Renusatko Možná to i přes varování chtějí lidi zkoušet, protože "kdo nezkusí, neuvěří" ![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
daniela Každému to tak hrozné připadat nemusí
. Znáš to.
Renusatko Korsičanka Jsem hlavně zvědavá, co na Varanásí řekne svěženkář , to je takový odvážný průkopník netradičních vůní
Uznávám, že 100ml je hodně. Proto jsem koupil cca 20ml v pěkném flakonu. Naslepo. Šafrán a Indický nard jsou hlavní, možná jediné poznámky které tu cítím. Stále mě baví a jsem rád že jí mám. ![]()
A jak jsem ji teď pořád očuchaval a mám ji plný nos, zjištuji, že venku cítím jasmín ![]()
a doma zas ne ![]()
pentacon Díky za písnutí!
To je zajímavé s rozdílným vnímáním složek doma a venku. Ale doma ti to jistě kazí vepřové nebo svíčková![]()
Broken Theories Kerosene
...tabák máčený v luxusním alkoholu.
Hmm, kouří drahý cigára a dnes
chlastá/"objevuje" u toho rum. Dos Maderas Luxus...
...a kam mě to pozval.? Kam asi.
Do svýho klučičího/dospěláckýho doupěte, kam si zve kámoše na chlapské Hovory H,
nebo kde si jen tak pokuřuje, popíjí a přemýšlí o stávajících i budoucích kšeftech, kde s ním někdy přemýšlím i já..., a kde nesmí chybět - z neopracované tyčoviny provizorní -
vinotéka(ale draze vybavená...)...
...pach zpočátku čerstvého, postupně, časem ale zasychajícího dřeva a na něm měsíce
(teď už i roky)
sedající prach...
...půlkruhový bar, já na barové židli, on za barem. A pak, přejde ke mně, a mluvíme...
...tak blízko, že jeho dech voní hustě po velmi kvalitních tabákových listech, po mnohla hltech kvalitního rumu(a taky jeho oblíbený cognac jsme dali) a
jak stydlivé zachvění řas, tak tak cítím téměř líbezný čokoládový nápěv, který mám za chvíli v ústech i já...
...jo.
Zk*****ý návraty.
Nebo spíš pokusy o návrat..?. Nebo vlastně - oba ví, jak to bylo, jak to je, jak to bude. Jen...
...některý teorie jsou dopředu prostě
zbytečný... Možná celým vesmírem dávno rozbitý...
...bolestná slast, lahodný vědomí, že a
jak to bylo krásný...
A za nic na světě nevyměnitelný...
...vděk a pokora za možnost to zažít.
Vůně, chuť nadýchaně hutného, plyšově jemného, hebkého, vláčně prachového tabáku, viskozní konzistence, líného pohybu a matného lesku,
máčeného v rumu, cognacu i whiskey,
štědře zasypávaného pouze delikátně nasládlým vanilkovým pudrem a současně s tím v chřípí vnímám i živočišně kadidlové opojení, éterickou plnost z posvátného kouře...
...tužebník

Les Années Bis 25 Tauer Perfumes
Hm,
je to
krásné!.
...pylová prachovost z petitgrainu topená v řidším pomerančovém oleji, nadýchaně olejovitý i kosatec přecházející až do příjemně sladkých fialkových tónů
...labdanum, benzoin - prachově vláčná hedvábnost pryskyřic s podprahovými tóny matné černé kůže, jež se chvílemi přelévají do roviny semiše odstínů nude...
...a tenhle líně táhlý, fialkou ochucený, velejemně vetiverem drhnoucí semiš jakoby skrýval gumu - delikátně iritující prvek, něco jak přičichnout k novým pneumatikám u černý stylový káry.
...nelze rozpitvat na konec jednotlivé ingredience - prostě se smíchají, vaří, jak benzín v nádrži při driftování. Jen... ..."jen" je to lahodný, rajcovní, svobodný...
Vůně do filmu "Fast & Furious"...
Cool vůně!.

