...
za Nuit de Tubéreuse, miluju tu vůni... /a Tvoji recenzi/
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...a mně se zas moc líbí, jak charakterizuješ vůni Adhil Assoluto
Ta by se mi asi hodně líbila...
(...a Tvůj sloh je parádní!)
Amyris Homme (Eau de Toilette) (Maison Francis Kurkdjian) - rozemnutá rozmarýna s uhlazeným nasládlým cedrem v ledovém jemně citrusovém větru. Promíchává se v ní svěžest s pudrovostí a společně (a ne vždy úplně úspěšně) potlačují nasládle dřevitě studený syntetický tón....naštěstí nakonec úspěšně, protože dojezd je prohřáté seno-dřevo. Začátek opravdu pěkný, jen pak se to trochu zvrtlo....naštěstí konec dobrý, všechno dobré.
MFK Oud satin mood.
Skříňka z tmavého exotického dřeva. Nebo spíš toaletní stolek. Art deco?? Spára v šuplíku uronila pár drobounkých kapek sladce vonící pryskyřice, je cítit jen velmi jemně a překrývá ji všudypřítomná vůně líčidel. Rtěnky v odstínech červené a sytě růžové, pudr, který rozvířila péřová labutěnka a růžové pot pourri ve větším, než malém množství.
marieu
... to je krásné!
Dalia ta vůně je krásná, ale nejspíš ne pro mě- měla bych pro ni pramálo příležitostí.. a propos, moc a moc doufám, že je ti dobře a lépe ![]()
marieu Už ani nekašlu, ani rýmu nemám, ale abych to neměla jednoduché, tak mám ode dneška opět ATB kvůli zánětu močových cest. Pokud se to bude lepšit, tak od středy začnu zase užívat protinádorovou Lynparzu.
Dalia jejda! Držím palce, moc..
Dali, milá, jsi silná ![]()
Když mě někdy přepadne panika z rakoviny, vzpomenu si na tuto písničku. Zpěvačka má taky rakovinu.
Ébène Fumé (Tom Ford) - od Lost Cherry, Bitter Peach, Rose Prick a všelijakých bílých květin Fordův velkolepý návrat zpět k unisexům - suché dřevo skrznaskrz prosáhlé sladkou kadidlovou pryskyřicí. I něco kouře by se našlo. Po úplném rozvonění sladší a méně kouřová verze Laudano Nero. A jako bonus by to mohla být určitá (neříkám, že plnohodnotná) náhrada za Sahara Noir.![]()
euridike děkuju. Většinou funguju v intencích "líbí-nelíbí-možná potřebuju-určitě potřebuju". Jen málokdy mám k vůni nějakou takovou vizi..
Tuberéuses Castane (Lancôme) - sladká gurmánka, ve které se mísí sladkost vanilky s krystalovým cukrem, nektarem a sladkou kouřovostí. Z pod toho všeho se derou ven jakési bílé květiny, ale po spršce další várky cukrových krystalů to vzdaly. Po úplném rozvonění mě značně ruší plechový nemocničně desinfekční tón.
jerry Ani tuberóza ani kaštan tam pro mě není, nechápu, proč zrovna po ní spoustu žen touží![]()
To mě těší, že nejsem sama, kdo nechápe. Ale asi máme smůlu, že na nás voní jinak, neže bylo zamýšleno.
Tihota Indult Paris. Vanilka je vanilka je vanilka. Hezká, krémovosmetanovolahodná a pak už nic. Jako creme brûlée, kterému chybí navrchu karamel pro další rozměr.
Tomboy Neroli / 65 (Parle Moi de Parfum) - naříznutá kůra z pomeranče, postupně i s pomerančovým květem a lehkým závanem zeleně. Ovšem po rozvonění štiplavá hořko-dřevito-zeleno-nasládlá syntetika.
Anatole Lebreton: Bois Lumière
Medově voskový balzám prolínající se s jedlovými větvičkami s kapkami svěže zelené pryskyřice, kořenitě tabákovou slaměnkou a usušenou šalvějí. Pryskyřice a byliny se ale postupně ztrácejí a v balzámu, který sládne benzoinem se objeví květinový tón karafiátu a dřevo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my