Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 09:32

Miru Ylang je v tom takový krémový, podle mě tam nijak neruší, k tuberóze pěkně sedne. 

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 18:44

Ex Nihilo: Emphasize (Hair Mist) 

Příjemná musková vůně obohacená svěžestí citrusů a květinovými tóny kosatce a růže a doladěná vanilkovou ambrou. Funguje na vlasech a drží i na kůži.

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 23:03

Thé Noir 29 (Eau de Parfum) (Le Labo) - lístky černého čaje ponořené v kořeněném (pepř a bobkový list) ledovém pižmu, postupně se přidal mléčný nezralý fík, suchý nasládlý (a hodně dřevitý) vetiver a růžová voda. Unisex se sice blíží skoro až k vůni pánské, ale každopádně je hodně povedený.

Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 06:19

jerry 

...to by se mi asi líbilo, ten čaj v ledovém pižmu...

(když já mám ale s vůněmi Le Labo problém ten, že za tu cenu je intenzita a výdrž dost slabá...)

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 07:34

Miru mne by se taky libila, ale mam u Le Labo podobny problem.

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 17:02

Miru jerry Bohužel, také mě to zatím od nákupu odradilo... A Thé Noir 29 stejně jako jejich růže by se mi jinak moc líbily...

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 18:41

Fleur 

Tak vidím, že to bude asi obecnější problém iu Le Labo - je to škoda, protože bych si dokázala vybrat (mojí favoritkou je Santal 33 - jedna z mála santalovek, které se mi opravdu líbí).

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 20:07

Dnes velká smršť zkoušení vzorků Prina Lomrose od prďola (díky!), v podstatě se na mnoha shodnu s Martula . Ale přidala jsem i vůně Duftanker MGO

-LIBRARY VISIT - Kůže a tabák s ambrou vyvolaly příjemnou a kulatou vůni sladkého kadidla.

-YOGANANDA - Oud v počáteční fázi člověka trochu lekne, ale pak se vynoří jasmín a asi růže, jež vůni zpřitažliví. Něco jako slabší Jabir od Kemi, TAKÉ ZŮSTÁVÁ ANIMÁLNÍ dlouho, ale asi po hodině je fakt nádherně jemná!!!

-SUBLIME VANILLE - Lípa s citrusy přechází v další květinové tóny, jež ji pro její škodu zjemňují a pro mě činí tělovou. Že by zasáhlo zas jedno ze znepřátelených pižem?!?

-HONEY OUD -  med s citrusy je přitažlivý zřejmě díky vhodnému zjemnění, že oud ani není cítit.

-GREEN ABSINTH - Absinth s galbanem nastupují ostře a vetiver jim napomáhá hořkozelenou umocnit. Asi bych vůni viděla spíš na mužích, ale cítím ji ráda.

-PINE FOREST - Zelenozelený jehličnatý les bez sladkosti - ač balzámem zakulacen - mi spadá spíš do pánských vůní.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 20:14

Korsičanka Náhodou na Pine Forest mám políčeno (ostatně jak jinak ) - na mě krásně projasněný jehličnatý unisex s perfektní výdrží. To Black Forest stejné značky je jiné kafe, v jeho černočerných oudových zákoutích jsem se ztrácela.

13449 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 20:17

prďola Proč ne? Známe odlišnost našich kůží, že? Ale Němci po něm hodně pasou

Offline ModestMourek blogger
1136 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 22:02

prďola Pine Forest je moje oblíbená. Nevíš prosím, kde se dá koupit? Na webu MGo žádné parfémy nevidím.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 22:23

ModestMourek Já jsem odstřik koupila u Pedra, když je ještě měl v nabídce, koupit flakon už jsem bohužel nestihla. Pak už jsem jenom hlídala rekonstrukci jejich webu, ale podle mě buď není úplně dokončený, anebo jejich prodejní model nechápu

Po Novém roce jsem se chystala napsat mail s dotazem, kde se dají vůně koupit. Takže líp zatím neporadím.

Offline ModestMourek blogger
1136 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 22:54

prďola Díky. Já jsem právě taky stihl jen odstřik. Trochu se bojím, aby nepřestali parfémy vyrábět, když zmizely i od Pedra. Na něj přece nemohla mít přestavba webu vliv.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 23:18

ModestMourek Mně se už před tím nepovedlo najít, že by online prodávali jinde než u Pedra. Značka měla jen informativní web a kamenou prodejnu, začátkem podzimu začali s rekonstrukcí webu.

Pokud si dali tu práci s webem (i když žádná sláva to není ), tak snad nechtějí skončit úplně. Jen mám pocit, že se zaměřili na tvorbu vůní "na přání".

13449 příspěvků moje polička 31. prosince 2021 10:26

prďola ModestMourek On přestal vyrábět - nevím proč - ale brzy by se měl vrátit. Tak doufám, že ne jenom k BESPOKE parfémům

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 31. prosince 2021 16:58

Antigua, 1937 (Morph) - měla by to být vůně vody, moře, pláže....představa moc pěkná (a ve vůních i povedeně zrealizovaná). Ovšem v tomto případě skutek utek - stejně jako jedna vlaštovka jako nedělá, tak větší než velké množství calonu s nějakou osolenou vodní řasou líbivou vodní vůni nevykouzlí. Podle mě nejméně povedená vůně celé značky, přičemž slovo "vůně" je myšleno spíš v nadsázce.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 31. prosince 2021 23:13

La Via del Profumo: Elisir di Cacao

Vzpomínáte na pikantní kakao s oříškovými tóny z Anima Dulcis? Dominique Dubrana tady namíchal sice celkově trochu méně sofistikovaný, přesto důstojný, typově podobný kořenitý elixír srovnatelné intenzity a výdrže s palčivě dřevitým hřebíčkem, příjemně živočišnou skořicí a mikroskopickou špetičkou drceného pepře. Použitá vanilka sice není mexická, i tak ale kakau dodává lahodnou čokoládovou mléčnost.

Sven Pritzkoleit: Musk 2

Dlouho jsem si přála stejně jako Luna najít v Muglerově Auře bosorku, jenže se nezadařilo. Schovala se mi totiž sem. Tahle bláznivě se chichotající divoká víla se zelenými jasmínovými výhonky místo vlasů tu žije v pačuliově vlhkém mechovém doupěti společně s lesní zvěří. Její smaragdové oči jiskří, když sbírá pyl z bílých květů, na který láká svoje oběti. Na první dojem je totiž medově sladký a opojný, ale prudce jedovatý.

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 00:31

Korsičanka prďola ModestMourek Info z poloviny prosince: probíhá řízení o certifikaci, aby mohli prodávat parfémy prostřednictvím e-shopu. Jinak Georg pracuje dál. Ohledně Pine Forest se obávám, že nová batch bude kvůli použitým surovinám v podstatě reformulace. U Vetiver Man a dalších vůní to tak dopadlo. MGO je pořád spíše manufaktura a suroviny nejsou na "větší výrobní dávky". Ale třeba bude lepší! 

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 09:24

svěženkář Moc díky za aktuální info!

Znamená to tedy, že vůně, které prodával Pedro neměly být v eshopu prodávány? Nebo se ta certifikace týká jen Německa?

13449 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 11:43

wendulka To zní skvěle! Voňavý nový rok plný překvapení ti přeji!

svěženkář Tak snad se s reformulační tvorbou Georg vyrovná dle svého nejlepšího svědomí Díky za potěšující zprávu o e-shopu a parfémově motivační další rok!