Před časem měl někdo ( SunEclipse nebo Luna možná?) na srazu v Plachtě vůně nějakého českého výrobce, snad z Malé Strany? Vzpomenete si někdo prosím?
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Dalia Tak černou a bílou budu muset vyzkoušet.
Měla jsem pocit, že jsem je zkoušela, ale ne.
Byla to SunEclipse a měla vůně ze Zámecké parfumerie.
jerry Děkuju.
Když ve složení vůně uvádějí třeba - "absolutní" jasmín, "absolutní" pomerančový květ, atp. - to znamená, prosím, co.?
Jakože to tam je opravdu echt přírodní nebo jak.?..![]()
prosím o info, jaké je složení této vůně... koupila jsem ji synovi u kadeřníka a teď bych mu ji nejradši nedala, ptž mi v ní něco tak nádherně voní, že mu ji ráno kradu ![]()

alibi díky... můžu se jako totální parfémový analfabet zeptat, k čemu běžně vyskytujícímu se lze přirovnat bergamot, pačuli a vetiver? jediný, co jsem schopná identifikovat je mandarinka a to koření
Edge to je hrozně težký... bergamot je takový lahodnější citron, možná někdy trochu nahořklý, vetiver je takový ten dřevitý čmuch, který si určitě pamatuješ z pánských a starších vůní (ale někdy má až takovou připálenou "oříškovou" vůni) a pačuli je někdy sladké, někdy zemité, voní po kůži, nebo mechu...
jinak to složení se mi líbí, jak je někde muškátový oříšek, tak se neznám :D
Miru nie, absolut je druh spracovania, niekedy sa to prekladá týmto spôsobom, ja píšem radšej "ružový absolut" ako "absolutná ruža", ale to je len vec prekladu.
Edge Bergamot (ten nejtypičtější a čichově nejzapamatovatelnější) je většinou z Kalábrie. Zatímco citrón je spíše kyselý, bergamot se vyznačuje výraznou hořkostí, někdy přechází skoro do drhnoucí vůně strouhané kůry zelených pomerančů, někdy mívá slabé květinové zabarvení.
V případě vetiveru je to poněkud komplikovanější, protože jeho olfaktorickou charakteristiku mění nejenom původ (vetiver z Jávy je více zemitý, vetiver z Haiti jemnější), ale také způsob zpracování kořínků vetiveru. Je to dřevitá vůně, někdy voní trošku pryskyřičnatě jako terpentýn. Zakouřený ve své podstatě nebývá (to až v kombinaci s jinými ingrediencemi).
Dá se nějak rozdělat vzorek z Vavavoom? Jeden mi nešplíchá
.
Renusatko Ohneš - jakoby odlomíš vršek/rozprašovač ![]()
Korsičanka Zítra vyzkouším, kdyby mi to nevonělo, abych to neměla všude.
Renusatko když budeš opatrná, tak to jde vylomit. U origo vzorků Jul a Mad je to jediná možnost, jak se dostat až na dno.
Prosím, kdo nosíte vůni Rose America, tak v jakém počasí/ročním období se vám zdá nejlepší? Mám pocit, že tropy jí příliš nesvědčí.
Máte s ní někdo zkušenost v zimě?
Dalia V zimě jsem na ní neměla chuť . nejlepší je v horku suchu. Svědčí jí teplo, léto
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my