Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. března 2020 13:28

wendulka jerry Chanson d´Eau je opravdu proste a jednoduse ... /Jak by rekla moje babicka - v jednoduchosti je krasa./

A moc se mi libi recenze Mitzi...

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 06. března 2020 18:43

Ďalšia dávky novoročného predsavzatia, tentokrát som volila bezpečnejšiu cestu, teda Guerlain:

Mon Guerlain - Na mňa tá levanduľa kašle. Ale že dôkladne. Jediné miesto, kde ju skôr tuším, ako naozaj cítim je, že ten klasický guerlainovský vanilkovo-púdrový tón je v tomto prípade "niečí" nie rozriedený, ale odľahčený. To by teda ako mohla byť ona. Drydown jemne santalovo-púdrový.

Mon Guerlain (Eau de Toilette) - Voči pôvodnej EdP je ľahšia, priezračnejšia, tu sa na mne fakt uplatní aj čerstvo-mandarinkový úvod. Je to taká guerlainovská verzia Coco Mademoisele. Levanduľa zase nič.

Mon Guerlain (Eau de Parfum Intense) - Neviem, čo to je, kde to vzali a prečo to naliali do tohoto flakónu, ale nemusím rozumieť úplne všetkému. Generická slaďárna s márnym pokusom skrotiť ju pačuli. Navrch pôsobí dosť umelo.

Mon Guerlain (Eau de Toilette Bloom of Rose) - Celkom milá tuctová ovocno-kvetinová vôňa, ktorá s Mon Guerlain nemá spoločné vôbec nič. Neurazí, nenadchne, totálne prehliadnuteľná šampónovka.

Mon Guerlain (Eau de Parfum Bloom of Rose) - Po toaletke celkom milé prekvapenie.Ružu a dokonca aj trochu levandule tam cítim, položené na jemne púdrovom vanilkovo-santalovom základe. V rámci tejto línie mi príde ako jedna z najpodarenejších, ale teda v optike toho, že latka bola nastavená pomerne nízko.

a ešte pre malú zmenu

Météorites Le Parfum - Ružičkovo-fialkovo-púdrové srdce skutočne vonia ako púder Meteorites, s tým že aj rovnako jemne a nenápadne. Do toho trošku zeleného jablčka v úvode. Bezpečná a nenápadná.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. března 2020 08:18

slniecko Ohledne vsech Mon Guerlain s Tebou naprosto souhlasim...

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 07. března 2020 11:37

slniecko Pěkně pokračuješ ve svém předsevzetí...po údernicku. Ale jen pokračuj, moc dobře se to čte.

euridike 

Já taky - ten první Mon Guerlain byl takové malé zjevení (kombinovat vanilku s levandulí je docela odvážný počin, který ne vždycky vychází). Ostatní odnože už ve většině případů zavání snahou vytřískat prachy - Mon Guerlain (Eau de Parfum Intense) je toho vysloveným prototypem.

"Bezpečná a nenápadná" by mohl být přímo oficiální přídomek Météorites Le Parfum. Původní Meteorites jsem měla moc ráda, pár flakónků jsem měla na poličce, mám i docela slušnou poličku pudrů (hlavně těch kuličkových), takže vůně s názvem Meteorites na ní nemůže chybět (akorát to jablko bych klidně oželela).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. března 2020 12:15

jerry Naprosto souhlasím... I s Météorites Le Parfum - to synteticky svěží jablko je fakt prapodivné...

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 07. března 2020 12:16

euridike jerry vďaka, aj keď teda zatiaľ sa cítim trocha masochisticky.

Ale myslím, že o to viac si potom pomedzi to vychutnám poriadne vône.

S tou Meteorites mám takú konšpiračnú teóriu, že to jablko (prípadne iný čerstvý tón v hlave) tam bolo treba, pretože ak niekto používa Meteoritky ako komplet púder, tak pri navoňaní by inak nemusel vôbec zaznamenať, že sa naparfémoval. Ale tak to je len taký môj náhly nápad.

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 07. března 2020 12:25

Milano (Liu•Jo) - Cukrová vata s pačuliovou hořkou čokoládou, která se rozvoněla do dřevité vanilky se sladkou pačuli a mandlovými plátky. A jemná cukrovatová stopa zůstala. Vůně Liu Jo mě zatím nijak neoslovily (prostě nic moc), ale Milano má kromě povedeného flakónku (evokuje mi  Midnight in Paris od Van Cleef & Arpels v hranatém provedení) i jakžtakž ucházející obsah.

Glam (Liu•Jo) - veselá sladce ovocná pižmovka s nějakými květinkami, která však po rozvonění ztratila dech a zůstalo z ní jen cosi nasládle syntetického.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:38

jerry Jen Ti chci říct, že mě moc potěšily všechny Tvoje recenze na MM //nechtějte po mně, abych název téhle značky psala celý//...

slniecko A nejhorší je, že s tou teorií ohledně Météorites můžeš mít klidně pravdu...

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 07. března 2020 14:29

euridike 

Díky. MM je můj oblíbenec v oboru "když se chci pořádně navonět, ale nechci zamořit celou čtvrť" (navíc Fluo je už od základní školy nejoblíbenější vůně mé dcery). Jen škoda, že u nás jeho vůně nejsou moc známé.

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 09. března 2020 09:05

Voile de Chypre Secret III (Eisenberg) - temný a pačuliově zatuchlý pomerančový květ s opulentní porcí santalu a nahnilé ulepené ovoce. Sladká až přespříliš, ale chypre? To ani náznakem....

Eternity Summer 2020 (Calvin Klein) - sladce pižmový cedr plovoucí v jezírku s čistou vlažnou vodou. Po rozvonění navíc probleskují lehké květinové tóny v podobě jemné květové vody. Není to sice žádná tragédie (ostatně od letních limitek člověk žádné zázraky nečeká), ale vůně je to zapomenutelná bez jakékoliv námahy...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 10. března 2020 10:21

Fleur de Sansho - Masaki Matsushima

Minimalismus …
Mám ráda ve vůních pepř a tady je opravdu pěkně zakomponovaný. V prvních okamžicích skoro až protáhne nos opepřená bergamotová silice, ale pak to celé sládne a květinkovatí a je to opravdu hezké.
Lehounká vůně, chladivá, která mi asociuje elegantně minimalistické linie.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 10. března 2020 11:23

Dalia Velmi výstižné... /Včetně fotky.../

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 10. března 2020 11:36

euridike Ta vůně mě překvapila. Je opravdu zajímavá.

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 13. března 2020 20:33

Flower by Kenzo Poppy Bouquet (Kenzo) - sladká pižmovka s neidentifikovatelným ovocem a neidentifikovatelnými květinami. Generická, zaměnitelná a dost vlezlá vůně.

Bombshell (Eau de Parfum) (Victoria's Secret) - syté pivoňky s červeným jablkem, na začátku připomínající Euphoria Blossom. Není to žádná zaměnitelná květinovka pižmová, ale poctivě udělaná obecně líbivá vůně, beze stopy lacinosti, s poměrně dlouhou výdrží.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. března 2020 20:37

jerry Takže to nové Kenzo nemá se starou dobrou Flower nic společného?

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 13. března 2020 21:08

jerry Dalia Do nové Flower Poppy jsem vkládala naděje, ten název a flakón vypadaly slibně. Škoda

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 13. března 2020 21:37

Dalia 

Už to diametrálně odlišné složení hovoří za vše - já jsem čekala, že to bude hodně jiná vůně, ale toto ne.

daniela 

To samé nachytalo i mě. Ale překvapilo mě to - přece jen si tahle značka vždycky držela jistou úroveň. 

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 13. března 2020 22:09

jerry Kenzo je dobrá značka, až na tyhle odnože... A taky World

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 13. března 2020 22:21

daniela 

Tak na World jsem v pudu sebezáchovy raději hned zapomněla, protože to je totální úlet přímo doprostřed parfémového pekla.

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 13. března 2020 22:35

jerry Jj