Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 14:48

teena-s

... za Nuit de Tubéreuse, miluju tu vůni... /a Tvoji recenzi/

Offline teena-s
873 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 16:32
@euridike :*
Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:17

teena-s

...a mně se zas moc líbí, jak charakterizuješ vůni Adhil Assoluto

Ta by se mi asi hodně líbila...

(...a Tvůj sloh je parádní!)

Online jerry
11141 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 18:44

Amyris Homme (Eau de Toilette) (Maison Francis Kurkdjian) - rozemnutá rozmarýna s uhlazeným nasládlým cedrem v ledovém jemně citrusovém větru. Promíchává se v ní svěžest s pudrovostí a společně (a ne vždy úplně úspěšně) potlačují nasládle dřevitě studený syntetický tón....naštěstí nakonec úspěšně, protože dojezd je prohřáté seno-dřevo. Začátek opravdu pěkný, jen pak se to trochu zvrtlo....naštěstí konec dobrý, všechno dobré.

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 21:13

MFK Oud satin mood.
Skříňka z tmavého exotického dřeva. Nebo spíš toaletní stolek. Art deco?? Spára v šuplíku uronila pár drobounkých kapek sladce vonící pryskyřice, je cítit jen velmi jemně a překrývá ji všudypřítomná vůně líčidel. Rtěnky v odstínech červené a sytě růžové, pudr, který rozvířila péřová labutěnka a růžové pot pourri ve větším, než malém množství. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 21:49

marieu ... to je krásné!

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 18:50

Dalia ta vůně je krásná, ale nejspíš ne pro mě- měla bych pro ni pramálo příležitostí.. a propos, moc a moc doufám, že je ti dobře a lépe

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 19:07

marieu Už ani nekašlu, ani rýmu nemám, ale abych to neměla jednoduché, tak mám ode dneška opět ATB kvůli zánětu močových cest. Pokud se to bude lepšit, tak od středy začnu zase užívat protinádorovou Lynparzu. 

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 19:17

Dalia jejda! Držím palce, moc..

Offline zdensy
1134 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 20:05

Dali, milá, jsi silná

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 21:34

marieu zdensy

Když mě někdy přepadne panika z rakoviny, vzpomenu si na tuto písničku. Zpěvačka má taky rakovinu.

https://www.youtube.com/watch?v=l45Lay6eq0w

Online jerry
11141 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 22:02

Ébène Fumé (Tom Ford) - od Lost Cherry, Bitter Peach, Rose Prick a všelijakých bílých květin Fordův velkolepý návrat zpět k unisexům - suché dřevo skrznaskrz prosáhlé sladkou kadidlovou pryskyřicí. I něco kouře by se našlo. Po úplném rozvonění sladší a méně kouřová verze Laudano Nero. A jako bonus by to mohla být určitá (neříkám, že plnohodnotná) náhrada za Sahara Noir.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 10:22

jerry 

Taky se mi Ebene Fume líbí, ale nejsem schopná napsat recenzi. A s přirovnáním k Sahara Noir/Laudano Nero naprosto souhlasím...

marieu 

... krásný popis Oud Satin Mood!

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 16:40

euridike děkuju. Většinou funguju v intencích "líbí-nelíbí-možná potřebuju-určitě potřebuju". Jen málokdy mám k vůni nějakou takovou vizi..

Online jerry
11141 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 12:05

Tuberéuses Castane (Lancôme) - sladká gurmánka, ve které se mísí sladkost vanilky s krystalovým cukrem, nektarem a sladkou kouřovostí. Z pod toho všeho se derou ven jakési bílé květiny, ale po spršce další várky cukrových krystalů to vzdaly. Po úplném rozvonění mě značně ruší plechový nemocničně desinfekční tón.

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 12:29

jerry Ani tuberóza ani kaštan tam pro mě není, nechápu, proč zrovna po ní spoustu žen touží

Online jerry
11141 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 13:25

Korsičanka 

To mě těší, že nejsem sama, kdo nechápe. Ale asi máme smůlu, že na nás voní jinak, neže bylo zamýšleno.

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 16:35

Tihota Indult Paris. Vanilka je vanilka je vanilka. Hezká, krémovosmetanovolahodná a pak už nic. Jako creme brûlée, kterému chybí navrchu karamel pro další rozměr.

Online jerry
11141 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 20:45

Tomboy Neroli / 65 (Parle Moi de Parfum) - naříznutá kůra z pomeranče, postupně i s pomerančovým květem a lehkým závanem zeleně. Ovšem po rozvonění štiplavá hořko-dřevito-zeleno-nasládlá syntetika.

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:43

Anatole Lebreton: Bois Lumière 

Medově voskový balzám prolínající se s jedlovými větvičkami s kapkami svěže zelené pryskyřice, kořenitě tabákovou slaměnkou a usušenou šalvějí. Pryskyřice a byliny se ale postupně ztrácejí a v balzámu, který sládne benzoinem se objeví květinový tón karafiátu a dřevo.