Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:07

Renusatko Možná to i přes varování chtějí lidi zkoušet, protože "kdo nezkusí, neuvěří"

Offline Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:13

daniela  Já tedy zkusila dřív než Renusatko , ale stačil mi papírek - ani po pár hodinách žádné vylepšení:( To FB Lover's Tale jsem smyla, ale po pár hodinách už bych ji snesla:)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:14

daniela Každému to tak hrozné připadat nemusí. Znáš to. 

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 01. března 2021 14:16

Renusatko Korsičanka Jsem hlavně zvědavá, co na Varanásí řekne svěženkář , to je takový odvážný průkopník netradičních vůní  

13442 příspěvků moje polička 01. března 2021 14:23

daniela No, má ji taky náš přítel pentacon  Též by mohl přidat pánský názor.

Offline pentacon
příspěvků moje polička 01. března 2021 15:06

Uznávám, že 100ml je hodně. Proto jsem koupil cca 20ml v pěkném flakonu. Naslepo. Šafrán a Indický nard jsou hlavní, možná jediné poznámky které tu cítím. Stále mě baví a jsem rád že jí mám.

Offline pentacon
příspěvků moje polička 01. března 2021 15:16

A jak jsem ji teď pořád očuchaval a mám ji plný nos, zjištuji, že venku cítím jasmín

a doma zas ne

13442 příspěvků moje polička 01. března 2021 16:20

pentacon Díky za písnutí! To je zajímavé s rozdílným vnímáním složek doma a venku. Ale doma ti to jistě kazí vepřové nebo svíčková

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 01. března 2021 18:26

Broken Theories Kerosene

...tabák máčený v luxusním alkoholu.

Hmm, kouří drahý cigára a dnes

chlastá/"objevuje" u toho rum. Dos Maderas Luxus...

...a kam mě to pozval.? Kam asi.

Do svýho klučičího/dospěláckýho doupěte, kam si zve kámoše na chlapské  Hovory H,

nebo kde si jen tak pokuřuje, popíjí a přemýšlí o stávajících i budoucích kšeftech, kde s ním někdy přemýšlím i já..., a kde nesmí chybět - z neopracované tyčoviny provizorní -

vinotéka(ale draze vybavená...)...

...pach zpočátku čerstvého, postupně, časem ale zasychajícího dřeva a na něm měsíce

(teď už i roky)

sedající prach...

...půlkruhový bar, já na barové židli, on za barem. A pak, přejde ke mně, a mluvíme...

...tak blízko, že jeho dech voní hustě po velmi kvalitních tabákových listech, po mnohla hltech kvalitního rumu(a taky jeho oblíbený cognac jsme dali) a

jak stydlivé zachvění řas, tak tak cítím téměř líbezný čokoládový nápěv, který mám za chvíli v ústech i já...

...jo.

Zk*****ý návraty.

Nebo spíš pokusy o návrat..?. Nebo vlastně - oba ví, jak to bylo, jak to je, jak to bude. Jen...

...některý teorie jsou dopředu prostě

zbytečný... Možná celým vesmírem dávno rozbitý...

...bolestná slast, lahodný vědomí, že a

jak to bylo krásný...

A za nic na světě nevyměnitelný...

...vděk a pokora za možnost to zažít.

Vůně, chuť nadýchaně hutného, plyšově jemného, hebkého, vláčně prachového tabáku, viskozní konzistence, líného pohybu a matného lesku,

máčeného v rumu, cognacu i whiskey,

štědře zasypávaného pouze delikátně nasládlým vanilkovým pudrem a současně s tím v chřípí vnímám i živočišně kadidlové opojení, éterickou plnost z posvátného kouře...

...tužebník

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 01. března 2021 18:50

Les Années Bis 25 Tauer Perfumes

Hm,

je to

krásné!.

...pylová prachovost z petitgrainu topená v řidším pomerančovém oleji, nadýchaně olejovitý i kosatec přecházející až do příjemně sladkých fialkových tónů

...labdanum, benzoin - prachově vláčná hedvábnost pryskyřic s podprahovými tóny matné černé kůže, jež se chvílemi přelévají do roviny semiše odstínů nude...

...a tenhle líně táhlý, fialkou ochucený, velejemně vetiverem drhnoucí semiš jakoby skrýval gumu - delikátně iritující prvek, něco jak přičichnout k novým pneumatikám u černý stylový káry. 

...nelze rozpitvat na konec jednotlivé ingredience - prostě se smíchají, vaří, jak benzín v nádrži při driftování. Jen... ..."jen" je to lahodný, rajcovní, svobodný...

Vůně do filmu "Fast & Furious"...

Cool vůně!.

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 01. března 2021 18:51

Miru Hm, přemýšlel jsem, zda vzít odstřik... a tou krásnou recenzí jsi rozbila moje trorie, co koupím příště

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 01. března 2021 18:56

svěženkář 

...je prostě

ultra lahodná!

na kůži mi sládne čím dál víc. Ale ne protivně. Ale víc hříšně. Jde mi až do pižmově mléčných tónů, které jsou v Concrete CdG. Jenže díky přítomnému kadidlu je to lehce snesitelné a současně hluboké...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 01. března 2021 19:24

Hundred Silent Ways Nishane

...krása.

Hedvábně - bez citrusovosti - mandarinkou nasládlý, nadýchaně hustý kosatec.

Prachově vláčný.

Hustý.

Dokonalý.

...a pak, k tomu ku**a dobrýmu kosatci - v prachové metamorfóze se rozpíjí jak v extázi gardenie s vanilkou a luxusně delikátními santalovými dřevy.

Nothing more. And that is enough.

(kdybych to měla k něčemu alespon mega vzdáleně připodobnit, tak Eve Jil Sander bez grepové ovocnosti, cukrovosti, hutnosti a neohrabanosti mainstreamu.)

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 01. března 2021 19:31

Jardins Misfah Une Nuit Nomade

...v alkoholovém medu

vodové datle

Vůně bio růže = ničím nepřikrášlená, nevylepšená, naopak - spíše utlumená, autentická a zdálky,

a špetička muškátového oříšku a špetičínka šafránu a mandlový nádech.

Éterická vůně. Hezká, ale slabá.

...taková vodová a hodně opatrná

Křehké zahrady...

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 01. března 2021 19:43

La Castiglione Les Cocottes de Paris

...ááách, kopajský balzám.

To je pro mě prostě

narkotikum.

To se nedá popsat. To se musí cítit.

A k tomu kopajskému balzámu delikátní, rozkošná, v naolejovělé lékořici rozpouštějící se nahořklost pelyňku.

A lékořice má ještě jednu funkci - vytváří dojem černé vláčné prachovosti. Přesně té, která byla ve vůních Lolita Lempicka EdP, Minut, a která mi tak moc chybí.!.

Cedr zde v - pro něj nezvyklé - tlumené a tmavé poloze matné dřevitosti, spíše ale tušené, starající se o stabilitu a plnost vůně.

Ambra a pačuli - jakoby je někdo rozvařil a rozpatlal po stole, mají na svědomí jistou hustou mazlavost.

Vnímám i podprahové naovocnělé tóny.

Dobrý počin. Zajímavý, příjemný, originální. Jemné, prachově vláčné naovocnělé pryskyřice.

...tohle jsou barvy vůně:

Osvětlení -

Sezení - 

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 01. března 2021 19:50
Reakce na Miru:

Hundred Silent Ways Nishane

...krása.

Hedvábně - bez citrusovosti - mandarinkou nasládlý, nadýchaně hustý kosatec.

Prachově vláčný.

Hustý.

Dokonalý.

...a pak, k tomu ku**a dobrýmu kosatci - v prachové metamorfóze se rozpíjí jak v extázi gardenie s vanilkou a luxusně delikátními santalovými dřevy.

Nothing more. And that is enough.

(kdybych to měla k něčemu alespon mega vzdáleně připodobnit, tak Eve Jil Sander bez grepové ovocnosti, cukrovosti, hutnosti a neohrabanosti mainstreamu.)

​Díky za krásou recenzi. Toto je můj objev z období Vánoc. (koupila jsem si k ní Knihu o tichu od Josefa Formánka) Zrovna dneska ji mám na sobě, je opravdu náááádherná. A ta fotka ženy, ta ji opravdu skvěle vystihuje.... 

722 příspěvků moje polička 01. března 2021 20:01

Miru Tak tím kafidlem jsk mne dorszila!

Jak víš, co na mne platí?

722 příspěvků moje polička 01. března 2021 20:04

euridike Já tu Miru asi taky miluju!

Píše tak, že v člověku probudí chuť tu vůni (alespoň) zkusit.

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 01. března 2021 20:22

svěženkář 

...tak jako, když mi přidou vzorky, který mě zabijou  a k tomu popíjím červený suchý...

Děkuju moc

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2021 20:32

Miru 

Myslím, že jsem na to konečně díky recenzi Broken Theories přišla. Když na mně ta vůně drží alespoň půl dne, potom teprve má z hlediska intenzity a výdrže šanci projít i u tebe.