Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 08. července 2022 19:46

Le Palais de Sulayman (The Unleashed Apothecary)

Exkurze v osmanském paláci začíná přípitkem davanovým likérem s podtóny sušených švestek, k němuž je jako dekadentní párování servírován hustý krém z máslového ylangu. Vůně sládne vanilkovým benzoinem a leskne se oslnivou zlatou září bohatého zdobení interiéru. Ambrově se prohřeje - a to je ta chvíle, kdy je člověk na pochybách. Sladká, dobře udělaná ambrovka. A?

A nenápadný oudový podtón po hodince dotčeného nevšímání je najednou impozantním sálem se stěnami vykládanými pudrovým santalem s jemným, suše pikantním šafránovým nádechem, s prostornými koženými sedačkami, kde je v nespočtu ozdobných misek pálen vzácný oud, který vydává své hypnotické aroma v šedomodrých proužcích kouře vytvářejících ve vzduchu ornamenty. 

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 08. července 2022 20:48

andry Takže líbí, nebo ne?

Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 08. července 2022 21:38

Korsičanka to z toho nevyplývá?

13449 příspěvků moje polička 08. července 2022 21:57

andry Jen trochu

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 08. července 2022 21:59
Reakce na andry:

Le Palais de Sulayman (The Unleashed Apothecary)

Exkurze v osmanském paláci začíná přípitkem davanovým likérem s podtóny sušených švestek, k němuž je jako dekadentní párování servírován hustý krém z máslového ylangu. Vůně sládne vanilkovým benzoinem a leskne se oslnivou zlatou září bohatého zdobení interiéru. Ambrově se prohřeje - a to je ta chvíle, kdy je člověk na pochybách. Sladká, dobře udělaná ambrovka. A?

A nenápadný oudový podtón po hodince dotčeného nevšímání je najednou impozantním sálem se stěnami vykládanými pudrovým santalem s jemným, suše pikantním šafránovým nádechem, s prostornými koženými sedačkami, kde je v nespočtu ozdobných misek pálen vzácný oud, který vydává své hypnotické aroma v šedomodrých proužcích kouře vytvářejících ve vzduchu ornamenty. 

Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 08. července 2022 23:01

Korsičanka nejdriv nuda a pak super

13449 příspěvků moje polička 08. července 2022 23:07

andry Taky jsem to tak měla právě:) Ostatní mě nebraly. Ještě teda neznám těch 600 Křídel:)

Offline Miru
16635 příspěvků moje polička 09. července 2022 08:36

...asi jsem byla předtím lehce zpruzelá..., prostě dnes vním vůni trochu jinak.

Aneb -

jako by Miss Dior Le Parfum nechala z ramen, a ke kotníkům sklouznout

- svůj/složení a podstata vůně Dior -

velmi kvalitní vlněný, naovocnělokvětinově pačuliový, hutně likérovitý kostým a

přes hedvábné tílko(na holém těle...)

přehodila černej křivák a polkla pořádný hlt meruňkovice

(yes, wendulka)

na tah

nocí...

Siren Sailors Jusbox

= základ z vůně Miss Dior Le Parfum macerovaný(a tím paradoxně odlehčený) v poctivé  meruňkovici.

Líbí se mi to.

Jen nevím, jestli, když bych takto navoněná procházela kolem lidí, jestli

by mě nevnímali jako

alkoholičku..?.

(= chodící meruňky v alkoholu)

((takže Amy Winehouse - yes...))

Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 09. července 2022 16:15

Rubis d'Ambrergris (The Unleashed Apothecary)

Medicinální ambra s klovatinou byl poněkud sterilní začátek, který postupně sklouznul do kakaového prášku s nepokrytě hřejivě živočišnými tóny, které zkrápí kapky slané vody. Kakao postupně nabírá na intenzitě, už je vlahé, tmavé, husté, hořkosladké, smíchané s papírově suchým tabákem. Sladkoslaná ambra má pudrové tóny a kakao s tabákem jsou uložené v mysorské santalové krabičce s motivy prinovské hřejivě omamně krémové champaky. 

Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 09. července 2022 16:27

Luci ed Ombre (Masque Milano)

Podle všemožných popisů mi připadne, že tuhle vůni není úplně snadné popsat. Hra světla a stínu ji ale svým způsobem vystihuje, je to jako paprsky prosvítající mezi hustými korunami stromů někde ve Středomoří. Krémová tuberóza je tlumeně mechově zelená, zcela neovocná, nechává si jen své rostlinné rysy a texturu. Příjemně kontrastuje se štiplavým zázvorovým prachem snášejícím pomalu dolů se jako zlatavý opar třpytící se v pruzích slunečního svitu. Zem je pokrytá spadaným listím, některé je suché a jiné už začíná splývat s hlínou a podrostem. Sladce hřejivý kadidlový nádech působí uklidňujícím dojmem, jen šumění větru v korunách a jinak ticho.

Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 10. července 2022 17:05

Times Square (Masque Milano)

Výrazná rtěnkopudrovka se sladce ovocnou tuberózou. Excentrická. Nepřehlédnutelná. Smíchaná s kouřovo-térovým tónem zplodin z děravého výfuku. Co se mi zpočátku jevilo jako geniální spojení protikladů, kdy jedna strana srovnává do latě druhou, se po čase přehouplo ve vlezlou únavnou otravnost. Uvědomila jsem si, že mě ta vůně irituje podobně jako Jezebel a že je to vlastně taky taková barevně oblečená paní s výrazným líčením, jenom nebydlí v karavanu, ale v přeplněném velkoměstě. Schopnost vyvolat emoce jí ale fakt upřít nejde.

Offline andry spravce
2954 příspěvků moje polička 10. července 2022 17:19

Bois d'Agar Tres Tres Noir (The unleashed Apothecary)

Fakt moc moc černou oudovku jsem očekávala, ale nejsem si jistá, zda dokázala naplnit moje představy o temné vůni. Nejvýraznější je tu pro mě oud s tóny technického mazadla a hodně zřetelným kafrovým podtónem. Hned v závěsu je to oud teple medově balzamický, hustý a sametový jako roztavená pryskyřice - stylově podobný celkovému dojmu z Leche-Flamme pod značkou Jousset. A úplně trošičku tu cítím oudu stájově živočišného. Nebýt té přílišné svěží větrovosti, mohlo to být zajímavější, ale asi tu má svou roli odlehčit tu hustou sladkou hmotu.

13449 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:04

andry O Times Square mi mluvíš z dušePřesně to se mi stalo po celkem rychlém nákupu ve Vava

Offline Miru
16635 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:06

andry Korsičanka 

...takže Time Square je intenzivní a drží.? A dala by se, prosím, alespoň vzdáleně k něčemu připodobnit.?.

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:09
Reakce na andry:

Times Square (Masque Milano)

Výrazná rtěnkopudrovka se sladce ovocnou tuberózou. Excentrická. Nepřehlédnutelná. Smíchaná s kouřovo-térovým tónem zplodin z děravého výfuku. Co se mi zpočátku jevilo jako geniální spojení protikladů, kdy jedna strana srovnává do latě druhou, se po čase přehouplo ve vlezlou únavnou otravnost. Uvědomila jsem si, že mě ta vůně irituje podobně jako Jezebel a že je to vlastně taky taková barevně oblečená paní s výrazným líčením, jenom nebydlí v karavanu, ale v přeplněném velkoměstě. Schopnost vyvolat emoce jí ale fakt upřít nejde.

​No tak ten rtěnkopudr ti závidím! Já tam mám jen tér a výfuk

13449 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:22

Miru Já tedy nevím, k čemu. Kočkopes. A tak dlouho jsem se snažila s ní skamarádit Jsou to opravdu ulice NY se stánky s jídlem a odérem výfuků. Dnes by mě nepřekvapilo, kdyby ji stvořil Miguel Matos nebo Calaj

Offline Miru
16635 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:23

Korsičanka 

..hmmm

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 10. července 2022 21:27

The Harmonist: Royal Earth 

Všem, kdo mají rádi mrkvičkové kosatce, se tahle vůně strefí do vkusu. V další fázi je kosatec hezky pudrový a má trochu sladké zeleně z anděliky, ale hlavně mošusové semínko a vanilkový otočník. Usadí se v pudrové verzi s krémovým santalem. Jedinou chybou této příjemné kosatcovky je, že se drží jen těsně u těla.

13449 příspěvků moje polička 10. července 2022 21:51

blackviolet Jedinou chybou této příjemné kosatcovky je, že se drží jen těsně u těla.

A to je teda škoda

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 10. července 2022 23:18

Korsičanka To je, a velká, protože výdrž má předlouhou