Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline vatinoo112 banned
příspěvků moje polička 12. února 2022 10:13

Daisy Love Marc Jacobs Eau So Sweetdich

Tenhle voní původní lásce ještě víc než sluníčko. To říkalo, že mě nezajímá sluneční láska, pohrdám sedmikráskovou láskou a naprosto miluji vodu tak sladkou! Potřetí bylo kouzlo pro ságu o sedmikráskách.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 12. února 2022 11:25

Miru 

To je ode mě sakra velký kompliment - Shalimar Cologne je pro mě (kromě Shalimar Parfum Initial L'Eau) jediný nositelný Shalimar.

L'Aura je dobře udělaná, neleze z ní žádná syntetika ani nic generického a je originální. Intenzita a výdrž na mně celodenní. Akorát se obávám, že se (nezaslouženě) prodejním trhákem nestane, protože se současnému mainstreamu svou nadprůměrností vymyká

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 12. února 2022 16:30
Reakce na jerry:

'Aura je dobře udělaná, neleze z ní žádná syntetika ani nic generického a je originální. Intenzita a výdrž na mně celodenní. Akorát se obávám, že se (nezaslouženě) prodejním trhákem nestane, protože se současnému mainstreamu svou nadprůměrností vymyká

​souhlasím

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 12. února 2022 17:03

jerry alibi 

...yes

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 12. února 2022 17:08

Chloé Nomade Naturelle

Povedená,

jiná, zvláštní a přitom pěkná.

Sladce naoriántělé chypré.

Drží velmi dobře.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 03:56

Gucci Guilty Intense

...zpočátku pěkná(ale tak jako normálně), příjemná.

Jiní recenzenti zmiňují podobnost s vůní Black Orchid - ano, dala by se vystopovat spojovací nit, nápěv...

Ale přestože Intense, brzy nemůže s dechem a z kůže do dvou hodin zmizí úplně.

Ta cena za flakon je pak šílená...

Na doporučení místních znalkyň, hrnula jsem se k regálu

se značkou Narciso Rodriguez, že chci vyzkoušet, připomenout si For Her EdP/růžový flakon.

Celá šťastná jsem sáhla po flakonu, nastříkala a

krása! -

vůně jiná, intenzivní, vonící do prostoru a držící i po sprše.

A když jsem jukla na eshopy, kde a jak se dá pořídit, tak až v tu chvíli jsem zjistila, že jsem zkoušela EdT/černýflakon

Nu což

Nadšená jsem z EdT byla a jsem. Akorát musím znovu co nejdříve otestovat i druhou koncentraci

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 13. února 2022 09:22

Miru 

Růžový flakón v černé krabičce a černý flakón  v růžové krabičce - to byla od Narcisa pěkná zákeřnost. Ale na pohled to vypadá pěkně.

EdP rozhodně vyzkoušej - myslím, že se ti bude líbit taky. Pokud se týká intenzity a výdrže, nemyslím, že je mezi nimi zásadní rozdíl (nebo už ho vzhledem k počtu vypotřebovaných flakónů nevnímám). Já kupuju vždycky tu verzi, která se zrovna namane.

Jo a ještě jedna zákeřnost tam je - flakóny jsou neprůhledné, takže pořád to v nich šplouchá, obsahu je dost a pak najednou z ničeho nic stříkneš...a nic (kdyby se mi to stalo jednou, tak neřeknu - ale ono se mi to stává pravidelně).

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 09:34

jerry 

...jo, přesně - tyhle flakony, a že jich pár je, mě vyloženě deptaj´.!...

No, fakt jsem byla z vůně nadšená!, ona vydržela tu sprchu a ještě i ráno jsem z kůže poslední závany detekovala. Takže LUXUS...

A taky - vnímala jsem ji ze sebe, pořád. Prostě si se mnou tak samozřejmě byla, dýchala

(aniž by obtěžovala).

Určitě vyzkouším i růžový flakon.

A moc děkuji...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. února 2022 10:24

Miru Ty Narcisovy flakony jsou vážně krásné. Vždy se mi ten růžový velmi líbil. A líbí se mi i vůně, jen ke mně se nehodí, nedokážu ji nosit. 

Myslím, že neuděláš chybu ani s jednou koncentrací.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 10:35

Dalia 

...kuju

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 10:45

Dalia 

Dali, napadlo mě, jestli pořád hledáš vůni čistoty, klidu, takové klidné ale kvalitní, podprahově luxusní pohlazení, doporučuji Musc Outreblanc...

