WP Rusko a Turecko niche a indies značky

29. října 2022 16:29
Offline Sweet Potato
39757 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 17:28

prďola Platí, topím se v citrusech.

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 17:30

Sweet Potato Oki, pošlu další v pořadí

Miru Prosím o adresu do SZ 

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 13:50

prďola 

balíček je u mne. 

Tento týden stěhujeme tchána z nemocnice do domova, tak se předem omlouvám, že se u mně asi zdrží déle 

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 10:11

alibi Díky za informaci Mně to nijak nevadí a myslím, že i ostatní budo mít pochopení.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 22:34
Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 19:50

Anna Zworykina Perfumes

My Vanilla

Vanilka? Ó ne! Když mi na kůži spadla zlatavá krůpěj parfému hustá jako kapka medu (nebo hustého likéru) a uvolnila kolem suchou hřejivou vůni, první asociace, která mne napadla, byla - pergamen. Kůže bílá a tenounká jako průhledný plátek březové kůry. Kůže a myrha. Asi jsem se spletla a špatně přečetla název na vzorku, toto bude Cuir de Russie (Ruská kůže). Asi ano, ten druhý vzorek voní vanilkou. Přemítám a z balzamicky dřevité vůně začínám vnímat i svěže kořeněné pikantní aspekty, snad pepř, muškátový oříšek a po citrusech vonící elemi, také lehce živočišný kmín, který podtrhuje její hřejivost. Kouknu na složení - je tam kmín, to vážně bude "Moje vanilka". Vanilku v ní tedy necítím, ale tu palubu lodi převážející koření z popisu na stránkách značky (i s kapitánem a jeho v kůži vázanou placatkou pálenky) ano.

Cuir de Russie

Toto je přeci ta vanilková vůně, ne? Něco jako vanilkový pudinkový prášek. Je to tak intenzivní, až se točí hlava. Nebo ne? Mám závrať. Říkám si, už k tomu nečichej! Je to tak sladce lákavé a zároveň trochu odpudivé. Ne vanilka, ani pudink. Kastoreum! Ano. A hořký dehet a sladký tabák, suché labdanum a slaná ambra, vyschlý mech a náznak nasládlého ovoce. Takto nějak by mohli vonět Kentauři ze Zakázaného lesa. Tajemně, divoce a přesto ušlechtile, vzbuzujíce bázeň i obdiv. 

Shiny Amber

Ale tady si od komplikovaného složení předchozích parfémů odpočinu. Do nosu mi stoupá jednoduchá a optimistická vůně. Vymačkaný citron, nastrouhaná citronová kůra, trocha zázvoru a pod tím benzoin, ambra s jantarem vytvářejí medově zářivý podklad pro svěží složky. Žádný štrůdl, nic hutného. Ambrová vůně na léto.

Fallen Leaves

Hustým medem (nejspíš je od přerostlých včel z Futuramy) obalené dřevo vysychá prve do tmavě hnědé pryskyřice se zlatavými odlesky až do suché vůně tabákového listí promíseného s kůrou a jemně živočišným podkresem 

Golden Lavender

Tahle levandulovka prochází největší proměnou z vůní Anny Zworykiny. Z lehounké vůně, která na mě působí jako tekuté paprsky slunce v bílé prozářená ložnice s obrovskými okny, kde se prochází křehká blondýnka oblečená do košilky z bělostné madeiry a možná se chystá na svatbu, se v závěru přehoupne do aromaterapeutické vůně, kde kořenitá pryskyřice sušených bylin ulpívá na prstech a už vůbec není jemná. 

Green Madness

Sladký bylinný likér dávno vylitý do dřevěné skříně zapomenuté v mechem zarostlé stodole se spadenou střechou, kterou už dávno prorůstají jehličnaté větve smrků a borovic. Hořkou zelenost střídá oblá hladkost dřev a poté protahující citrusově jehličnaté nezapálené kadidlo.

Nigredo

Rozšlapané zelené lodyhy v hlíně a pryskyřičně vysušený závěr.

Tobacco Tuberose

Přivonění – lekám se tuberózy. Raději to nepřehnat s aplikací. Jakmile ustoupí omamná bílokvětinová vůně, ukáží se sušené tabákové listy a hořký sypaný jasmínový čaj. 

