Zábavné parfémové příhody

15. srpna 2014 15:25
Offline barbucha blogger
35293 příspěvků moje polička 24. srpna 2014 21:11
Reakce na dusty:

"V tejto súvislosti hovorila aj o Chaneli 5 či Guerlaine, ktoré si nemohla dovoliť, no túžila po kvalitnom parfume, tak ich chodievala ovoniavať, nakoniec sa o tom aj zmieňuje v jednom príbehu o Dorite, ktorá predstierala, že je detektív. "

Ta příšerná Dorita (u téhle části knihy mi vždycky skoro lezl mráz po zádech) se ale odehrávala za krize, kdy si Betty nemohla dovolit téměř nic - a stěhování s Modrou Hodinou proběhlo až někdy později, kdy už byla podruhý vdaná a oba měli práci, t.j. byla na tom finančně trochu líp. Tak si asi dopřála trochu luxusu...

Pamatuju si, že když jsem to četla poprvé, ten název - Modrá Hodina - jsem si zařadila na stejnou úroveň jako už zmíněný "Můj Hřích" (Eileen myslím měla ještě "Vzdej se" :-) ), t.j. mezi laciný, vulgární voňavky :-) Vůbec jsem netušila, o čem je řeč...

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 25. srpna 2014 07:43
Reakce na barbucha:

A ještě něco jako Pojď blíž.

Já knížku četla někdy ve třinácti, čtrnácti, po té, co jsem propadla kouzlu knížky Vejce a já a v té době jsem skoro nevěděla, co je parfém, natož abych si ho kamkoliv zařadila

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 25. srpna 2014 08:31

Děkuji všem za pár připomenutí z knih od Betty, četla jsem je jako puberťačka a už si to nevybavuji, musím si je sehnat a znovu přečist, mám jen Vejce a já a Mary a já. Také jsem si o ní nedavno hledala nějaké info, ale bylo to velmi zběžné. Její humor je mi velmi blízký a moc hezky se to čte. Omlouvám se za OT.

Offline moudjahidine
328 příspěvků moje polička 31. srpna 2014 16:05
Reakce na dusty:

Kéž by můj otec voněl Gris Clair a ne herrerou a beckhamama!

Offline Danny
15 příspěvků moje polička 31. srpna 2014 16:17
Reakce na náťa66:

Kde jsi o ní co četla ? Abych pravdu řekla, hledala jsem něco o jejím životě, ale nic jsem víceméně nenašla.

Tak jsem si alespoň přečetla knížky její ségry.

vzpomínky na Betty McDonaldovou od její přítelkyně Blanche

http://knihy.abz.cz/prodej/hodne-smichu-a-par-slz-1

(a omlouvám se za neparfémový OT )

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 31. srpna 2014 16:21
Reakce na Danny:

Páni, děkuji mockrát.

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 31. srpna 2014 16:35
Reakce na moudjahidine:

Ty si na něco stěžuj. Můj zarputile obhajuje Pitralon a na zvláštní příležitost má 4711 (a to ještě ode mě).

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. zaří 2014 17:56

Dnes jsem šla OKOLO Douglasu a prodavačka na mě volala,ať jdu dovnitř, že už mají ten tester, co jsem chtěla minule.

Ksakru, já se nijak minule neprojevovala, to si mě vážně bude pamatovat každá prodavačka ?

ono vlastně není zábavné.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 14. zaří 2014 19:54

Včera mě velmi rozesmála slečna prodavačka v KaDeWe. Poprosila jsem ji, že bych chtěla vyzkoušet Loukhom od Keiko Mecheri jen tak pro zajímavost. No pochopitelně byl na mě příliš sladký na první počich, tak jsem to zkusila ještě s Parfum du Soir a s Eau Poudré - ta už se mi zdála přijatelnější.

Aby té sladkosti nebylo moc, rozhodla jsem se připomenout si Lumiere Blanche (Olfactive Studio). No a prodavačka se do toho vložila a prý mám pro vás naprosto úžasnou vůni: Ananda od M. Micallef. To je vůně pro vás, Lumiere Blanche se k vám vůbec nehodí, vy jste takový jemný typ, vy potřebujete sladké květinové vůně s ovocem a trochou pudru. Věřte mi, to je vaše vůně. Já a jemný typ a Ananda jako moje signature vůně? No raději jsem pomlčela o tom, co všechno mám, poděkovala a šla dál.

Offline barbucha blogger
35293 příspěvků moje polička 15. zaří 2014 13:34

Tak jakou si z toho žebříčku vybereme?

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 15. zaří 2014 13:46
Reakce na barbucha:

4. a budu mít o pánskou přízeň postaráno

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 15. zaří 2014 14:02

Jak voněj sliny?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. zaří 2014 14:42
Reakce na barbucha:

Tak 1, 3 a 4 mě dostaly.

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 15. zaří 2014 18:56
Reakce na dusty:

Ale máš na ni zcela jasně pozitivní vliv. 

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 15. zaří 2014 19:20
Reakce na dusty:

No to jo, kdyby se trochu snažila, mohla by mít Pětku i dřív než na Vánoce... a možná by se pak ani nenechala tak snadno ždímat od kamarádky, ale já jsem měla na mysli hlavně parfémovou osvětu