Miru Ylang je v tom takový krémový, podle mě tam nijak neruší, k tuberóze pěkně sedne.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Ex Nihilo: Emphasize (Hair Mist)
Příjemná musková vůně obohacená svěžestí citrusů a květinovými tóny kosatce a růže a doladěná vanilkovou ambrou. Funguje na vlasech a drží i na kůži.
Thé Noir 29 (Eau de Parfum) (Le Labo) - lístky černého čaje ponořené v kořeněném (pepř a bobkový list) ledovém pižmu, postupně se přidal mléčný nezralý fík, suchý nasládlý (a hodně dřevitý) vetiver a růžová voda. Unisex se sice blíží skoro až k vůni pánské, ale každopádně je hodně povedený.![]()
...to by se mi asi líbilo, ten čaj v ledovém pižmu...![]()
(když já mám ale s vůněmi Le Labo problém ten, že za tu cenu je intenzita a výdrž dost slabá...)
Miru mne by se taky libila, ale mam u Le Labo podobny problem.
Tak vidím, že to bude asi obecnější problém iu Le Labo - je to škoda, protože bych si dokázala vybrat (mojí favoritkou je Santal 33 - jedna z mála santalovek, které se mi opravdu líbí).
Dnes velká smršť zkoušení vzorků Prina Lomrose od prďola (díky!
), v podstatě se na mnoha shodnu s Martula . Ale přidala jsem i vůně Duftanker MGO:
-LIBRARY VISIT - Kůže a tabák s ambrou vyvolaly příjemnou a kulatou vůni sladkého kadidla.
-YOGANANDA - Oud v počáteční fázi člověka trochu lekne, ale pak se vynoří jasmín a asi růže, jež vůni zpřitažliví. Něco jako slabší Jabir od Kemi, TAKÉ ZŮSTÁVÁ ANIMÁLNÍ dlouho, ale asi po hodině je fakt nádherně jemná!!!
-SUBLIME VANILLE - Lípa s citrusy přechází v další květinové tóny, jež ji pro její škodu zjemňují a pro mě činí tělovou. Že by zasáhlo zas jedno ze znepřátelených pižem?!?
-HONEY OUD - med s citrusy je přitažlivý zřejmě díky vhodnému zjemnění, že oud ani není cítit.
-GREEN ABSINTH - Absinth s galbanem nastupují ostře a vetiver jim napomáhá hořkozelenou umocnit. Asi bych vůni viděla spíš na mužích, ale cítím ji ráda.
-PINE FOREST - Zelenozelený jehličnatý les bez sladkosti - ač balzámem zakulacen - mi spadá spíš do pánských vůní.
Korsičanka Náhodou na Pine Forest mám políčeno (ostatně jak jinak
) - na mě krásně projasněný jehličnatý unisex s perfektní výdrží. To Black Forest stejné značky je jiné kafe, v jeho černočerných oudových zákoutích jsem se ztrácela.
prďola Proč ne? Známe odlišnost našich kůží, že?
Ale Němci po něm hodně pasou![]()
prďola Pine Forest je moje oblíbená. Nevíš prosím, kde se dá koupit? Na webu MGo žádné parfémy nevidím.
ModestMourek Já jsem odstřik koupila u Pedra, když je ještě měl v nabídce, koupit flakon už jsem bohužel nestihla. Pak už jsem jenom hlídala rekonstrukci jejich webu, ale podle mě buď není úplně dokončený, anebo jejich prodejní model nechápu ![]()
Po Novém roce jsem se chystala napsat mail s dotazem, kde se dají vůně koupit. Takže líp zatím neporadím.
prďola Díky. Já jsem právě taky stihl jen odstřik. Trochu se bojím, aby nepřestali parfémy vyrábět, když zmizely i od Pedra. Na něj přece nemohla mít přestavba webu vliv.
ModestMourek Mně se už před tím nepovedlo najít, že by online prodávali jinde než u Pedra. Značka měla jen informativní web a kamenou prodejnu, začátkem podzimu začali s rekonstrukcí webu.
Pokud si dali tu práci s webem (i když žádná sláva to není
), tak snad nechtějí skončit úplně. Jen mám pocit, že se zaměřili na tvorbu vůní "na přání".
prďola ModestMourek On přestal vyrábět - nevím proč - ale brzy by se měl vrátit. Tak doufám, že ne jenom k BESPOKE parfémům![]()
Antigua, 1937 (Morph) - měla by to být vůně vody, moře, pláže....představa moc pěkná (a ve vůních i povedeně zrealizovaná). Ovšem v tomto případě skutek utek - stejně jako jedna vlaštovka jako nedělá, tak větší než velké množství calonu s nějakou osolenou vodní řasou líbivou vodní vůni nevykouzlí. Podle mě nejméně povedená vůně celé značky, přičemž slovo "vůně" je myšleno spíš v nadsázce.
La Via del Profumo: Elisir di Cacao
Vzpomínáte na pikantní kakao s oříškovými tóny z Anima Dulcis? Dominique Dubrana tady namíchal sice celkově trochu méně sofistikovaný, přesto důstojný, typově podobný kořenitý elixír srovnatelné intenzity a výdrže s palčivě dřevitým hřebíčkem, příjemně živočišnou skořicí a mikroskopickou špetičkou drceného pepře. Použitá vanilka sice není mexická, i tak ale kakau dodává lahodnou čokoládovou mléčnost
.
Sven Pritzkoleit: Musk 2
Dlouho jsem si přála stejně jako Luna najít v Muglerově Auře bosorku, jenže se nezadařilo. Schovala se mi totiž sem. Tahle bláznivě se chichotající divoká víla se zelenými jasmínovými výhonky místo vlasů tu žije v pačuliově vlhkém mechovém doupěti společně s lesní zvěří. Její smaragdové oči jiskří, když sbírá pyl z bílých květů, na který láká svoje oběti. Na první dojem je totiž medově sladký a opojný, ale prudce jedovatý.
Korsičanka prďola ModestMourek Info z poloviny prosince: probíhá řízení o certifikaci, aby mohli prodávat parfémy prostřednictvím e-shopu. Jinak Georg pracuje dál. Ohledně Pine Forest se obávám, že nová batch bude kvůli použitým surovinám v podstatě reformulace. U Vetiver Man a dalších vůní to tak dopadlo. MGO je pořád spíše manufaktura a suroviny nejsou na "větší výrobní dávky". Ale třeba bude lepší! ![]()
svěženkář Moc díky za aktuální info! ![]()
Znamená to tedy, že vůně, které prodával Pedro neměly být v eshopu prodávány? Nebo se ta certifikace týká jen Německa?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my