Venetian Red

Je ta růže kyselá? Ne. Je zasypaná krystalky soli? Ano, ale… je tam medová ambra… a vítr… kožešiny. Kombinace ledu a tepla. Zimní královna na saních zabalená do rudých zlatem vyšívaných látek lemovaných kožešinou z hranostaje.

Coffee and Chocolate

Tmavé kakao v raw kvalitě oslazené třtinovým cukrem ovoněné pomerančovým květem. Zprvu káva kakao pouze lehce dochucuje, ale poté převládne, až z ní je hořká kávová sedlina s kurkumou a později má mírně nakyslou živočišnou vůni.

Yanina Yakusheva

Aron

Rozkvétající kvítek meruňky (úplně cítím, jak se postupně rozvíjí), který zlá čarodějnice proklela, až zkameněl a někdo ho pečlivě uschoval do krásné intarzované skříňky vyložené semišem. K ovocným tónům a dřevu se velmi brzy přidávají tóny minerální a trochu zvířátkového živočišna. Byla by to krásná univerzální pánská vůně, nebýt toho živočicha na konci.

Gideon

Zprvu jsem hádala klasiku – orientální růži s oudem. Růže to nebyla, to její sestra pelargonie. Cítím dřevěnou skříňku s čistidly a politurami. Dřevité medicinální tóny, ale odlehčené ovocem v podobě limonády. Řekla bych, že je to unisex. Pro pány, kteří mají raději těžší vůně.

William

Zelený čaj s bylinkami a bergamotem, mírně oslazený, který pije květinářka s očima jako sedmikrásky. V jejím opečovávaném květinářství to voní jemně květinově a vodně dřevitě jako stonky ve vázách, ovšem bez té uhnívající nepříjemnosti. Krásná. Pokud je opravdu pánská, tak pro muže jemné, ušlechtilé.

Ravenna

Raffaello kuličky a broskev. Kokos, vanilka, med. Sladké, bílokvětinové, krémové, letní. Hodně medu. Opravdu hodně moc medu. Ryze dámská.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 16:32

Mám vyzkoušeno, budu posílat dál, už jsem Tine psala sz

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 16:34
Offline ModestMourek blogger
1133 příspěvků moje polička 03. března 2023 23:01

Hlasím, že WP dorazil.

Offline ModestMourek blogger
1133 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 21:15

Dozkoušeno, budu posílat Kočka_toulavá 

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 05:30

prďola Mohu poprosit o zařazení nakonec za Renušátko? Děkuji!

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 10:11

svěženkář zapsáno

722 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 10:50

prďola Díky!

Offline Kočka_toulavá
356 příspěvků moje polička 09. května 2023 08:23

Wanderpacket je na ceste k @Renusatko , dokonale mi pomotali hlavu vzorky Uniquee Luxury - z toho jeden parfém už mám na ceste v plnom balení :) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. května 2023 14:29

Teprve jsem vyzvedla. Myslela jsem, že už nebudu mít doma nic, ale stále tady jeden WP mám. Snad alespoň ten v týdnu odešlu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. června 2023 21:09

Sweet Potato Nevypadla jsi z tohoto seznamu nakonec úplně? 

Kočka_toulaváUž tě chápu. Luxury, to je teda . Skoro kompletně.

Offline Sweet Potato
39757 příspěvků moje polička 01. června 2023 21:30

Renusatko Vypadla, ale úmyslně. Není čas.

Offline Kočka_toulavá
356 příspěvků moje polička 01. června 2023 21:36

Renusatko dakujem.. No v keli som bola z toho a malo poskusane su proti inym z balicka.Vacsinou skusam len jemnym potretim ale nejdem klamat, toto mi nedalo spat. ☺️  Stale som to rozbalovala a privoniavala..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. června 2023 15:37

svěženkář Mám dozkoušeno. V sobotu nás čeká týden dovolená. Poslala bych zítra nebo potom až po návratu, přes Zásilkovnu nejlépe, protože, poštu nestíhám, kvůli otevírací době, už skoro vůbec.  Tak prosím o SZ. 

722 příspěvků moje polička 17. června 2023 18:39

Renusatko WP vzorně zabalený dorazil ke mně. Děkuji!