Ja kľudne poviem. Väčšinou si to každý hneď vygoogli, zdesí sa nad cenou a opýta sa, či by som vedela poradiť niečo tak do stovky ![]()
Komplimenty
slniecko
Já taky řeknu, ale začnu slovem niche a to je odradí, neb nevědí, co to je![]()
Taky klidně řeknu. Ale myslím že podobně jako u Korsičanka je odradí už ten název (pokud to nejsou Živé květy
) a případně výslovnost, čímž je to pro většinu zájemců ztracený ![]()
Ale jednou jsme s mojí kardioložkou brečely nad nedostupností některých starých klasiků... ona teda lkala nad zmizením toho zelenýho Poisonu (Tendre?), nicméně se jí moc líbila moje 24 Faubourg, a tu si snad i zapsala ![]()
...to jsem teď napsala tobě.
V reálu se s úsměvem omluvím, ale že to neříkám, no![]()
Nevím, co je na tom špatného
Špatnýho na tom není nic! Prostě mě jen zajímalo, proč.
...hm, tak já mám víc důvodů![]()
- jednak je to pro mě osobní, parfémy vůbec
- druhak nejsem zvyklá, nemám potřebu o sobě mluvit, ať už se to týká čehokoliv
- sice nepředpokládám, že by si někdo z mého okolí běžel koupit vůni, co mám(protože většinou niché/kč...), ale co kdyby nááhodou, že jo
Kdysi, když jedna kolegyně v práci začala nosit vůni Angel Thierry Mugler EdP, tak jsem ji já do práce nosit přestala. To samé bylo před lety s vůní La Vie Est Belle. A při nošení jinde jsem se stejně uklidňovala, že na mně voní jinak/líp![]()
Když se mi líbí, jak někdo voní, chválím a ptám se, když to neznám, co to je za vůni.
No, někdy se dozvím, někdy dotyčná neví, co má(tak z ní doluju aspoň tvar a barvy flakonu, a většinou se vůně doberu...), a asi bych spočítala na prstech jedné ruky, že mi, také s omluvou, dáma neřekla, co to je. Ale byla jsem v pohodě, naprosto to respektuju. Neřekne, a tím to pro mě, v pohodě, končí![]()
barbucha pozdravujem pani kardiologičku a odkazujem, že po Tendre Poison som nikdy fňukať neprestala!
Myslím, že fakt s tím/tou, koho vůně víc nezajímají, nemá cenu je rozebírat. Koukají na mě při vysvětlování stejně jak "tele na nový vrata"- pardon. Je to úplně stejné jako u jiných sběratelských záležitostí - mince, známky...Taky to nepochopím, neb jsem neznalá, a jedna vášeň mi bohatě stačí.
Navíc ty věci NEVONÍ!!!![]()
Taky bych bývala nerada voněla stejně jako holky v práci, ale ono to nehrozilo - jely jen samý líbivky... to ty moje většinou staromilský chyprovky jsou na opačným konci. Občas se stávalo, že se ptaly, většinou úspěch zaznamenala třeba taková Cristalle nebo i no. 19, tam stačilo říct že Chanel a dál už vědět nechtěly
(i když dokud jsem chodila do práce, ještě nebyly tak drahý jako dneska
)
Mě spíš mrzí že já nejsem schopná se zeptat. Hlavně když jsem u zřítelnice, tam potkávám úžasný vůně... ale je mi blbý ty "studený" Švédy otravovat (tak se pak utěšuju, že na mně by to stejně dopadlo kdovíjak - to máš pravdu že na každým to vyjde jinak). I když oni nemají problém, už se mi stalo že se mě zeptali na vůni, nebo mě i zastavila paní na ulici kam že chodím k holiči
Ale kdyby mně tam někdo vysloveně odmítnul odpovědět, tak mám z toho tejden trauma (a la otravná socka z Východu), pročež radši mlčím ![]()
Jo, ten nebyl špatnej. Paní kardioložka má dobrej vkus ![]()
...jej, tak to seber odvahu
a ptej se!![]()
Dostaneš nové tipy pro eventuální nákupy, "dovezeš" si ty tipy domů...
Já před nedávnem pochválila úplně cizí paní v práci její parfém.
Byla pěkně, značkově ale vkusně oblečená a ta vůně k tomu všemu seděla.
Jaké bylo moje překvapení spíš úžas, když mi potěšeně poděkovala a řekla, že to je
klasická Light Blue Dolce Gabbana!?!
To mě spadla brada, taky jsem jí to řekla, že takhle krásně tu vůni vůbec neznám!
(samozřejmě, že dodatek, že klasicky vonící Light Blue je pro nejhorší vůně ever, + Karma Lush).
Fakt parádní to bylo![]()
To je právě to - vyrazím horko těžko z někoho informaci a pak to na mně bude smrdět jak cap
Holt někdo má kliku, že na něm voní i drogérkovka...
(pro mě je nejhorší, naprosto nesnesitelná, Eternity. a za trest tím v práci "vonělo" celý třetí patro, tetiny z personálního, z účtárny... strašný moc při každý návštěvě)
Miru
Špatnýho na tom není nic! Prostě mě jen zajímalo, proč.
Mně už několikrát někdo z širšího okolí (v práci a tak podobně) vůni zkopíroval - prostě dotyčná nepochopila, že je to skoro jako přebrat mi manžela
.
Takže od té doby si dávám záležet, abych začala plným názvem značky, pokračovala koncentrací, jménem tvůrce (pokud si vybavím) a než dojde na samotný název vůně, pozornost tazatele je už zcela vyčerpaná. Ideální je, když mám na sobě kombinaci dvou vůní, tam je to pak na pětiminutový proslov a propříště si každý rozmyslí, zda se fakt chce zeptat, čím to voním ![]()
Miru taky to mohlo být tím, že třeba neměla originál, ale imitaci:-). Ona to každá nepřizná, že nemà originál, tak ti mohla ve finále ta vůně vyznívat úplně jinak.
Mám s tím několik zkušeností z blízkého okolí - vždycky mám radost, když třeba v práci někdo projde a krásně zavoní, protože to není pravidlem a fakt každá žena nepoužívá parfém. Tak chválím a mám radost, že to identifikuju, třeba Coco Mademoiselle, Armani Sí, Chloé, no a pak vidíš jejich flakon a ona má tu Coco z Lidlu :-). Jiná kolegyně při přestříknutí vždycky nádherně provoní celou kancelář, vůně střídá, všechny moc pěkné, a pak se dozvíš, že to je všechno Yodeyma. No, to jenom moje zkušenosti.
...rozumím tomu, co píšeš, ale tahle ne. To bylo poznat z více kritérií... Ke všemu říkala, že ji nosí roky![]()
(ke všemu, když sama moc dobře vím, že vůně, co voní na většině stejně nebo téměř nerozlišitelně, tak pak na mně úplně jinak, takže proč ne...)
...jedné kolegyni jsem pochválila vůni a zeptala se, že jestli je to fakt Coco Mademoiselle.?
(bylo mi jediné divné, že ji má, protože cenově si kupuje vůně jiné, ale mohla ji dostat, že jo)
V pohodě přiznala, že je to napodobenina. Musím uznat, že fakt zdařilá.
Od Yodeymy, co jsem cítila, voní jakž takž, ale napodobeniny neodpovídaly vůbec
![]()
Ty jsi lstivá jak Afghánec! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY