Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 20:48

alibi Korsičanka Kde tu sladkost v Bracken berete? Já v ní kromě ostružin a borůvčí na úplném začátku nic sladkého nemáma ani ty bych za typicky sladké neoznačila. Pak už jen strouhané mýdlo, vetiver a dřeva.

Korsičanka To si piš, že nevěřím. Ani za mák.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 20:51

wendulka No já bych tam sladkost brala, ale není tam ani náhodou. . Ani když se hodně snažím...nic.

Offline alibi blogger
4192 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 20:51

wendulka ty sladký červený bobule v úvodu jsou fajn. ale konec je sladký  kořeněný tabák. nemyslím jako cukrkandl, nebo laskomina. zkoušela jsem teda dvakrát. a pokaždý stejný nasládlý tabákový konec.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 20:59

alibi To já vím, co myslíš. Já sladký tabák ve vůních zbožňuju, no v Bracken ho bohužel nemám. Za to tím pitomým mýdlem u mě nešetřili.

Offline Korsičanka blogger
13290 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 21:00

Martula Já ji prostě miluju, ať si tam kdo chce cítí, co chce

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 21:04

Korsičanka Já bych kolikrát chtěla fakt cítit tu vůni i na někom, komu se líbí. Jestli ty rozdíly na kůži můžou být tak strašně odlišné....nebo je to jen vkusem 

Offline alibi blogger
4192 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 21:04

wendulka mýdlo nula :)

Korsičanka 

Offline alibi blogger
4192 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 21:05

Renusatko tipuju, že obojí

Offline Korsičanka blogger
13290 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 21:09

Renusatko Asi obojí! Vždyť víš, jak na vás s Líbou voněla La Danza...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 21:09
Reakce na Renusatko:

Korsičanka Já bych kolikrát chtěla fakt cítit tu vůni i na někom, komu se líbí. Jestli ty rozdíly na kůži můžou být tak strašně odlišné....nebo je to jen vkusem 

​Na tohle není jednoznačná odpověď. Může to být tak, i tak. Vždycky záleží na konkrétní vůni. Třeba u nové 31RC mám ověřeno i od okolí, že na mně v první fázi skutečně nehezky puchne / hořkne, než se asi po hodině jakžtakž usadí. Na druhou stranu taková Feve Delicieuse mi na ostatních ohromně voní a slastně nasávám, ovšem jakmile si ji dám na sebe, ruší mě v ní plastové tóny, které ale okolí nevnímá - fija tvrdí, že na mně voní úplně stejně jako na ní, tj. ten druhý případ. No na mně mi opravdu leze na nervy

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 21:34

wendulka Korsičanka Jako je mi jasné, že třeba každý je na jiné "druhy vůní". Rozdílný vkus s tím, že se v některých vůních sejdeme, ale kolikrát mi přijde, že čtu recenzi na něco jiného. Někdy je to opravdu tak neskutečně rozdílné, že si myslím, že mám jiný vzorek.

Offline viktorka_od splavu
48805 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 22:01

Renusatko na mé kůži se třeba některé složky nechtějí vůbec rozvonět, resp. jedna z nich zbytek úplně převálcuje, že ho jen tuším, nebo zavane když se třeba zpotím, ve velkém horku atak, namátkou Opium, Mitsouko, QVLP... nejdřív jsem myslela, že je to nosem, ale spíš ne

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 22:34
Reakce na blackviolet:

Parfum d'Empire: Le Cri de la Lumière

Čistá vůně. Čistá jako vypraný a naškrobený bílý lněný ubrus. Pižmový tón tentokrát zřejmě vytvořilo mošusové semínko, které má lehce ovocný nádech. Jako by byl při praní použitý prášek s ovocným podtónem. Ubrus s pár poházenými okvětními plátky růže a kosatce pokrývá stůl ze světlého dřeva.

Možná, že to zní dost nezajímavě, ale je to docela příjemná vůně. I když já jsem se těšila spíš na ten kosatec.

​Musím naprosto souhlasit. Aldehydy s mošusovým semínkem opravdu v Le Cri de la Lumiere vytváří dojem čistě vypraného, lehce naškrobeného, avšak stále ještě nakropeného ložního prádla. I ty poházené okvětní plátky růže a kosatce tam mám. Jen ten ovocný nádech vnímám spíš kovově až alkoholově. Jako kdyby na dřevěném nočním stolku u postele stála otevřená karafa s meruňkovicí.

Ano, je to příjemná a na rozdíl od vůní Sylvaine Delacourte nikterak zásadně sladká a tudíž přirozená a nekomplikovaná vůně čistoty.

Offline alibi blogger
4192 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 22:39

Renusatko jak psala Vendulka. Někdy se to na kůži rozvonį jinak. Jindy je to vkusem. A třetí možnost je něco jako čichová slepota na některé složky. Něco, jako když každý den nosíš stejný parfém, že si nos zvykne a přestane vůni vnímat. Prostě určitý díl parfému necítíš.  U mě to jsou tuším některé polohy zemitého kosatce.

Nebo naopak jinou vnímáš tolik, že přebije vše ostatní - u mě spolehlivě oud, kadidlo, pepř zabije vše ostatní.

Offline blackviolet
3418 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 23:07

Hiram Green: Slowdive

Na každou novou vůni Hirama Greena se těším. U něho totiž nikdy netušíte, ať je složení jakékoliv, jaké to nakonec opravdu bude. Jedno je jisté - nebude to nuda a s velkou pravděpodobností to bude hodně originální.

Taková je i Slowdive.

Když nadzvedneme suchou větvičku pomerančovníku, objeví se pod ním ošatka plná usušených meruněk mezi květy kořenité slaměnky. Z medové plástve do ní pomalu stéká hustý pramínek medu, pro který sbíraly včely nektar na kvetoucích tabákových polích a nosily ho do úlu vedle kvetoucí tuberózy.

Teď je tu podzim a tabákové listy tiše visí na dřevěných trámech, slunce a vzduch je barví do zlatova a čas jako by se zastavil.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 23:53

blackviolet Ha, to konečně vypadá na navázání toho, kde skončily ty první tři. Teda ne, že by Dilettante a Arbolé Arbolé nebyly dobré vůně, ale Shangri La nasadila dost vysokou laťku. Těším se na vyzkoušení.

Offline blackviolet
3418 příspěvků moje polička 04. ledna 2018 09:10

wendulka Cervanek Pro mě jsou top Shangri La a Voyage, která byla bohužel limitka, ale jak píše Cervanek , na každé vůni je něco hezkého. Od teď řadím k mým top i Slowdive. Určitě vyzkoušejte.

Offline slniecko admin
19249 příspěvků moje polička 04. ledna 2018 11:18
Reakce na Renusatko:

wendulka Korsičanka Jako je mi jasné, že třeba každý je na jiné "druhy vůní". Rozdílný vkus s tím, že se v některých vůních sejdeme, ale kolikrát mi přijde, že čtu recenzi na něco jiného. Někdy je to opravdu tak neskutečně rozdílné, že si myslím, že mám jiný vzorek.

​Niekedy na stretkách si to porovnávame a hoci sme si strekli na kožu z rovnakého flakóna, človek by tomu neveril.

Offline slniecko admin
19249 příspěvků moje polička 04. ledna 2018 17:12

Maria Candida Gentile - Sideris: Tak tu je ayershirská "myrhová" ruža aj skutočnou myrhou statočne podporená. S prídavkom kadidla, štipkou šafránu a jemne ostrého bieleho korenia pôsobí chladne, nostalgicky, ale čarovne ako znovunájdená freska zo starého kostola. Drevený podklad toto vyznenie ešte podporuje. Krása, ktorá akoby stála mimo čas.