Miru Hm, přemýšlel jsem, zda vzít odstřik... a tou krásnou recenzí jsi rozbila moje trorie, co koupím příště ![]()
...je prostě
ultra lahodná!
na kůži mi sládne čím dál víc. Ale ne protivně. Ale víc hříšně. Jde mi až do pižmově mléčných tónů, které jsou v Concrete CdG. Jenže díky přítomnému kadidlu je to lehce snesitelné a současně hluboké...
Hundred Silent Ways Nishane
...krása.
Hedvábně - bez citrusovosti - mandarinkou nasládlý, nadýchaně hustý kosatec.
Prachově vláčný.
Hustý.
Dokonalý.
...a pak, k tomu ku**a dobrýmu kosatci - v prachové metamorfóze se rozpíjí jak v extázi gardenie s vanilkou a luxusně delikátními santalovými dřevy.
Nothing more. And that is enough.
(kdybych to měla k něčemu alespon mega vzdáleně připodobnit, tak Eve Jil Sander bez grepové ovocnosti, cukrovosti, hutnosti a neohrabanosti mainstreamu.)

Jardins Misfah Une Nuit Nomade
...v alkoholovém medu
vodové datle
Vůně bio růže = ničím nepřikrášlená, nevylepšená, naopak - spíše utlumená, autentická a zdálky,
a špetička muškátového oříšku a špetičínka šafránu a mandlový nádech.
Éterická vůně. Hezká, ale slabá.
...taková vodová a hodně opatrná
Křehké zahrady...

La Castiglione Les Cocottes de Paris
...ááách, kopajský balzám.
To je pro mě prostě
narkotikum.
To se nedá popsat. To se musí cítit.
A k tomu kopajskému balzámu delikátní, rozkošná, v naolejovělé lékořici rozpouštějící se nahořklost pelyňku.
A lékořice má ještě jednu funkci - vytváří dojem černé vláčné prachovosti. Přesně té, která byla ve vůních Lolita Lempicka EdP, Minut, a která mi tak moc chybí.!.
Cedr zde v - pro něj nezvyklé - tlumené a tmavé poloze matné dřevitosti, spíše ale tušené, starající se o stabilitu a plnost vůně.
Ambra a pačuli - jakoby je někdo rozvařil a rozpatlal po stole, mají na svědomí jistou hustou mazlavost.
Vnímám i podprahové naovocnělé tóny.
Dobrý počin. Zajímavý, příjemný, originální. Jemné, prachově vláčné naovocnělé pryskyřice.
...tohle jsou barvy vůně:
Osvětlení -

Sezení -

Hundred Silent Ways Nishane
...krása.
Hedvábně - bez citrusovosti - mandarinkou nasládlý, nadýchaně hustý kosatec.
Prachově vláčný.
Hustý.
Dokonalý.
...a pak, k tomu ku**a dobrýmu kosatci - v prachové metamorfóze se rozpíjí jak v extázi gardenie s vanilkou a luxusně delikátními santalovými dřevy.
Nothing more. And that is enough.
(kdybych to měla k něčemu alespon mega vzdáleně připodobnit, tak Eve Jil Sander bez grepové ovocnosti, cukrovosti, hutnosti a neohrabanosti mainstreamu.)
Díky za krásou recenzi. Toto je můj objev z období Vánoc. (koupila jsem si k ní Knihu o tichu od Josefa Formánka) Zrovna dneska ji mám na sobě, je opravdu náááádherná. A ta fotka ženy, ta ji opravdu skvěle vystihuje....
Miru Tak tím kafidlem jsk mne dorszila!
Jak víš, co na mne platí?
...tak jako, když mi přidou vzorky, který mě zabijou a k tomu popíjím červený suchý...![]()
Děkuju moc![]()
Myslím, že jsem na to konečně díky recenzi Broken Theories přišla. Když na mně ta vůně drží alespoň půl dne, potom teprve má z hlediska intenzity a výdrže šanci projít i u tebe
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025