú Iris Prima zo £105 na £49 ....tu som ale našťasite v bezpečí...

Offline jerry
11030 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 15:51

Slow Dance (Eau de Parfum) (Byredo) - suchá pryskyřice a pod ní zelený cypřiš s čerstvě utrženými jalovčinkami. Po rozvonění převládla sladce pudrová kůže v závoji sladce ovocného kouře. Unisex s příjemné dlouhou výdrží.

Experimentum Crucis (Etat Libre d'Orange) - suché dřevo s dávno vysoušenými květinami ze starého herbáře, akorát jasmín se znatelným indolickým vyzněním je "živý" až moc. A po rozvonění skoro až zabijácká dávka sladkého ledového pižmo (a to jsem si doposud myslela, že se to s pižmem nedá přehnat...omyl - dá) - je ho tolik a v takové intenzitě a výdrži, že  že je pro mě až otravné.

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 13:50

Tak se mi poslední den v roce podařilo rozšířit letošní vyzkoušené novinky o hotový poklad:
vzorky Areej Le Doré, 5th Collection. Tímto moc děkuji Ivetce prďola za zapůjčení

Vůně v kolekci jsou 4 a údajně v nich není obsaženo to úžasné přírodní pižmo, které Russian Adam použil v předchozích kolekcích. Tím je cena o něco příznivější. Byla jsem hodně zvědavá, jaký dopad to bude mít na vůně samotné. Protože nižší cena je fajn, ale nepřijdou tím vůně o svou výjimečnost?

Po vyzkoušení musím konstatovat, že to prostě NENÍ ONO!! Vůně jsou stále zajímavé, rozhodně kvalitní a originální, ale chybí jim zásadní složka - ta nejlepší, která přinášela nekonečnou výdrž a božskou, narkotickou a návykovou vůni. Když si vzpomenu na Siberian Musk - proč jen jsem ji nekoupila, dokud byla k sehnání

Takže:

Antiquity

Zatuchlé sklepní pačuli s oudem a kůží a se vzdálenou, velmi vzdálenou vzpomínkou na Mitsouko (broskev a větvičník). Hodně hardcore začátek vyvolávající ve mě představu podzemní kobky, ve které z rakví o půlnoci vylézají upíři. Pardon. Ono se to asi někomu může líbit, ale když já jsem spíš na kytky..

Asi za hodinu vůně výrazně zkrotla a vystoupily aldehydy (kde se do té doby skrývaly, to opravdu nevím) a vůně se nenápadně posunula do poměrně příjemné, ale nijak výjimečné kožené chypré.

Výdrž i projekce nic moc na to, že jde o extrait.

Plumeria de Orris

Nejméně kontroverzní ze zkoušené čtveřice. Květiny ve stylu Russian Adam - dost podobný směr jako Walimah nebo Koh-I-Noor. Květinové tóny s výrazným nádechem živočišna. Tohle mi vždycky připomene stonky řezaných květin, které byly příliš dlouho ve váze a vodu nikdo neměnil. V základu pryskyřice, jehličí a mech jako ve všech vůních značky. Takže i když je ve složení uvedeno tiaré, rozhodně nejde o tropickou "opalovací" vůni. Tohle tiaré vykvetlo u Bajkalskéh jezera, obklopené borovicemi a potem lovců kožešin.

Po rozložení změna -výraznější meruňky a kosatcový kořen. Není to špatné, ale Walimah je o třídu výš.

Siberian Summer

Březový dehet a rozmačkané borovicové jehličí. Vůně vnitřku dýmky zálesáka, který žije někde na severu uprostřed hor. Ve srubu z borovic, vaří na ohni a moc často se nemyje. Pro ostřílené milovíky surového březového dehtu = must have!

Doufala jsem v podobu se Siberian Musk, ale to úžasné přírodní pižmo tam prostě není a vůně bez něj vyznívá úplně jinak, i když uvedené složení je podobné.

War and Peace

Kolomaz, střelný prach a mrtvá zvěř ležící zakrvácená v mechu. Po dvou hodinách, kdy jsem se musela přemáhat, abych vůni ze zápěstí nevydrhla pryč, došlo k překvapivému obratu: Najednou je tady Walimah! Kde se ty květiny s ovocem vzaly, těžko říct. Ale jsou tady a vyvážily všechny ty válečné dojmy v poměru 1:1. Nakonec se mi tato vůně líbí nejvíc. Protože se podobá Walimah. Musela bych ji ale aplikovat na tělo hermeticky uzavřené do něčeho neprodyšného a odkrýt se až po dvou hodinách. Takže ne :-)

Suma sumárum jsou tyto vůně výjimečné a zkoušení jsem si moc užila. Věřím, že na jiné pokožce se mohou rozložit božsky. A budu nostalgicky vzpomínat na již nesehnatelnou Indolis a Siberian Musk.

Offline Korsičanka blogger
13397 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 14:01

Martula Myslila jsem si, že u tebe ani 5. řada nezaboduje Já bych asi War and Peace nosila, ale buď doma nebo ve velkém městě při toulkách ulicemi A po rozvonění Míru bych teprve zašla do kavárny

Zkoušela jsem od tebe loni (předloni?) jen Russian Musk (Siberian Musk neznám) a byl fakt parádní

Edit: koukám, že Areej Le Doré /Russian Adam vyrobil další várku Války a Míru - War and Peace II - snad jemnější = mírovější

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 14:04

Korsičanka Russian Musk a Siberian Musk jsou hodně podobné a obě parádní. Brala bych kteroukoli z nich. Bohužel obě jsou beznadějně vyprodané. I Siberian Musk Part II. Třeba bude příští rok Part III a už to neprošvihnu..

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 17:54

Martula Zní to docela drsně, ale zajímavě. Přinejmenším dobré k rozšíření parfémových obzorů .

Offline jerry
11030 příspěvků moje polička 01. ledna 2020 13:18

Bois Mystérieux (Guerlain ) - je sice prezentována jako reedice Songe d'un Bois d'Été, ale ona je to trochu jiná vůně.  Na začátku je znatelný vavřín - ne sušený, jak ho známe z kuchyně, ale jako zelené lístky čerstvě sdrhnuté z větvičky. Zatímco u Songe hraje prim ambrové dřevo a sladké koření, v Bois Mystérieux je to kůže - se štědrou dávkou postupně se usazujícího šafránu, až postupem času přecházejícího do sladce kouřového oudu.  Každopádně je to další Wasserův úspěšný zářez na poli "arabek".

Eau de Soleil Blanc (Tom Ford) - jiskřivě svěží pomerančový květ, ke kterému se přidaly další bílé květiny (zejm. máslový ylang-ylang je hodně výrazný) a všechno zalil bílý tělový krém, zasypaný sladkým pylem. Přivolávač léta v tuhé zimě...

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 01. ledna 2020 17:39

Miller Harris

Tender

Veľmi pekná, sviežokvetinová vôňa s krásnym hyacintom, zeleňou, ľahkými kvietkami a priam rozžiarenými aldehydmi. Neskôr ju prímes šafránu, kože a kadidla posiela trochu orientálnym smerom, ale bez zosladnutia. Nie je veľmi „priestorová“ ale pomerne netradičná a príjemná.

Scherzo

No, oudovka. Zas. Tu je oud krotký, minimalistický, priam by som povedala, že moderne poňatý, dcéra ho dokonca označila ako „svieži“. Ako spracovaním naozaj netradičný. Akurát, že zvalcuje všetko ostatné, takže z toho vylieza takmer „soliflor“ vydrhnutého, vypucovaného, mierne drevitého oudu s trolinku drsným podtónom. Mohlo by sa to pokojne volať „Oud in white“, alebo tak nejako.

Peau Santal

Skúšané len narýchlo – santalovka so šafránom, na začiatku trochu „zdrsnená“ trochou korenia. Pôsobí to trochu ako neošmirgľované drevo. Neskôr sa uhladí a získa ľahko púdrový nádych.

Powdered Veil

Skúšané len narýchlo – veľmi príjemná púdrová vôňa v štýle Love, Chloe, menej sladká, hladšie. V drydowne trochu pridá na sladkosti, ale stále veľmi decentne.

Violet Ida

Skúšané len narýchlo – príjemná ľahko zapúdrovaná kosatcová nefialka. Ako, kľudne by tam mohla byť, ale nie je. Ku koncu troška osladená vanilkou.

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 18:53

Dorin

Dorin D'Or Classique

Keď klasika, tak klasika. Ako toto je parfém, teda Parfém, ktorý nijako neprekvapí. Zloženie nijako nie netradičné, zložky by som nazvala „všetko čo mám rád“, alebo aspoň takmer všetko...ale to vyznenie a spracovanie....z toho kvalita nieže kričí, ale huláka na všetky strany ako muezín z minaretu. 5-krát denne. A že to teda vydrží! Aby som bola popisnejšia, tak kvetinovo-ovocná vôňa s bielou broskyňou, hladkým jazmínom, nekrikľavým ylangom a kosatcovým maslom, ktorá proste kĺže po pokožke ako hodvábna blúzka. Ak si zúfate nad cenou (ja teda hej, aj keď pri danej koncentrácii a množstve je primeraná), tak je aj vo verzii EdP pod názvom  Un Air de Paris, ale tú som neskúšala, neviem porovnať.

Dorin D'Or Rose de Taif

Nádherná, hlboká, zamatová orientálna ruža. S povinnou troškou šafránu, santalu, mierne živočíšna. Žiadna zeleň, proste tmavočervený kvet v orientálnom podaní. A zas – v podstate „povinná jazda“, ale to prevedenie, tá kvalita! Nádherná, luxusná, jedinečná.

Dorin D'Or Tubereuse

Nádherná krémová tuberóza, štýlom trochu podobná tej od Amouage, ale nadýchanejšia, ľahšia a trochu menej sladká. Veľmi sa nevyvíja, ale je krásna.

13397 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 19:29

slniecko Co takhle srovnání Dorin D'Or Classique a Dame d'Or od 1907??? Neporovnala bys, prosím?

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 20:43

Korsičanka rozdiel je dosť zásadný - aldehydy. 1907 je aldehydovka, táto Dorin nie. Navrch Dame d´Or pôsobí skôr jemne nostalgicky nežne, kdežto Classiqueje vyslovene plná, síce klasicky pôsobiaca vôňa, ale nostalgiu v nej necítim.

13397 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 20:49

slniecko Díky! Dáma ve zlatém se mi líbí stále víc. Srovnávám ji s Pětkou RED, je o dost sladší, ale ze stejného ranku. Obě jsou nádherné - každá jinak. Jednou na DÁMU dojde Jsem ráda, že Dorin je mimo hru

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 21:07

Korsičanka Dorin je mimo hru, lebo si ho ešte neskúsila . Ale áno, Dáma v zlatom je skôr smerom k 5-ke, a na mne aj lepšie vyznie.

13397 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 21:11

slniecko Já jsem ráda, že tu RED krásku mám, neboť je naprosto nádherná a prozatím mi Dámu ve zlatém zcela nahradí:)