Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 13:55

Fleur 

...nemám. Protože dnešní vůně nemají hloubku. Jsou jakoby ploché, a to nejen zpracováním, ale i vyzněním.

Takové bezduché. To, že jsou přeslazené to nezachrání.

Ke všemu, poslední dobou mi sladké vůně spíše lezou na nervy.

Ta Nomade Naturelle je vyjímkou, asi proto, že voní netypicky

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 14. února 2022 20:29

Collection Grands Crus: Azur Riviera (Berdoues) - sluncem vybělené cedrové dřevo v prohřáté laguně, kusy dřeva postupně pokryly drobné solné krystaly. Je to taková osekanější a lacinější parafráze na Eau des Merveilles Bleue.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 16. února 2022 11:23

Grass (Lush) -  čerstvě posekaný trávník na golfovém hřišti, tráva jemně nasládlá, zeleně svěží, bez jakýchkoliv květinek. V dojezdu pak kadidlově kouřové zaolejované dřevo a  - světe div se - taková temnější fialka.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 17. února 2022 18:52

Narciso Rodriguez For Her Eau de Toilette 

...tělem mastný, zásluhou pačuli hutný a

hustě hedvábně antracitově klouzavě vetiverový,

leskločerný pižmo,

těžký tou černou...,

ale nadlehčený skleněným leskem vodních kapek blýskajících se pod nočními lampami a

podprahově tmavě pastelově prozlacené sluncem s chutí vonokvětky a pomerančovýho květu...

Všechny ingredience si jednotlivě uvědomuju,

a všechny jsou v takový velmi tmavý, líně a mazlavě táhnoucí se mase

...buď takhle:

...a nebo tak:

Linda Rodin

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 17. února 2022 20:00

Miru 

Černá nebo růžová...krásné jsou obě verze

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 17. února 2022 20:01

jerry 

...děkuji Ti za postrčení...

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 18. února 2022 11:16

Pansy (Lush) - svěží zelené listy s angreštovými slupkami, nasládlé a trochu hřejivé. Rozvoněla se do jemných. lehce medových květin s dojezdem v podobě pudrokrémového bílého pižma.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 18. února 2022 12:40

Chloé Nomade Naturelle

...namedověle(to možná ony datle, roztavené do podoby hedvábného džemu)

hustě klouzavě delikátně zakouřené, velmi naměkčelé 

santalové dřevo a

pak

do něj vimpregnována pěna

vytvořená krémovou, banánovo ylangovou trestí s hladkou skořicovou glazurou.

(strašně, ale fakt strašně mi to něco připomíná, něco, co už tu někde je...

...napadla mě prvně vůně Sensuous Estée Lauder, ale to není ještě přesně ono. Doufám, že na to přijdu...)

((není to prostorovka, ale na kůži sedí jistě a plně))

(((s řadou Nomade nemá společného 

nic)))

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 19. února 2022 19:30

Toy 2 Bubble Gum (Eau de Toilette) (Moschino) - je to vlastně gurmánka od začátku do konce - nejprve vychlazená ovocná limonáda, pak ovocná žvýkačka (sice opravdu hodně povedená, bohužel však vydržela pár minu) a po rozvonění pak pudrově pižmová růže ozdobená cukrovou polevou. Solidně udělaný obsah dostojí názvu se ctí (a podle flakónu a jeho barvy je zjevné, že to není vůně pro úctyhodné dámy).

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 20. února 2022 17:44

Furze (Perfume) (Lush) -  drcené květiny i se zelenými stonky zasypané prachem a rozfoukané větrem. Po rozvonění velmi autentický sójový suk pohozený na zelených lodyhách a zlehka zapudrovaný prachem ze seškrabané omítky a pocákaný kokosovým opalovacím krémem. Je to kapku divné, ale není to vůbec špatné.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 20. února 2022 20:13

Miru včera jsem si v Sephoře vzpomněla na tvoji recenzí na Chloe, a musím říct, že je fakt zajímavá.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 21. února 2022 05:08

Ignis 

...máš pravdu, je

Pro někoho může být poměrně dost sladká, ale ta sladkost je vytvořena z neobvyklé kombinace složek, takže je to i příjemné a na mně má vůně pak srdce i základ do pudrova.

Takže by mi na poličce nevadila...

(jen ty současné ceny mainstreamových novinek jsou nehorázný)

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 21. února 2022 14:16
Reakce na Miru:

Takže by mi na poličce nevadila...

​Tohle jsem si říkala taky - ne že bych si ji šla koupir, ale kdybych ji dostala, tak unosím.

A byla by to moje první Chloe

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 21. února 2022 14:35

jerry 

No, já ji dnes zase cvičně zkoušela současně s Nomade Absolu a Nomade Absolu bych také brala, ale vydrží kratší dobu než Nomade Naturelle.

Prosím, nezkoušela jsi už Narciso Rodriguez Musc Noir Rose - ta mě děsně zajímá!.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 21. února 2022 15:07

Miru 

Zatím ne.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 22. února 2022 10:46

Libre Yves Saint Laurent EdP

...jak se mi před časem při prvotním zkoušení nelíbila, tak teď se mi líbí.

Hladký pomeranč hladce ozvláštněný neroliovým tónem a podprahově přítomnou delikátní bylinností z levandule.

Po chvíli vůně přejde do namýdlověle a nesladké velejemně namědovělé roviny, kdy všechny ingredience se prolnou tak, že nejdou jednotlivě téměř rozlišit a jen vnímám příjemnou plnou hladkost s lesklou vláčnou prachovostí s nepatrnou stopou elegantní živočisnosti z jasmínu.

(škoda příliš intimní intenzity...)

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 22. února 2022 11:09

Miru 

Skvěle zvolená fotka, jako vždy...

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 22. února 2022 11:26

euridike 

...

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 22. února 2022 13:18

4711 Echt Kölnisch Wasser Floral Collection Rose (Mäurer & Wirtz) - po svěže zeleném "kolínském" začátku přišla růžička - éterická, jemná, svěží a nasládle pižmová. Nic víc, nic míň..

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 23. února 2022 11:00

The Smell of Weather Turning (Perfume) (Lush) - namořené dřevo postupně se měnící na dřevo ohořelé a z komína stoupá studený balzámově nasládlý dým z ohořelého sena. A do toho se mísí vůně suchých bylin a nové kožené bundy, Unisex, který se blíží spíše k hraně s vůní pánskou,, jejíž originalita jde i ruku v ruce s nositelností. Milovnice vůní typu Bvlgari Black by měly zbystřit...