Jedna lacinější než druhá. ![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Ellen jako na pořádnou polívačku se ještě těším na léto na vol de nuit edt - ale tou je třeba fakt nešetřit zase
Jj, ta je parádní. ![]()
A co Aqua Celestia?
A je možné, aby bylo letní osvěžovadlo aspoň trošičku do sladka?
Taky moc příjemná a trochu do sladka. A taky ta cena u tohoto typu vůně... ![]()
domenica a já jsem ten flakon někam založila a už týden ho nemůžu najít![]()
Dali, od Ciel de Gum jsem Ti posílala vzorek, určitě zkus, také by mi k Tobě seděla
.
viktorka_od splavu Hlavně, žes ho nerozbila, jako já Roju![]()
![]()
Ellen A druhá než třeti (Aqua Celestia
)
Korsičanka jezuskote
vytíralas šálama? :-)
já si nakonec na šálu důkladně nastříkala LUI a bohužel musím říct že ani pro tento účel to není bůhvijaký držák - první dva dny to skoro nebylo k vydržení, po týdnu skoro nic:-(
viktorka_od splavu Jak to víš???? Jednou. Už týden voní přes důkladné větráni na balkoně
Takových 30ml v ní je![]()
Po týdnu??? Nechtěla bys od LUI nějak moc?!
Korsičanka no to je první co mě napadlo, co bych dělala:-))
Lu Ano, už jsem ho našla v krabici se vzorky. Zítra nebo pozítří ho pořádně prozkouším. ![]()
Korsičanka Já doufám, že nezatoužím.
Ale i kdyby, tak na Notinu ji stejně nemají a v zahraničí neobjednávám.
Dalia Ciel de Gum se ti podle mě bude určitě líbit víc než Aqua Vitae Forte. Se zatoužením můžeš být asi v klidu. Já to mám totiž jinak s vůněmi MFK úplně stejné jako ty. Kromě Ciel de Gum jsem koketovala s Lumiere Noire, Grand Soir, čistými parfémy Oud Satin Mood a Baccarat Rouge, ale ani s jednou to nebylo úplně ono.
To pokud ti zkříží cestu Le Beau Parfum, tam už asi v takovém bezpečí nebudeš
. Ta má v sobě totiž přesně tu jiskřivou záři a přiměřenou květinovou sladkost
, kterou v Aqua Vitae Forte drtí ten vetiver.
MariaLux: Yours Deeply
Máte problém s tím, že je na vás Ambre Narguilé moc medová, ale jinak se vám líbí? Tak co se ten skořicový štrůdl s rozinkami dát u praskajícího krbu ozdobeného větvičkami jehličnanů společně s motorkářem z kadidlové Black Afgano, jemuž vlasy díky březovému dehtu voní po spálené gumě. Tohle už je vánoční romantika podle mého gusta
.
Bogue Profumo: MEM
Složením to vypadalo na velmi komplexní vůni s několika druhy levandule. Mně z toho bohužel vylezl jen jeden druh a to levandule kafrová. Zpočátku osvěžená pár kapkami hořké grapefruitové šťávy, která se po rozvonění vmísí mezi mátově svěží pelargónii, zelený jasmín, pár hoblinek sladkého růžového dřeva a konvalinku. Vlastně je to lán konvalinek, jenž postupně levanduli vytlačí zcela ze scény, aby jím v závěru mohla prokličkovat cibetka s pár dalšími zvířátky
.
wendulka Vendulko, budu moc ráda, když po žádné MFK nezatoužím. Jsou to drahé vůně a já mám tužebník plný jiných, které chci.
Když jsem koukala na složení, tak Le Beau mě láká víc než Ciel de Gum. Jsem na ty bílé kytky prostě chytlavá. ![]()
Carnal Flower (Frederic Malle)
Z lůna květiny svět zrozený …
Zeleně svěží eukalyptový dech probouzí den. Sluneční paprsky se derou skrze šťavnatou zeleň, aby mohly polaskat sametové tváře bílých květů. Máslové aroma ylangu si dává koupel v hebké mléčnosti tuberózy a jejich společná vůně se jako ve vlnkách přelévá přes jemně živočišnou opojnost jasmínu. I pár pomerančových kvítků koketujících s kokosovou nasládlostí se hlásí svou přítomností ke společnému života bytí …
Živá, zelenkavá, bohatá oslava bílých květin decentního ducha. Nekřičí do okolí, nabádá k tichému soustředění se v sebe sama a k nalézání radosti ve svém srdci.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje