Miru Tak tahle poslední trojka recenzí je tak ke čtení někde u otevřeného okna
.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Mirudávám ti palec za Ennui
...a pak tady mám
Desperado
...nevím, co to je za značku.
Ale na kůži mi puchne udící se buřt nebo uzené maso v kouři z vlhkého až syrového dřeva.
Pak asi santal, uzený navalující odér mizí a na kůži mám pižmový santal s delikátním větvičníkem.
A úplně pak nějakou pryskyřici s oním pižmovým santalem.
Takové lehce zvrhlé je to. Takové do tmy a k divnej praktikám z dob dřívějších...
Duftmanufaktur MGO. Hoodně živočišná, špinavá a krásná věc.
Ty vůně jsou na Tobě úplně jiný. I když zpětně tam ty věci vnímám také, ale na mne jdou nahoru jiné "pachy" ;-)
Třeba Orange Cordoue je osolená kombinace pomeranče a trochu svíravého přírodního oudu z Agar Noir. Ale hlubšího oudu, a rybina transformovaná do kosatcové vzdušnosti. Zvěřinec trochu na začátku (u mne i rybina a mořská voda, slaná, s řasami...). Zvěřinec ale jen pár minut a v pozadí. A srdce a drydown je luxusní hnědá kostka s nádechem sametově hebkého oudu. Erotičnost je tam taky, ale na mne spíše luxus.
Deep Moon (Novellista ) - na začátku vysloveně pánská kolínská plná bergamotu a ještě většího množství cedru. Postupně se rozvoněla do nasládlé prohřáté podoby suché zeleně a koření. Sice povedená a zjevně kvalitní, o nějaké originalitě se ale vůbec nedá hovořit....prostě taková "kancelářská" klasika.
Ty jo, ty ses zase činila
.
...joo nooo, takovejch vzorků, ale nic, co bych nutně musela mít...![]()
La Via del Profumo: Il Giglio di Firenze
Kosatcový kořen rozemletý na prach spolu s čokoládově hebkou ambrou, sucho a teplo. Prach se pomalu usazuje na medových mimózách a tropicky ovocných plumériích. Nádherná variace na téma kosatec.
Měla jsem možnost očichat aspoň prázdný refan (díky alibi) a je to opravdu kosatek s velkým K. Připadal mi až takový nadpozemský - jako když se zvedne prach nekam do nebe.
blackviolet
...až takový nadpozemský - jako když se zvedne prach nekam do nebe.
...to zní krásně...![]()
Fakt je, že mě se líbí kosatec v jakékoliv podobě - nějak si nepamatuju, že by se mi nějaká kosatcovka nelíbila.
blackviolet
Měla jsem možnost očichat aspoň prázdný refan (díky alibi) a je to opravdu kosatek s velkým K. Připadal mi až takový nadpozemský - jako když se zvedne prach nekam do nebe.
tak to je přesné. je nadpozemský
blackviolet já děkuji za nálož vzorků
alibi Prosim, o jaký nadpozemský kosatec jde?
černá káva JE TO TENTO: La Via del Profumo: Il Giglio di Firenze
To zní hodně dobře...
alibi Děkuju.
Der Duft: Pride
Ohó, tak tohle je vůně, která se z hrdostí hlásí k odkazu vůní jako Miss Dior ve vintage verzi. Svíravá hořkost bergamotu a lehkým náznakem galbana se v ní snoubí s kapkou neroli a tóny mrkve z původního Hirisu. Z mechového podrostu s geniálně zapracovaným zemitým pačuli vyrůstá opojný, ale nebolehlavový zelený jasmínový keř obklopený slámově žlutými narciskami. Lesní půdu rozpaluje slunce v podobě hořkoslané balzamické ambry a mikroskopického množství kašmeranu. Pižmové stopy pak jsou důkazem přítomnosti lesní zvěře. Minerální svěžest v drydownu pak celou kompozici krásně odlehčuje
. Dokonce i moje maminka, která tento typ vůní jinak vůbec nemusí, ji zrecenzovala slovy "voňavý les".![]()
19-69: Female Christ
Kdepak sladká holčička s eukalyptovým bonbónem a punčovým dortíkem, ale eukalyptus přesně v poloze lístků macerovaných ve francovce společně s bobulemi pepře, jíž jsem babičce jako školačka masírovala bolavá záda. Do toho se vmísí mátově svěží pelargónie s fruitchouli, gumovým kašmeranem se slaným podtónem a skořicová ambrovanilka. Co tímhle nesourodým příšerným mišmašem chtěl básník říci
? Vlastně to ani nechci vědět.
Il Giglio di Firenze (AbdesSalaam Attar Perfumes, resp. La Via del Profumo)
https://alibi-notes.webnode.cz/l/il-giglio-di-firenze/

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje