Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. července 2022 19:52

euridike 

Jsem zjistila, že mám značné mezery ve vzdělání. Musela jsem si vygooglit, co je modelína Play-Doh. Zajímavé.

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 03. července 2022 20:55

wendulka Nejsi jediná

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 03. července 2022 21:11

wendulka Fleur 

No vidíte, ještěže mě máte!

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 03. července 2022 21:15

Miru 

Mně se Fado Jasmim taky dost líbí, ale řekla bych, že Tobě by v té vůni mohl vadit banánový/ylangový nádech, který je, řekla bych, docela výrazný....

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. července 2022 21:16

Jorum Studio: Arborist

Opustit rodný dům jejího manžela byla jedna z nejtěžších věcí, jaké kdy musela ve svém životě udělat.
Vzpomínala, jak v kuchyni vařívala marmeládu z kdoulí, jak v zahradě každé léto otrhávala meruňky.
Každoročně se těšila, až rozkvete magnólie.
Milovala svůj záhon růží, dokonce i k tuberóze si našla cestu.
V semišových rukavicích vytrhávala bodláčí a jiný zelený plevel, jímž zarůstala rodinná hrobka, které pak její J. pálil se dřevem a jehličím.
Ve volných chvílích chodívali na procházky na nedaleká vřesoviště s balvany, pokrytými mechem a lišejníkem...

Offline Miru
16635 příspěvků moje polička 04. července 2022 03:41

euridike 

...máš pravdu, ylang někdy ve vůních je v podobě, která mě dost jehlí...

Děkuji!.

(ale jinak - kvůli tomu zbytku ingrediencí a hlavně té živočišnosti bych to fakt ráda zkusila, no...)

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 05. července 2022 23:11

Teresa Helbig: Tangier Memories 

Ovoce koupající se v tonkovém krému s pepřem a bergamotem, ukazují se brusinky a sladké červené maliny, kousky jablka a dokonce pár okvětních plátků růže. Nejhezčí na tom ale je, že vedle leží krabice s úplně novými semišovými lodičkami a otevřená pudřenka.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. července 2022 15:15

J. Lesquendieu: Orris Amber

Úvodní nasládlý růžový pepř poměrně rychle pryskyřičnatě zdrsní drceným černým pepřem a natrpkle svěžím bergamotem. Jako mohérový šál vás ale proti němu a suše dřevitému, jemně zakouřenému vetiveru se slaným podtónem ochrání sladký kosatcový pudr s něžnými bílými květinkami, kapkou tekutého karamelu a hebkým pižmem. Ambrový základ s mechovými tóny už jen celou kompozici příjemně prohřeje.

...

Parfumeurs du Monde: Kashi

Anýzový fenykl s tlumeně sladkou lékořicí, kosatcovým pudrem a špetkou drceného černého pepře je snad ještě krásnější než v původní exkluzivní La Petite Robe Noire a vytváří dojem "malých černých", které měla na sobě Audrey Hepburn společně s dlouhými sametovými rukavičkami. Jen místo kávy jí do plastového kelímku nalili ibiškový čaj s příchutí meruněk. V této první fázi vše hovořilo pro Kashi oproti Les Larmes d´Aden. Jenže pak tam vlezl ovocný jasmín pačuli s broskví z Fruitchouli Flash, zahuštěné krémovým ylangem s tóny přezrálých banánů a vanilkou.

Offline Miru
16635 příspěvků moje polička 06. července 2022 17:09

wendulka 

...obě vůně mají velmi zajímavé složení.!.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. července 2022 17:30

Miru 

No já už jsem ti právě Kashi dala stranou, že jsem si při tom vzpomněla na tebe, že na tobě by se nejspíš mohla rozvonět ještě lépe jak na mně.

Orris Amber nemá takovou intenzitu jako Kashi, ale tak to je u pudrovky celkem normální. Mi přišla v Jovoy zajímavá tím vetiverem, že není typicky sladká.

Tak zjistíme pak někdy.

Offline Miru
16635 příspěvků moje polička 06. července 2022 17:31

wendulka 

...

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 06. července 2022 18:47

Ex Nihilo: Nocturama 

Do Nocturamy naskládali hezké ingredience. Květinový tón jarních narcisek se žlutým pylem, zelený nasládlý puškvorec, kůži a kakaový prášek. A udělali to hodně hutné. A sladké. Puškvorec navíc plave ve vodní lázni. Teprve po rozvonění vůně pudrově vyschne a dá šanci semišové kůži.

Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 06. července 2022 20:34

Chinese Tobacco (19-69)

Tabák s nakládaným zázvorem.

Šťavnaté citrusy v úvodu zasype pikantní koření, aby vůni nedalo prostor se příliš rozzářit. Ze šťávy je hned nahořklá nastrouhaná kůra, v ní zamíchaný růžový pepř tiše perlí a je po zvlnění klidné hladiny ztracen v suchém prachu mletého koriandru, kořenitě dřevitého, z něhož vystoupí štiplavý zázvor v nakyslém nálevu. Neobvykle osvěžující vůní doprovází ruku, co smetá tabákové drobky ze stolu zpět do tabatěrky. Přivoníme k ní, voní suše a je aromatická, s překvapivě měkkou dehtovou vůní březové kůry a topůrek omotaných lýkem a koření z dálek a po o o o o malu vyfukovaných kroužků. Zázvorový čaj na stole, není o páté, přivírá oči, sládne nesladkou vanilkou, příjemně kouřovodřevitě drhne. Končí jako kandované citrusy s tabákem zalité sladkou pryskyřicí.

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 06. července 2022 21:11

andry to zni uplne genialne

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 06. července 2022 21:17

andry viktorka_od splavu 

Bych taky chtěla, aby na mně Chinese Tobacco takhle voněl!

Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 07. července 2022 09:14

viktorka_od splavu euridike ja ho nosim uz asi treti den v rade...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. července 2022 17:32

blackviolet 

Nocturama se povedla. Jedna věcí, jimiž mi je symptická, je i to, že té sladkosti je tam přesně tolik, aby se dobře rozvoněla i v teplejším počasí.

euridike 

Jsmě dvě.

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 07. července 2022 22:17

wendulka Mně se líbí teprve když se rozvoní a ten sladký puškvorec zmizí.

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 07. července 2022 22:18

Unum: Opus 1144 

Tak to se mi bude velmi líbit. Už první závany připomínají vůně ve stylu květinové chypre. S bergamotem, pryskyřicí elemi a stopou jasmínu. A vůbec nevadí, že se vyvíjí do ambrova. Kosatcový pudr, santal a jemná kůže jí taky moc sluší. I shalimarovská vanilka.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. července 2022 22:26

blackviolet 

Aha, tak to mně i s tím puškvorcem.