Vrstvení vůní (layering) aneb míchání hotových vůní

24. března 2015 14:44
Offline zdensy
1131 příspěvků moje polička 06. března 2025 19:43

Fleur , já mám zase postup přivonět si nejdříve k víčku nebo rozprašovači. Leckdy mě tento první dojem odradí od papírku, nebo naopak pobídne ke stříknutí na kůži. 

Na papírek dávám většinou vůně, které důvěrně znám a chci si je znovu připomenout, a vánek z nich schovat do kabelky

Offline slniecko admin
19396 příspěvků moje polička 06. března 2025 20:56

Snažím sa predstaviť si chudáka Thierryho Wassera, alebo dôstojného pána Morillasa, ako každú potenciálnu kombináciu vôní testujú na vlastnom tele:).

To je rehoľa toto!!!

Ale vážne, samozrejme, že nakoniec to musí vyznieť nejako na pokožke, ale skúšanie rôznych kombinácií?

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 06. března 2025 22:15
Reakce na Fleur:

Petya Charmite Já se při vonění tak ze tří čtvrtin voním na oblečení (i v létě) a přímo na tělo jde jen pár střiků do výstřihu, takže ten papírek beru jako důležitou hodnotu, protože přibližně odráží, jak bude vůně fungovat na šatech. A teprve pokud se mi líbí na papírku, tak druhý test už probíhá na vlastní kůži.

​to určitě děláš dobře... já většinou na tělo (což se poslední dobou snažím změnit), ale záleží co mám za vůni... Roja Dove říkal, že si dámy nemají dávat parfem na krk a dekolt, že si zničí pleť. Ale jen na zápěstí. 

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 06. března 2025 22:23

Petya Charmite Na tom určitě něco je, musím si ten dekolt víc hlídat, protože tam ten rozprašovač vždycky úplně automaticky namířím.

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 02:00

Petya Charmite Fleur 

...tak jasně, ve vůních bývá alkohol a ten může vysušovat.

I když je množství alkoholu nepatrné

(bývá i v kosmetice), tak pro jistotu - stačí, pokud se dáma natírá tělovým mlékem či krémem a

je po problému. Ke všemu, vůně pak i lépe drží.

Jako když se člověk vůní nesprchuje, ale aplikuje jeden nebo dva opatrné střiky, tak ty nemohou/neměly by nic udělat.

(v létě, když je teplo a rozšíří se póry, může to mírně "štípat", v tom dekoltu či na krku, protože je tam kůže jemnější)

Stříkání vůně do výstřihu má jiné a podle mě zásadnější specifikum.

A to, že jak ta vůně vzlíná nahoru, tak citlivějším lidem může "otupit" nos/"zvyknou si" na vůni a už ji tolik nevnímají.

No, a stříkat vůni na zápěstí, to už se ví, že tam je jiná kyselost kůže, takže právě tam vůně reaguje jinak než na jiných částech těla. Když už, tak svrchu/na hřbet ruky.

Nejlepší je se vonět vzadu na krk, šíji, ramena, trapézy, paže, prostě všude, kde vás napadne...

...stehna, podkolení jamky, lýtka, kotníky, je to jedno.

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 02:13
Reakce na Fleur:

Petya Charmite Já se při vonění tak ze tří čtvrtin voním na oblečení (i v létě) a přímo na tělo jde jen pár střiků do výstřihu, takže ten papírek beru jako důležitou hodnotu, protože přibližně odráží, jak bude vůně fungovat na šatech. A teprve pokud se mi líbí na papírku, tak druhý test už probíhá na vlastní kůži.

​...pak chápu Tvůj příměr s mícháním vína...

Ano, když se dvě a více vůní nastříkaji na svetr či šaty, vznikne sice většinou příjemná, ale taková neurčitelná směska

(více či méně parfumeriový typ vůně před obchodem s např. dřevitým či růžovým či ambrovým zaměřením tedy...).

Jako jo, oblečení takto provoněné se hezky čichá, ale to je tak všechno

(resp. brala bych to jako d o p l n ě k/onen ovoněný svrchní oděv/ k používání samotného parfému, parfémů).

Pro mě se tím absolutně zabije vůně samotná.

Pokud není i na kůži.

...jestliže vůně není na kůži, nereaguje s chemií nositele,

nemůže ukázat, co v ní je, nevyvíjí se.

Vlastně člověk je ochuzen o tu práci, o tu cestu/tanec jednotlivých ingrediencí a hlavně o to,

že se, nositel kochá tím, jak právě s ním ona vůně spolupracuje

(a jsou vůně, které velmi citlivě reagují na měsíční cyklus ženy, kdy během měsíce voní různě, jinak zajímavě).

