Korsičanka Ale jo, snaží se, mají nové značky, i Tauera, ale ten tam byl, myslím, už i dřív.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...já jsem věděla, že by se mi Ruby Bruno Acampora líbila.!
Tvoje recenze je parádní
, tak bych chtěla vonět...
L´Heure Verte Kilian
...mýdlo, hedvábné mýdlo v kašmírově hebkém absinthu s fialkovými lístky,
pod nimiž se probouzí měkce křehká a hebká lékořice
,jež jako by v sobě měla rozpuštěnou čokoládovou prachově vláčnou glazuru a která pak vše obejme...
Myslím, že tohle nasávat od muže zpod košile - jen přivíráte oči a přejete si, aby vás políbil...
Krásné.
Krásné i pro ženy
Intenzita tristní.
(ku**adrát)

Apple Brandy on the Rocks Kilian
...héj!, někdo mi nadrzo vypil můj long drink a já už jen vylizuji zbytky jablečné vodky a okusuji plátek čerstvého ananasu...
...lítostivý pohled na dno vysoké sklenice a -
pche!
...jdu na něco lepšího.
Rozpustím si v ústech lékořicový špalek obalený karamelem a kopnu tam rum s kávovou příchutí.
Nee, není to gurmánská pecka!.
Je to hedvábné pohlazení po patře i v útrobách...
...jakoby vzpomínka na ony laskominy, jež jste plnými ústy hltaly a po nichž zbyly jen slastné jemné stopy.
Asi takhle - nápad super. Kompozice parádní.
Ale intenzita pro miminka. Jako fakt mě s**e, že grády už se nenosí, že je to opět opatrňoučké a tichoučkaté, takové pitomě vzorňácké.
Přitom, kdyby otočili knoflíkem volume doprava - je to bomba!.
Takhle - neškodné, ploché, bez hloubky.
Konzistence vůně mi spíše evokuje pleťovou vodu než vodu parfémovou...
Vůně voní takhle:

...ale kdyby se nebáli, vohulili to, mohlo to být tohle:

Miru Ha, to jsi mě teda dala! Mám objednané na zítra vzorky:(
I když - na tobě drží Rose Chérie několik hodin, já ji bohužel cítím jen těsně u kůže a z látky. Ani kolem mě nepovlává
Tak třeba Kilian...![]()
...no, jsem zklamaná. I když - i Angelś Share je na mně velmi intimní. A nedrží.
Jako nevím, co ten Kilian dělá. Kašle na to
Miru Tak to mě dává naději
AS kolem mne povlává slušně![]()
...jinak - Rose Chérie mám vyplácanou. 20ml je fuč. Mně se tak líbila, na takové to každodenní odpočinkové vonění, že přestože drží, šplíchala jsem se furt. Takže to by nešlo. To je hoodně drahej postřik.
Na druhou stranu - být to mainstream, nedám za ni víc jak cca 800,- kč/50ml. Tu exclusivitu z ní dělá zařazení do exclusivek...
ad Satin Mood vlasový sprej -
dala jsem ho do vlasů a na ruku, na ruce ho cítím pořád. Sice mi vyznívá tak jako vodově, oproti parfémové vodě, ale je to do vlasů a bez alkoholu, takže co už. Za ty prachy...
...příště pořídím EdP ale![]()
Miru
Mám Superstitious do vlasů a taky je o leccos ochuzený, ale v tomto případě pro mě lepší:)
Oud Satin Mood je pecka![]()
Rose Chérie mám vyplácanou. 20ml je fuč. Mně se tak líbila, na takové to každodenní odpočinkové vonění, že přestože drží, šplíchala jsem se furt. Takže to by nešlo. To je hoodně drahej postřik.
Na druhou stranu - být to mainstream, nedám za ni víc jak cca 800,- kč/50ml. Tu exclusivitu z ní dělá zařazení do exclusivek...
Aqua Allegoria za cenu exkluzivky....připomíná to historii s Cherry Blossom (nejdřív AA, posléze přesun do Les Parisiennes).
...já nevím, že na to ti parfuméři mají hrdost. Nebo spíš nemají...
...dělat z něčeho exclusiv, když to fakt není.
Ale asi je dobře zaplatí, tak zmastí, co je žádáno.
Asi bych to nedávala za vinu parfumérovi - toto jsou evidentně marketingové tahy.
Korsičanka kolem mě taky a vydrží celý den :-)
Aqua Allegoria za cenu exkluzivky....připomíná to historii s Cherry Blossom (nejdřív AA, posléze přesun do Les Parisiennes).
A o který mainstream podle tebe v případě Rose Cherie jde? Protože French Kiss přece byla vždy v exkluzivní řadě..
Asi jsem se nepřesně vyjádřila - to přirovnání k Cherry Blossom bylo myšleno pouze z pohledu cena/výkon (nepsala jsem, že se historie opakuje).
Rose Cherie se nevymyká limitkám jako jsou AA Flora Rosa, Rosa Blanca, Rosa Pop, Bouquet de Mai.... Jsou to taky dobře udělané a v kladném slova smyslu líbivé vůně s různě nakombinovanou růží, ale za cenu odpovídající výkonu.
Souhlasím s Miru - Rose Cherie je pěkná, ale intenzitou je to odpočinková vůně a exkluzivku z ní dělá zařazení mezi exkluzivky.
Hedonik: Divine Perversion
Malina s rukopisem Francesky Bianchi, ne příliš sladká nebo bonbónková, spíš svěží a perlivá s ovocným lehce pikantním růžovým pepřem. A pod ní je už schovaná kůže, jemná a měkká jako na jelenicové rukavičky. Kolem ní povlává kosatcový pudr a růže, objeví se karamel a nakonec dřevo a ambra. Malina je vytrvalá a drží se na kůži hodně dlouho.
Navzdory názvu a přesto, že Francesca má ráda ve svých vůních trochu živočišnosti, je tato vůně z její nové řady docela krotká. Má být podle Francesky hravá a to souhlasí, je to taková hravá až rozverná vůně.
Guerlain
Rose Chérie
Nj, je tam. L'Instant Magic. Respektíve tie také zvláštne mandle z neho. A áno, z veľkej diaľky to tak trochu pripomína aj French Kiss, ale človek sa na to musí sústrediť. Oveľa viac mi pripomína Insolence EdT, keby ju nariedili ružovou vodou. Ako je to roztomilé. Neviem ešte presne, čo s tým budem robiť, asi ma to počká na jar, vtedy som schopná aj takýchto infantilností, lebo nad týmto prevráti oči asi aj moja tínedžerka. Ale roztomilé to je. To bez debaty.
Santal Pao Rosa
Santal "zdrsnený" trochou oudu a korenistými tónmi, mimoriadne pripomínajúci (v dobrom) Santalum od Profumum Roma. Ruža nič, ale že vôbec. Budem asi musieť spraviť ďalší pokus. Inak sa mi vôňa páči, je to v podstate tak trochu civilizovanejšia variácia na Santal Royal.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my