Vrstvení vůní (layering) aneb míchání hotových vůní

24. března 2015 14:44
Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 18. května 2021 15:47

Korsičanka V tomto případě ano, ale jinak na značku nehledím. Radical Rose mám dnes například na sobě s Perfumistou, potřebovala bych na to vrstvení možnost zakliknout dvě až tři vůně na poličce, aby se mi zobrazovaly u mé ikonky .

Online Korsičanka blogger
13373 příspěvků moje polička 18. května 2021 16:12

Fleur Hm, to je taky škoda, že to nelze - nebo spíš programátor nemá čas...

Offline viktorka_od splavu
48966 příspěvků moje polička 18. května 2021 19:48
Reakce na Fleur:

potřebovala bych na to vrstvení možnost zakliknout dvě až tři vůně na poličce, aby se mi zobrazovaly u mé ikonky .

​to by bylo skvělé a hlavně inspirativní

jinak ráno mě Korsičanka ten Knot trochu rušil a shalimárka přebíjel, ale teď už se pěkně porovnali a je to fajn

Offline viktorka_od splavu
48966 příspěvků moje polička 19. června 2021 21:22

takže dnes pro dobrou náladu tauerova rose flash a pro ochlazení k tomu wulong cha od nishane - mohu doporučit

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 13:12

Pár dnů teď vrstvím Pélargonium spolu s Les Tourterelles de Zelmis a moc se mi to líbí. Obě vůně v sobě mají pikantně štiplavou pelargónii, ale Zelmis navíc sytou, až olejovitou růži, takže tu výslednou kompozici hezky zaoblí, ale nezatíží.

Offline Lu
165 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 15:10

Sklízím pochvaly na můj poslední vrstvící pokus: 

Oud Palao základ, k tomu trocha Hundred Silent Ways. Překvapivě to opravdu krásně funguje....

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 03. března 2025 18:47

Fleur 

...tak jo, tak zde.

Ano, jsou každá jiná. Mně prostě často nestačí navonět se jednou vůní, tak dám dvě nebo tři.

Tyhle nejsou vyloženě vrstvitelné, právě pro svoji odlišnost, nekompatibilnost. Mě baví čichat právě jejich rozdíly.

Jinak/nosím - třeba

White Smoke je dobrá jako samostatná vůně samozřejmě,

ale dodá hloubku i Black Orchid,

ambrově ohladí Radical Rose

Chanel No 5 - jde jako podklad/základ k Radical Rose, Oud Satin Mood

Radical Rose si rozumí s Oud Satin Mood...

Na co mám chuť, to na sebe nastříkám. Vlastně neřeším, jestli to "půjde". Prostě to jde...

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 03. března 2025 19:58

Miru Tak ty jsi (nejen) parfémově odvážná a odvázaná! 

Já jsem při vrstvení opatrnější, vlastně se odehrává většinou na kabátech, šálách a vlněných svetrech, kde přes zbytky první vůně další den aplikuji jinou.

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 04. března 2025 02:45

Fleur 

...jo, to je taková ta příjemná směska, to mám taky.

Hm, a čeho se bojíš?

Prostě jestli máš chuť na dvě vůně a nevíš, kterou, tak se jimi navoň. Jednou víc a tou druhou méně, podle toho, jak to budeš vnímat...

A co se jako stane.?

Nic.

"Jen" budeš krásně vonět...

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 04. března 2025 11:28

Miru Já jsem přece jenom opatrnější. A jestli to bude fungovat, odhaduji s oběma rozprašovači u jedné nosní dírky . Ono to vždycky nedá nejlepší výsledek; když ve sklenici smícháš výborné červené víno se skvělým bílým, nevznikne z toho automaticky úžasné růžové .

Co ale vrstvím bez obav, to jsou vůně od Heeleyho. Ty používám jako "bílou barvu" k projasnění jakékoliv vůně, která se snese se svěžím kadidlem.

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 04. března 2025 11:39

Fleur 

...jenomže já to neleju do jedné sklenice(červené a bílé),

vnímám to jinak -

já dám každou tu vůni na těle jinam a ony spolu pěkně spolupracují

(to je jako kvalitní červené víno s dobrým masem třeba).

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 04. března 2025 11:49

Miru Jasně .

