alibi wendulka Aha, já jsem to potom vůbec nezvládla organizačně. Tak děkuji za informace.
VAVAVOOM perfumery
Paní Lucie v květnové Marie Clair.
(Já blbka koupila nejdřív Marianne a marně hledala, kde to tam najdu.
)

alibi Hezké! Je třeba dostat Vava do širšího povědomí čtenářů. Lucie má všechny předpoklady stát se skvělým prodejcem pro celou republiku![]()
Pro Marie Clair zítra běžím
.
A souhlasím, že přístup paní Lucie, vstřícnost a ochota a samozřejmě v neposlední řadě nabídka ve Vavavoom je skvělá. A moc se mi líbí způsob, jakým se nové značky prezentují. Pro parfémové nadšence ten nejlepší ze všech možných.
Tvoje reportáž z uvedení značky Andy Tauer je parádní a věřím, že to musel být skvělý večer. Z tvých fotografií i dalších dostupných v internetovém světě sálá bezprostřednost a dobrá nálada. ![]()
cinkja je to tak jak píšeš. a zdá se mi, že si Lucie s Andym sedli také proto, že mají podobnou filozofii. dělání věcí srdcem, osobní přítomnost v podnikání...
v rozhovoru přeneseně psáno i o nás :-) - "parfémová komunita, která v Čechách je a sdružuje se na internetových fórech, měla z našeho otevření radost"
Korsičanka Přesně tak. Je pravda, že v naší parfémové komunitě je asi jedničkou díky naprosto jedinečnému přístupu, ale je fakt, že nějak musí dohnat nevýhodu oproti pražskému Ingredients a jejich zahraniční klientele z řad tahraničních turistů, kteří tvoří nemalý objem celkových tržeb. Co si budeme povídat, v tomhle ohledu mají to prvenství u nás asi neotřesitelné.
Vavavoom to holt musí dohnat jinde.
Ale je vidět, že Lucie ví, co dělá. Opravdu jí usilovně držím palce, aby notino s elninem zaškodili v jejím podnikatelském úsilí co nejméně.
No a doufám, že nás s těmi tajnotmi ohledně připravované nové značky nebude trápit příliš dlouho
.
Mimochodem včera jsem se zmínila o Vavavoom prodejní asistentce v Jovoy, protože tam též vedou Tauera a moc se jí líbil ten název pafumérie
.
Pokud by všichni obchodníci měli k zákazníkům takový přístup jako v Ingredients a Vavavoom, tak by ten svět byl zase o trochu (dost) hezčí
.
A ohledně nové značky - to tajemství je na tom nejlepší
.
Když jsem to četla, tak jsem si vzpomněla na svou dceru, když byla malá. Já jí takhle občas udržovala v napětí a říkala, aby nebyla zvědavá, že bude brzy stará. A na to ona vždy odpověděla, že to jí nevadí, hlavně, že to bude vědět
.
cinkja Pravda
, ale já když se mnou to prostě cloumá, no. Blíženec, co musí všechno vědět nejlépe hned a včera bylo pozdě![]()
.
Haha, to samý mi říkala moje máma a já jí odpovídala úplně stejně
.
wendulka U nás toto okřídlené úsloví poletovalo velmi často a já nesměla odmlouvat
Tak jsem si to:"Tak aŤ!"říkala alespoň v duchu![]()
Jen si mohl autor článku dát větší práci s titulkem. "Parfémy s příběhem" je to nejotřepanější klišé, za které bych na místě editora a šéfredaktora klepla každého přes prsty. Název parfumerie přitom přímo vybízí k nápaditější jazykové hře.
V úterý jsem nahlédla do někdejší Madeleine v Dlouhé a úplně jsem se lekla. Jak jsem zhýčkaná brněnskou prodejnou Vavavoom, kde člověka po příchodu přivítají, citlivě provedou sortimentem v čisté světlé prodejně, tady jsem měla pocit, že vstupuji do roky neuklízeného kutlochu. Majitelka telefonovala někde vzadu, ani se neobtěžovala odpovědět na můj pozdrav, flakóny zaprášené, zkouší se z opatlaných skleniček, které mají na dně zaschlý zbytek vůně... Takže ano, Vavavoom a Ingredients bezkonkurenčně dvě nejlepší parfémová místa v ČR.
Fleur Hu, to jsem ráda, že jsem tam nezavítala! Ani "Husovka" mě moc nenadchla - personál sice úslužný, ale ta čeština se silným ruským akcentem a přeplněné vitríny! Člověk neví, kam se dříve otočit, i když se majitel snažil a upozornil na nejnovější vůně ...
Máš úplnou pravdu, jsme rozmazlené Vava-voom a Ingredients. Tam mi prodávající dokonce otevírá dveře:) Zaslechla jsem, že snad skončí i Odér, tam je pán taky velmi příjemný a pěkně se s ním o vůních povídá![]()
Ještě k té nové chystané značce ve Vavavoom. Vzpomněla jsem si ještě na jeden menší koncern, který jsem před pár dny nevzala vůbec v potaz. Panouge Paris, který sdružuje značky Isabey, Jacques Fath - Essentials, Masaki Matshushima a Sue Wong
.
První dvě jsou populární i v Jovoy Paris. Hlavně značka Isabey je již léta stálou součástí jejich sortimentu, takže zájem o ni podle všeho je. Je i na ALZD, takže patří k těm známějším niche. Ta je sice dostupná i v Egoistu, ale již značka Jul et Mad ukázala, že to není vůbec podstatné, jelikož paní Lucie si s ní poradila daleko lépe
.
A už slibuju, že dám s tímhle tématem pokoj a vydržím, dokud to paní Lucie neprozradí
.
wendulka Já jen podotknu, že právě Isabey netipuju, protože tak "profláklá" zas mezi námi není, si myslím...![]()
Howgh.
Korsičanka Ty se nepočítáš, ty jsi parfémové niche "mládě"![]()
. Isabey to jsou mé parfémové niche počátky
.
Ale uznávám, že můžu být úplně mimo i tentokrát.
V úterý jsem nahlédla do někdejší Madeleine v Dlouhé a úplně jsem se lekla. Jak jsem zhýčkaná brněnskou prodejnou Vavavoom, kde člověka po příchodu přivítají, citlivě provedou sortimentem v čisté světlé prodejně, tady jsem měla pocit, že vstupuji do roky neuklízeného kutlochu. Majitelka telefonovala někde vzadu, ani se neobtěžovala odpovědět na můj pozdrav, flakóny zaprášené, zkouší se z opatlaných skleniček, které mají na dně zaschlý zbytek vůně... Takže ano, Vavavoom a Ingredients bezkonkurenčně dvě nejlepší parfémová místa v ČR.
Z Madeleine se stal odstrašující příklad toho, jak by to vypadat nemělo. Škoda kdysi zajímavé parfumérie-průkopníka v sektoru niche. "Kutloch" je výstižný výraz pro současnou podobu butiku. Ale ono to začalo už před lety - všudypřítomný prach, prodej použitých krémů a parfémů...
Korsičanka ISABEY
??? Ako môžeš!!!!
slniecko Tím profláklá myslím, že ji tu nevlastní moc lidí, chápeš?
Mně se třeba taky líbí a - o Gardenii jsem dost přemýšlela a Lys Noir odmítla výměnu, za což si dnes laju!
Korsičanka No a nedávno začali vyrábět cestovní balení, což ji zase dělá kromě rozumných cen ještě cenově přístupnější. To je důvod, proč mě napadla. Neberu to z hlediska toho, co by mě jako parfémového nadšence zajímalo, ale co má potenciál uchytit se u celého spektra zákazníků Vavavoom - my tvoříme jen část.
Jsem zvědavá kamera, no![]()
.
A jako ne, že bych se chtěla úplně chlubit, ale když na Facebooku 1907 ukázala fotky se vzorky, že z nich vybírají přidání nové značky, tak jsem tu Sylvaine Delacourte nakonec tipla dobře
.
wendulka Ty nejsi "zvědavá kamera", ale Pýthia určitě
A teda nevím, jakou s ní Evka udělala díru do světa![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje