Gucci - The Alchemist’s Garden:
Tears Of Iris (Eau de Parfum)
Ok, tak tento kosatec pravdepodobne roní slzy archangelike na ramene, že čo to tu s ním spravili. toľko možností, taký flakón....a v tom niečo neurčité trošku drsné kosatcové s trochu potemnené bylinnými tónmi.
The Last Day Of Summer (Eau de Parfum)
Toto je jedna veľmi slabá, veľmi neurčitá priam nesmelá zmes driev a muškátového orieška. Ako keby to bolo za desatinu ceny, aj tak to ofrflem.
The Voice Of The Snake (Eau de Parfum)
Nice, tak toto je niečo, čo sa dá nazvať parfémom. Skoroorientálna zmes skorooudu s pačuli a šafránom, hlavne teda tým šafránom vytvára príjemnú, jemne tajomnú, suchú, skôr temnú vôňu. Zas ale nie príliš, hlavne nevydesiť.
A Chant for the Nymph (Eau de Parfum)
Nymfa spieva vôňou ylangu. To znie skoro romanticky, keby to nebola jedna vytrvalá ylangovka bez vývoja, síce drží, ale je to na tému pes jitrničku sežral...čo jej ale musím priznať je, že jediná pri prvom privoňaní vo mne vybudila príjemný pocit voňavého očakávania...
A Song For The Rose (Eau de Parfum)
Nádherný flakón. A v ňom síce krásny, ale pomerne bežný soliflor bulharského ružového olejčeka. Takéto mám rada, ale naozaj v tom nevidím nič extra exkluzívne.
Fading Autumn (Scented Water)
Či autumn, no ja neviem, ale fading určite. Prakticky okamžite. Scented water je zodpovedajúci popis. Slabý závan šáchoria a je to preč.
The Eyes Of The Tiger (Eau de Parfum)
Asi jediná vôňa kolekcie, ktorá sa mi naozaj páčila. Oči tigra sú hrejivé, teplé, hebké a hladké spojenie ambry, labdana a vanilky. Veľmi príjemné. Ale za tú cenu to absolútne nestojí, navrch podobných vôní je na trhu na mrte.
Musím skonštatovať, že ako som sa na túto kolekciu tešila (ok, dobre, hlavne ma zaujali flakóny...), tak som ňou neuveriteľne sklamaná. Ako ani nie spôsobom, že nesplnila vysnené očakávania, ona kurnik nesplnila ani základné požiadavky. Zadarmo drahá. Zase ale skúšala som EdP, je možné, že parfémové oleje (apropó, ich 20ml pidiflakóniky sú niečo neskutočne roztomilé), ktoré sú ešte o stovku drahšie budú lepšie. Ako veľmi lepšie ale za daných okolností môžu byť, to neviem posúdiť. A už asi ani nepôjdem skúsiť.