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 05. března 2025 18:04

Dobre sa to skúša na viacerých blotteroch (majú aj na ekokoze, aj keď veľmi úzke - zas sa zmestia do rôznych fľaštičiek), niekedy ked nemam, tak si nastrihám papier na akvarel.

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 05. března 2025 18:06

slniecko 

...jakože na papíře.?

To je nesmysl. Vůně musí reagovat s chemií těla...

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 05. března 2025 22:06

Miru Ten papír ti ale dá počáteční vstupní představu. V parfumeriích zkouším vždycky nejdříve na papírek (a mnohdy si pak blahořečím, že jsem neaplikovala přímo na zápěstí).

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 06. března 2025 02:32

Fleur 

...tak každý to má jinak.

Na papírek nezkouším téměř nikdy.

Vždy hned na kůži.

Protože už dobředu vím, jaké má vůně složení(a jelikož se mi složení zamlouvá),

tak na kůži musím, abych věděla, jestli se mnou bude vůně spolupracovat.

Umím si představit, dle ingrediencí, jak by mohla vůně vonět. Většinou to pak zazdí

(potenciál skladby) ale značka, že to třeba odflákne na výrobě.

Když složení neznám, tak si přivoním k rozprašovači, to mi stačí, jako zda ano či ne...

...na kůži bych, bez znalosti tvorby značky, nedala vůni vyloženě oudovou. Ale ne kvůli sobě(beru to jako rozšiřování obzorů), ale kvůli tomu, že pak třeba ještě někam jdu, a nevoněla bych tak, jak mně se líbí/obtěžovalo by to okolí.

Vlastně jo, už jsem si vzpomněla, kdy zkouším pouze na papírek. Pokud jsem v drogerii, široko daleko parfumerie žádná, tak aspoň něco, třeba Ariana Grande, a podobné značky, někdy i levnější mainstream, tak to dám na papír, protože nechci na kůži nekvalitní tvorbu, která by mě pak obtěžovala...(i když teda , z devadesáti procent zmizí brzo)

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 06. března 2025 08:38

Já tedy taky raději zkouším přímo na kůži. 

Na papírek většinou,  když nevím,  o co jde. A k rozprašovačím taky čichám pro orientaci, ale zjistila jsem, že to nefunguje. Že to není relevantní informace.

Stejně jako vůbec nic neřekne, když si přečtu složení a udělám si nějakou představu. Tolikrát se mi stalo, že bylo všechno jinak. I proto, že se někdy neudávají všechny informace. A že to složení parfému a výsledek závisí na mnoha dalších okolnostech.

Naposledy se mi to stalo u vůně Roja Dove Bergdorf, měla jsem jasnou představu i z popisu od jiných lidí a recenzí.  A... všechno jinak naštěstí velké nadšení.

Tak jsem si říkala,  že se vykašlu i na zbytečné trávení času u youtube s parfemovymi inluencerkami. Mám své oblíbené, které mluví pravdu, umí o parfémech hovořit opravdu sofistikovaně a mají podobný vkus jako já. A stejně... to se prostě musí zkoušet vlastními smysly

Offline Miru
16448 příspěvků moje polička 06. března 2025 09:06

Petya Charmite 

...no, na většinu influencerů přes parfémy jsem alergická.

Jak dlouho se parfémum věnují.?..

Kolik toho mají nazkoušeno.?.

A taky mi vadí, že, opět převážná většina z nich,

hovoří jen o těch vůních, co zrovna "letí". No, to je úplně trapný

(ono také na většině z nich je vidět, že to dělají pro byznys, ne z vášně k vůním)

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 06. března 2025 12:17

Miru ano, většina to tak mám. A většině čouhá "reklama" z bot :-)

Ale je pár, kteří jsou fakt dobří a kteří tomu rozumí a parfémům se věnují a jsou také sběratelé... Ale těch je opravdu jen pár...

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 06. března 2025 18:57

Petya Charmite Já se při vonění tak ze tří čtvrtin voním na oblečení (i v létě) a přímo na tělo jde jen pár střiků do výstřihu, takže ten papírek beru jako důležitou hodnotu, protože přibližně odráží, jak bude vůně fungovat na šatech. A teprve pokud se mi líbí na papírku, tak druhý test už probíhá na vlastní kůži.