Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 15. října 2017 15:38
Reakce na Amun:

Á vidíš, na Blanc Violette som zabudla! Tá je krásna a na Orio som zvedavá, daj potom vedieť dojmy!

Edit: púdrová vôňa je asi taká, ako keĎ privoniaš k púdru, kedysi sa púdre dosť parfémovali, myslím, že dnes je k tomu najbližšie asi Boujois. skús si od nich pričuchnúť v obchode trebárs k púdru, alebo lícenke.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 16. října 2017 15:25
Reakce na Amun:

Hej, Nemci si všeobecne vedia vypýtať za poštovné a títo idú pekne na hranu .

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 19. října 2017 10:48

Amun slniecko Taky mám ráda fialky a dostala jsem tip od svěženkář na značku Korres:

https://www.parfumanie.cz/database/detail/velvet-orris-violet-white-pepper-korres

Zatím jsem teda nevyzkoušela, jen jsem zahlédla na Notino i sprchový gel a tělové mléko. A v OC Nový Smíchov je butik Korres.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 19. října 2017 11:06
Reakce na macko.pu:

Trochu po delším čase, ale.. YSL oud absolu na mě vůbec nedrží.  Cítím ho fakt jen prvních pár min.

Dneska jsem ale zkousela Yves saint laurent splendid wood z ty jejich orientální kolekce a aaach. 

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 19. října 2017 17:19
Reakce na daniela:

vďaka, skúsim!!!

Offline andry spravce
2950 příspěvků moje polička 24. října 2017 07:38

Prosím, nevíte, která pánská vůně voní po suchých bylinkách? Mainstream staršího data, třeba 20 let zpět nebo tak, stále vyráběná.

Děkuju

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 24. října 2017 11:25
Reakce na Amun:

Ďalší fialkový tip: I miss Violet

Online ISON
329 příspěvků moje polička 26. října 2017 12:41

Mám trochu začátečnický dotaz. Na elninu jsem si vyhlédla parfém, v popisu má "požkozená krabička" a cenu víc než příznivou. Nemůže se třeba stát, že by byl požkozen i flakon, chyběla část parfému, víčko, cokoliv?

Kdyby mi přišla zmačkaná krabička, ale vnitřek v pořádku, neměla bych s tím problém, ale jelikož jsem takhle ještě neobjednávala, nevím, co konkrétně si představit.

Offline Korsičanka blogger
13447 příspěvků moje polička 26. října 2017 14:16
Reakce na ISON:

Nevím, jak Elnino, ale v Notinu se opravdu jedná jen o krabičku. Jenže chybka se může vloudit kdykoliv a kdekoliv. Jistota je osobní převzetí

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 27. října 2017 14:46
Reakce na Amun:

Hľadám. Problém je, že zatiaľ na ponuku narážam len u veľkoproducentov, kde by som si musela pýtať cenník a pravdepodobne by mi prišiel v cenách za barel.

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 27. října 2017 14:53
Reakce na Amun:

co tohle? http://eshop.elinopu.cz/Star-Child-esencialni-olej-Violka-ABSOLUTE-d237.htm

jen pro představu o té ceně

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 27. října 2017 15:06
Reakce na Amun:

absolut bys jako parfém určitě nepoužívala, musela bys to zředit. a zda bys byla spokojená s výsledkem si nejsem úplně jistá.

http://www.tvorivy-svet.cz/detail/5021113/domaci-vyroa-parfemu-pracovni-postup

jen upozorním, že ty vonné olejíčky, které tady (tvořivý svět) používají, s absolut esencí nemají nic společné, jen dávám pro představu o složení parfému

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 27. října 2017 15:24
Reakce na Amun:

no jednak by se to jako parfém používat nedalo si myslím, a je to teda za 1ml ta částka, resp za 1ml doředěný na 10, jestli dobře rozumím popisu.

každopádně sice toho o parfémech vím dost málo, ale na tvém místě bych se vykašlala na hledání nějakýho "opravdickýho" extraktu z fialky, protože to bych řekla zcela určitě nebude ono:P

edit: další věc je taková, že každýmu ta vůně voní jinak, takže co bude pro mě "autentická vůně kytičky fialek" druhej poplije jako smrad:-))