(a nebo Pure Musc Narciso Rodriguez)

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:05

Miru Děkuji za tipy. Píšu si. No, včera jsem odklikla La Tulipe od Byreda, takže si budu muset dát chvíli pohov. A hodně mě zaujala vůně Sun Bleached, tak ta je taky ve hře.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:10

Dalia 

no, tak bezva!, máš těšení!

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:11

Dalia 

...a těším se na fotky s flakonem Byredo...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:18

Miru Těším se moc a jsem napnutá, protože už je to dávno, co jsem měla vzorek. Fotky budou. Děkuji.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 13. února 2022 12:06
Reakce na Miru:

Chloé Nomade Naturelle

Povedená,

jiná, zvláštní a přitom pěkná.

Sladce naoriántělé chypré.

Drží velmi dobře.

​Barevně jsi to trefila přesně, já tam totiž na začátku cítím sladké, ale už trochu ocumlané bonbóny se slabou karamelovou náplní. A přiznávám se, že se mi moc nelíbila a vlastně mám problém ji i popsat, do hodiny byla ze zápěstí pryč a na papírku zůstalo něco nasládle neidentifikovatelného.

Ale musím se zeptat: fakt ji vnímáš jako chyprovou (tedy podobnou třeba Mitsouko, Cabochard, Aromatics Elixir)? Já vím, že výrobce ji tak klasifikuje, ovšem z původního akordu chypre (větvičník, bergamot, pačuli...) tam necítím nic. Připadá mi, že ta nálepka "chypre" v současném parfémářství zcela devalvovala.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 13:32

Fleur 

...do hodiny pryč.?!

Já právě po recenzi od jerry 

také čekala, že na mně se neohřeje už vůbec, ale byla jsem fakt hodně překvapená, že drží víc jak čtyři hodiny a je i přiměřeně intenzivní.

V porovnání s Gucci Guilty Intense a Musc Noir Narciso Rodriguez vyhrála na plné čáře. 

...óó, kdepak typická chypré! Nomade Naturelle je "chypre" kikinovská, "slépková".

Zjednodušeně - prostě nejsou to klasické a nyní tak časté květinky s ovocem,

ale zásluhou kombinace jasmínu a santalu nejspíš vzniká mikroživočišný tón(byť rostlinného původu),

k tomu přidaná ona datle dotváří

netypický, ovocem nagurmánštělý aspekt, jenž s tedy uváděným "větvičníkem"

(ve velmi upravené a mírné podobě pro dnešní poměry a parfémovou uvědomělost běžných spotřebitelek)

mají za následek to, že

Nomade Naturelle voní, sice ne vyloženě/typicky chyprově, ale příjemně

zvláštně.

((to teda lovím z paměti, budu muset stejně zkusit znovu. Ale bylo mi velmi sympatické, že mi pevně sedí na kůži a drží a není jako každá druhá. Přestože to evidentní mainstream je))

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 13. února 2022 13:42

Miru Díky za odpověď! Ta datle mi udělala nejspíš ony vyšeptané karamelky. 

Mám teď nějaké období (už pár let), kdy se s tou aktuální mainstreamovou produkcí zcela míjím, i když podle složení vůně vypadá, že by mohla být mně vyráběná přímo na míru.

Trochu se bojím, že to bude jako s hudbou - zasekla jsem se v tom, co jsem poslouchala jako mladá; zbytek trpně vyslechnu, někdy abych neurazila, ale neoslovuje mě to, nevyhledávám to.

A mainstream, který se mi líbí, většinou nese dataci tak do roku 2007, přičemž bohužel některé z těch vůní už neexistují, nebo byly reformulovány. Ale to už je spíš do parfémových stížností .

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2022 13:51

Fleur 

...rozumím Ti moc dobře!.

I já jsem poslední roky z parfémové produkce téměř frustrovaná, no, spíše vzteklá.

Takže s každou novinkou přicházející na trh doufám, že mě třeba překvapí a bude to kandidát na koupi.

No, stává se to velmi zřídka. 

Myslím, že éra vůní, že když člověk řekl název, všichni věděli, o jaký parfém jde, je, bohužel, pryč...

(Addict, Poison, Poéme, Magie Noir, L´Air du Temps, Champagne...)

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 13. února 2022 13:53

Miru No vidíš, a já myslela, že když si potrpíš na ty hodně "husté" vůně a nevadí ti ani gurmánské tóny, tak že máš výběr jednodušší .