Nevíte náhodou, kde je v Brně k vyzkoušení Jil Sander Sunlight? Notino naprosto selhává, už druhej týden je otravuju, ale vzorek nic, tester na prodejně taky nic...
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Neví někdo, ve kterém parfému je taková pěkná lékořice či Hašlerka, stejně jako v Aimez Moi (Caron)?
Andromeda70 Zhruba před 2 lety jsem dostala jako dárek stovkový tester Lilly of the Valley od Penhaligon´s a víčko měl, tak předpokládám, že Artemisia na tom bude zrovna tak. Osobně jsem je vždycky viděla v parfumérkách s víčkem na rozdíl třeba od Chanelů.
alibi Black Vines od Kerosene. Bohužel flakon už mám prázdný, abych ti přivezla zkusit, takže jedině, že by sis udělala příležitostně výlet do Prahy a vyzkoušela v Praze v Odéru v Černé Růži.
wendulka Děkuji ![]()
wendulka děkuji. tvůj popis k vůni je děsně lákavý. Značím si
Je, prosím, něco jako CRUEL GARDENIA,
ale s větší intenzitou a výdrží.?,
nebo se stejnou jako ona vůně, ale za méně kč.?...
Prostě krémová nasládlá bílokvětinová hustá jemně pižmová vůně.?
Je Truth or Dare hodně pitomá/mimo mísu.?..,
nebo co Idylle, Modern Muse Chic.?..
Moc se mi líbí i Champaca Lux Comme des Garcons, ale zas ta cena...
Kdysi mi připadala podobná Flower Essentielle od Kenzo: https://www.parfumanie.cz/database/detail/flower-essentielle-kenzo
Já s výdrží Cruel Gardenia problém nemám, ale její cena mi přijde neúměrná.
Miru Četla jsem tvou recenzi na Bloom od Gucci, ta by neposloužila....? Píšeš o luxusnější verzi Truth or Dare..
Miru s gardéniou sa celkom darí Marc Jacobsovi, čo tak vyskúať niečo s gardéniou od neho?
...tu jsem ještě neměla - jak to půjde, zkusím.
A pravda - Cruel Gardenia je krásná. Ale kdyby stála tak max do dvou tisíc...
...tu jsem si koupila a obratem se jí zbavila - byla na mně téměř nesladká, a já bych raději něco hodně sladkého...
...ty neznam. Ale mám za to, že jeho vůně jsou spíše do ovocna a nejsou až tak hutné, resp. jsou takové jako čerstvý salát nebo miska s čerstvým ovocem, a já bych raději smetanový krém...![]()
(jsem závislá na šlehačce, nooo)
Miru taký klasický Marc Jacobs ovocný rozhodne nie je, akurát neviem, či sa dá ešte niekde zohnať v našich končinách, Splash Gardenia to uznávam, tá bola taká ľahšia, skôr ako jemný závoj, gardénia je a v Mod Noir, ale tú si momentálne vôbec neviem vybaviť. Má aj čisto Gardéniu, ale tú sa mi zatiaľ nepodarilo nikde vyskúšať.
Nádherné gardéniové vône sú od M.Micallef, Chanel, Krigler, Isabey, ale tie ti neriešia cenu.
Ešte ma napadlo, či si skúšala Collection Extraordinaire Gardénia Pétale od Van Cleef & Arpels.
Z nízkorozpočtovejších mám fakt veľmi silnú Gardenia 1933 Tuvaché, neviem, aká je nová verzia.
A možno by stála za vyskúšanie Tahitian Gardenia od Pacifica, aspoň ja teda rozhodne plánujem, ale ešte ju vyskúšanú nemám.
...jsi zlatá!, moc děkuji...
Marca, jak uvidím, vyzkouším.
Mod Noir se mi nelíbila.
V každé vůni Micallef pokaždé vnímám oud, takže to nee...
Chanel je, myslím, slabá
Isabey Gardenia - ta by stála za opětovné vyzkoušení, to je pravda
Vím, že se mi velmi líbila Monyette Paris a Kai...
Miru od isabey odporúčam aj Fleur Nocturne
...noo, složení má krásné! Děkuji...
Miru a co tato, ta je tedy sladká dost a a myslím, že povedená.......výdrž dobrá ![]()
https://www.parfumo.de/Parfums/Lancome/La_Nuit_Tresor__la_Folie
La Nuit Trésor à la Folie
...to ale asi nebude bílokvětinovka...![]()
Miru -
to tedy není, nedošlo mi, že hledáš bílé květiny .....
Miru No gardéniové vůně obecně moc sladké nebývají, to spíš tuberózovky. Ta Mod Noir od Marca Jacobse, co navrhuje slniecko, se mi líbí. Tu zkus. "Nejsladší" z gardéniových a zároveň dostupnějších (i cenově), co mě napadá, je Collection Extraordinaire: Gardenia Petale od Van Cleef & Arpels
https://www.parfumanie.cz/database/detail/collection-extraordinaire-gardenia-petale-van-cleef-arpels
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my