Je to rovnaká vôňa, len sa Vám prestala páčiť (to može byť presýtením, alebo jednoducho zmenou počasia - hlavne teploty a vlhkosti), alebo odrazu vonia celkovo inak ("zlomil" sa)?
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
po svestkach namocenych v alkoholu mi vzdycky vonela Secret Obsession, kterou kdysi pouzivala moje mati. Jestli se ale da sehnat, nevim. Naposled (pred par lety uz) jsem ji to objednavala pres ebay z UK.
Může to být klidně počasím a ročním obdobím. Já některé parfémy v zimě miluju a v létě je nemůžu ani cítit. Některé jsem dokonce schopná používat jen třeba měsíc v roce
. Jenže mám z čeho vybírat a vím co je pro mě do kterého počasí.
Nevím, u těch fialek to bude asi vždycky nějaká kombinace složek tak, aby vůni fialek připomínaly.
To nie je fialka, ale fialkový list. Bude to voňať trpko a zeleno.
Jo a ešte - nie je to esenciálny olej, ale absolute. Ten sa vyrába inak. Apropó, tak ma napadá, že absolute z fialiek by sa teoreticky mal dať spraviť, ale určo to bude besne drahé.
ono je to asi dost problematicky, jelikoz ja treba v tehle vuni fakt citim intenzivni fialky a pritom tam snad ani zadny nejsou... velvet haze
Fialkový šampon - byla bys tak hodná a dala odkaz?
Moc děkuju.
Z parfémov je pre mňa asi najfialkovejšia La Violette , potom Violette Precieuse, Blanc Violette, celkom slušne Calypso Violette a Fragonard Violette, ale tak to chce trocha skúšania, čo sadne tebe.
A ešte otázka - len kvietky (to je moja preferencia), alebo komplet aj s lístkami?
Rozmýšľam, že zatiaľ väčšina fialkových mydiel, čo som mala, naozaj viacmenej voňala po fialkách, tak či sa nepopozerať po vôňach do mydla. Ale to bude syntetika jak sviňa.
Kolik to, prosím, stojí.?
Vůni fialek miluji..!
Mmch, před časem jsem zkoušela nějaký šampon od Lush
(na téma moře nebo tak něco...)
- byly to jakoby krystaly(jak krystalový cukr), které v ruce, smíchané s vodou, napěnily a vlasy umyly krásně.
Také stačilo malinko těch krystalků.
No tak asi kde ako...ale Calypso a Fragonard sú pomerne nenáročné značky, tie zvyšné okrem Caronu dobre dostupné nikovky. Vzorky by sa mali dať zohnať, hlavne od tých nikoviek. Fragonarda myslím mávajú v UK v Marks and Spencer. Caron si nie som úplne istá, či tú fialku ešte vyrába, alebo nie.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my