(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline Lama_z_Lana
6704 příspěvků moje polička 21. zaří 2019 21:46

paktofonika diky!

Jj, taky to tak delam - trosku rozetru rukama a pak zatupkam navlhcenou houbickou. Je to teda piplacka, ale vyplati se, protoze ten efekt mi prijde fakt super. Zadelavam s tim i bazi pod stiny a to se mi taky dost osvedcilo.

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 13:30

Počujte, keď zistíte, že máte pleť nedočistenú, zopakujete celý proces, alebo dočisťujete tonerom, kým je čistá?

Teda, aby som to objasnila. Začala som skúšať tú Misshu, a to, čo mi po vyčistení pleti ešte ostane po ICH toneri na tampón, no to je pekný sajrajt. Tak rozmýšľam jednak, kde je chyba a jednak, čo s tým.

Ako skúšať v tomto momente nové čistenie nie je dobrý nápad, už aj tak skúšam niekoľko nových produktov naraz, vymeniť ešte aj čistiace je u mňa cesta k totálnemu osypaniu.

Aj keď, to čistenie neskôr budem musieť zmeniť ...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 13:55

slniecko Ja dočisťujem druhým čističom. Balzam stieram z tváre uterákom takže viem čo na pleti ešte mam, docistim druhým. Keď používam toner tak na plátku už skoro nič nie je. 

Ináč keby si chcel niekto počítať o tej kórejskej tak táto kniha je super. Vadí mi len ta ružová farba a ilustrácie v knihe, zhrnuté je tam ale všetko. 

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 14:51

paktofonika vďaka, pozriem sa na to.

Práveže aj ja podobne postupujem, odlíčim teda oči najprv, potom umyjem olejom, utriem do uteráka a na to toner/ružová voda. A na tampóne už nikdy nič nebolo.

Inak, kórejská-nekórejská, asi je mi to jedno, skôr som bola zvedavá, v čom je rozdiel.

Na knižku pozriem, ďakujem, ružová mi nijako nevadí.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 15:25

slniecko No a tvar omývaš olejom iba raz? Potom by si mala ešte použiť niečo čo z tvojej pleti zmyje ten olej so zvyškom nečistôt, preto máš na tampóne zvyšky. Si myslím ja, ale je možné, že sa mýlim. 

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 17:41

paktofonika jj, já už jsem do toho nechtěla rýpat, ale je to přesně jak píšeš - po oleji ještě smýt ideálně jemnou micelárkou a opláchnout vodou, až potom ten toner

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 20:06

paktofonika hej, ale olej používam hydrofilný a samozrejme zmývam a uterák je čistý a doteraz aj tampón s hydrolátom/tonikom býval čistý.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 22:05

prďola Micelarku na dlouhodobe pouzivanu urcite ne, prosim. Ja vim, ze jednu dobu se k ni pristupovalo pako k zazraku na vsechno, ale vazne to tak neni.

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 22:10

Solathis Můžu se zeptat, proč ne? Používám dlouhodobě (přes 7 let) pouze na dočištění po odličovači a potom ještě smývám vodou. Takže na pleti zůstává jen velice krátce... 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 22:20

prďola Ve zkratce protoze vymyva do mrte z pleti i to, co by v ni melo zustat, dobre popsane je to treba tady, u me kolegyne Ariany

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 22:27

Solathis Aha, tak to jsem v klidu Ale moc díky!

Za těch 7 let používání si troufám říct, že zničený obličej nemám, ale současně přiznávám, že si micelárku sama míchám, takže vím, co do ní dávám.

Takže bych si troufla říct, že záleží na složení, ne na produktu jako takovém...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 22:52

prďola Urcite, pravdepodobne budes vyrabet spis cistici pletovou vodu, nez primo micelarku, ve ktere jsou tusim i tenzidy. Takze pro ty, co by koupily Nivea micelarku je dobre vedet, ze ze to neni idealni (aka moje mama, ktera se neporadi a pak je prekvapena...)

Offline prďola
4428 příspěvků moje polička 22. zaří 2019 23:01

Solathis Nee, opravdu si míchám echt micelárku s velice jemnými tenzidy.

Ale naprosto s tebou souhlasím v tom, že pokud člověk nemá kontrolu nad tím, co opravdu používá, měl by používat spíš ty nejmírnější dostupné produkty.

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 23. zaří 2019 11:56

Počujte a teda, ja sa vrátim k svojej téme a obohatím ju o túto:)))

No, totiž, napriek tomu, že táto sada, resp. ten toner v nej mi evidentne vyčistí pleť lepšie, ako som ju mávala predtým, začínam mať po pár dňoch používania problém s rozširujúcimi sa pórmi a už sa mi začínajú kde-tu robiť aj čierne bodky (a aj drobné malé vyrážky, ale v únosnej miere s nimi vždy rátam, keď skúšam niečo nové, mojej pleti vždy chvíľu trvá, kým je ochotná akceptovať niečo nové...).

Pripisovala som to tomu, že tá línia, čo som si nechtiac vybrala (podľa pekných flakónikov ...a predavačky, ktorá mi ju odporučila na zrelú pleť)...je evidentne podľa mňa na suchšiu pleť, ako mám, takže už aj špekulujem presunúť to na krk a dekolt a vrátiť sa k niečomu ľahšiemu na tvár, ale teraz po prečítaní toho dumám, či to nie je spôsobené práve tým, že mi to vyčistí dôkladnejšie?

Pomoc...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. zaří 2019 16:29

slniecko Pokud to nemas micelarku, tak bych tipla, ze mas spis malo hydratace, jak pises, nez aby to bylo az moc cisteni

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 23. zaří 2019 20:37

Solathis málo hydratácie spôsobuje komedómy?

No tak potom je to jasné, poputuje to celé o poschodie nižšie.

Offline chocholka
117 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 20:33

Muzete mi prosim nekdo poradit osvedceny makeup na smisenou plet? Vsechny, co jsem kdy mela mi delaly na nose a okoli mapy a fleky. Ale aby to nestalo litr, tak do 500. A jeste by mohl byt kryci. Dekuji.

Offline mitford sister
1668 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 21:16

chocholka uplně nejlepší makeup, co jsem kdy měla - a že jsem jich měla - je hd liquid coverage od catrice za 200Kč. po zapracování není vůbec poznat a kryje skvěle, výdrž super. průběžně zkouším i jiné dobře recenzované, ale tenhle stále vede

Offline chocholka
117 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 21:39

mitford sister zkusim, neni drahy a priznam se, ze tuhle znacku by me nenapadlo vyzkouset

Offline mitford sister
1668 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 22:13

chocholka mají teda jen 4 odstíny, to je nevýhoda. ale mně ten nejsvětlejší sedí úplně dokonale. jsem zcela běžná středoevropsky vycmrdlá bledule