Stříkat vůně z převážné většiny na oděv - vnímám jako luxusní aviváž

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 04:07

Fleur 

...chodíš, prosím, také do butiku Dotek Slunce?

Jaký tam je personál?, třeba ve srovnání s Vavavoom?

(líbí se mi, že mají jiné značky oproti ostatním)

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 07. března 2025 07:24

Miru Jednou jsem tam natrefila na paní majitelku, ta byla milá a v jejich sortimentu se orientovala (ale pokud jde o parfémy, tak opravdu jen v tom, co nabízejí). Ale několikrát tam byla jiná dáma a tam mi scházelo všechno, včetně komunikacese zákazníkem na takové, řekněme partnerštější úrovni. Ale já už jsem rozmazlená z Vavavoom !

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 07:37

Fleur 

...o jeee, tohle je děs. Tak proč si pořizují butik s vůněmi?!...

To je to samé jak v Ingredients. Tam je schopnej jeden týpek, se kterým se dá bavit zasvěcené o vůních. Zbytek jsou figurky "jen v práci"...

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:11

...nevím, kam to dát, ale vlastně je to takové míchání -

narazila jsem na značku OURTE.

Tvar flakonu mi evokuje značku Fugazzi a

názvy zase značku Borntostandout

Tak snad to bude mít aspoň kvalitu...

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 07. března 2025 13:27

Miru Tak ono to možná většině zákazníků naopak vyhovuje. Jdou si koupit něco konkrétního, nebo naopak nemají představu, ale zároveň necítí potřebu to příliš řešit a není to pro ně středobodem jejich žití. Navíc Dotek slunce se zaměřuje spíš na tu přírodní kosmetiku a tam ten servis posoudit nedokážu, protože tu jsem u nich nepořizovala.

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 13:28

Fleur 

...máš pravdu...

(ano, pro mě vůně jsou středobodem žití)

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 07. března 2025 13:28

Ale zpět k vrstvení : skvělá jarní kombinace je Heeleyho Verveine v kombinaci s jeho Cardinalem, který té verbeně dodá na jakési vertikálnosti a také poněkud prodlouží výdrž vůně. A dnes je právě na tohle ideální počasí.

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 13:30

Fleur 

...jo, věřím, že to je zajímavé a příjemné zároveň.

Já dnes Oud Satin Mood na základu z Radical Rose...

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 07. března 2025 13:47

Miru Tak to jsou pro mě dva siláci, které bych stěží unesla jednotlivě, natož pohromadě . Radical Rose mám pořád ještě miniaturu, kterou jsem si koupila před několika lety, vystačím si s tělovým mlékem (občas).

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 13:51

Fleur 

...Radical Rose mám třetí flakon,

až dojde Satin(před delsim časem také 35tka, ten holt kvůli ceně šetřím), zase asi budu muset pořídit nějaký Oud Mood

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 07. března 2025 16:46

Miru Mně se Radical Rose nejvíc líbí v extraitu, ale to už je fakt pálka...

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 07. března 2025 16:57

Fleur 

...je krásný, takový rozmlženějši, jemnější, intimnější.

Ale za cena je fakt už dost. Ale zas je to 100ml a drží velmi slušně

(mně osobně ale víc vyhovuje EdP).

No, ale třeba vůně od Clive Christian na mně držela s bídou hodinu a je dražší, zrovna tak Eau Coeur Thomas Monaco

Offline andry spravce
2909 příspěvků moje polička 08. března 2025 06:06

Zajimava diskuze se tu rozjela  :)

Ja teda umyslne zpravidla nevrstvim. Pokud si vune nevystaci sama o sobe, tak ji nepotrebuju. Na obleceni se nevonim, v pripade tmavych tekutin by to nedopadlo dobre a vyprat to nejde. Ani ta vune se uplne nevypere, tak bych pri dalsim noseni vlastne vrstvila... Za krkem vuni necitim, mam rada horni stranu predlokti, ale to nema smysl pri dlouhem rukavu v zime.

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 08. března 2025 06:13

andry 

...jasné, že člověk vůni za krkem nejspíš necítí(je to jedno z dalších využitých míst), tam jde spíše o to, že to cítí ostatní, vůně jde za tebou..., nebo když se k tobě někdo přiblíží.

Při dlouhém rukávu - vonět se na hřbet dlaně.

Prostě nastříkat vůně se dá kamkoliv

(pokud tedy někdo nemá extrémně citlivou pokožku, tak tam třeba bych ten krk a výstřih event. vynechala),

((si stříkám vůni i třeba na břicho, boky, kotníky, jak to zrovna cítím... Někdy holt mám potřebu se naimpregnovat))