Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 12:50

LE ROSE NO. 1905 Taffin Fragrance

Na úvod pár slov o značce - Taffin je newyorská klenotnická společnost, jejímž zakladatelem je francouzský návrhář šperků James Claude Taffin de Givenchy, jehož otcem byl Jean Taffin de Givenchy a strýcem slavný módní návrhář Hubert de Givenchy, je tedy předvídatelné, že svět vůní a parfémů se Jamese Clauda dotknul už v době dospívání, kdy v rodném Beauvais o prázdninách pracoval v rodinné "továrně na parfémy", kde dohlížel na plnění flakonů parfémem L'Interdit. U parfémů vlastní značky prý klade důraz především na nadčasovost, eleganci a neotřelost. A na kvalitní suroviny, samozřejmě. 

Le Rose No. 1905 je okouzlující, idylická vůně, která mě nutí zavřít oči, zhluboka se nadechnout a snít... Snít o bílé smaltované míse, bez jediné černé prýskavé mapy, která jest naplněna květy růží a růžových pelargonií, drobnými zelenočervenými hrozny plodů pepřovníku, střapatými kvítky a ostrými semínky římského kmínu, sušenými malinami a skořicovými svitky naplněnými medicinálně pryskyřičným medem. Ano, tady se zakládá na krásně voňavé pot-pourri, zdá se mi... 

Vůně veskrze příjemná, milá a nekonfliktní, jednoduchá, ale hezky vyvážená, s průměrnou projekcí i vydrží. 

// Taffin uvádí, že za parfémem stojí D. Ropion, P. Gaurin a Y. Cassar.//

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 13:34

euridike Ach, růže... O existenci značky jsem dosud netušila, ráda prozkoumám.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 16:01

Fleur 

Růže v té vůni sice není nijak dominantní, ale do kompozice hezky zapadá. A značku jsem taky donedávna neznala... /A musím říct, že mě trochu překvapil styl/vzhled flakonů, i když chápu, že je to čistě věc vkusu./

Online jerry
10919 příspěvků moje polička 27. listopadu 2022 13:42

Coach Dreams (Coach) - úderně svěží ovocně pižmové konvalinky - s poloviční intenzitou by to byla docela pěkná vůně, ale takto je to minimálně první půlhodinu těžko snesitelná jednotvárná vůně. Bohužel po té půlhodině je to syntetické až běda.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 27. listopadu 2022 17:40

euridike Ja mam na sobe dnes Arianu Grande, protoze dcera to chtela zkusit. A kupodivu docela dobry, mozna bych ji to koupila.

Online jerry
10919 příspěvků moje polička 27. listopadu 2022 17:50

Luna 

S ohledem na cílovou skupinu je to docela solidní vůně, jenže se obávám, že ta cílová skupina má úplně jiné preference (na Vinted je plno inzerátu s načatou nebo i částečně vypotřebovanou - a početně bych řekla, že Cloud je tam nejprodávanější vůní).

To jsem zvědavá, co na to tvoje dcera řekne.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 27. listopadu 2022 18:37

jerry no ona miluje Ariannu a voni ji to. Tak uvidime...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 27. listopadu 2022 18:42

Luna 

No když jí se líbí a Tobě přinejmenším nevadí, tak není co řešit!

Online jerry
10919 příspěvků moje polička 27. listopadu 2022 19:38

Luna 

Naštěstí má doma vhodný parfémový vzor, takže snad nehrozí, že by chtěla nějaké laciné syntetické ulepenosti. 

Akorát mě tedy překvapilo, že na celebrití vůně není Arianna zrovna laciná značka. 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 27. listopadu 2022 21:08

jerry no vsak je draha; Mozna ji ukecam na tu Ninu Ricci

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 28. listopadu 2022 12:38

L'Air du Temps À Paris chez Antoinette Poisson (Nina Ricci)

https://alibi-notes.webnode.cz/l/lair-du-temps-nina-ricci

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 28. listopadu 2022 13:45

alibi Já jsem po obdržení chtěla flakón hned prodat; zklamal mě ten plast a vlastně jsem vůni koupila v prvotním zaslepení hlavně kvůli flakónu. Ale on opravdu vypadá jako z porcelánu, navíc připomíná ten cibulák (který, stejně jako jiné vzory na porcelánu v kombinaci modré a bílé vládne v naší domácnosti), takže nakonec zůstal. Voním se občas jen tak na doma a nakonec jsem spokojená. Je dobře, že jsi dárkem udělala radost!

Ta hlavička anděla je krásná , byť trošku morbidní. Moje sestra má takhle nastrkané hlavičky starých celuloidových panenek jako zápichy v květináčích a mně to asociuje středověk s hlavami nabodnutými na kůl.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 28. listopadu 2022 15:39

Fleur

plastově flakon opravdu nepůsobí ani náhodou. i do ruky mi přišel příjemně těžký.

ta hlavička andílka samotná mi morbidní nepřijde. ale ty hlavičky panenek v květináčích by mě asi děsily. to mi připomíná - viděla jsem na sloupku oplocení rodinného domu květináče, které měly spuštěné vycpané kalhoty dole obuté, jakoby na sloupku seděly děti, které někdo usekl v pase a z rány vyrostly kytky 

edit: hm, tak příspěvek jsem odeslala, mezitím mne to odhlásilo a teď zas přihlásilo

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 28. listopadu 2022 16:06

alibi 

/Jako vždy.../

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 28. listopadu 2022 18:31

Prada: Luna Rossa Ocean 

Modrá je dobrá? V tomto případě ano, protože v ní vůbec není modrý oceán, ani kapka, má jen pěkný modrý flakón. A co je v něm? Moderní syntetická (ale ne nějak nepříjemně) sladká vůně karamelu s pačuli a pižmem. Samozřejmě po svěžím bergamotu a zeleně trpké šalvěji, příjemně pudrovém kosatci a vetiveru s levandulí, které prozradí, že jde vlastně o pánskou fougère.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 28. listopadu 2022 22:31

euridike děkuji

Online jerry
10919 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 20:00

alibi 

Díky za poutavé čtení. A tvoje fotky jako vždycky

Já jsem přiznivkyně původních holubiček - pro mě je to celoroční univerzálka, když nevím, co bych.

U limitek s všelijak odvozeným obsahem mě vždycky nadchl flakon - ale obsah s výjimkou L'Eau du Temps už méně. Ovšem cibulákový flakon by se mi na poličce líbil (bez obsahu - pomerančový květ není kamarád s mou kůží a recenze Fleur je pro mě byla varováním před neuváženou koupí naslepo).

Online jerry
10919 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 20:07

Orange Blossom (Perfume) (Lush) - pomerančové květy se zelenými lístky, uhlazené suchým medově sladkým pylem. Po rozvonění sluncem prohřátý a malinko nakyslý poctivý santal a květiny potažené voskem tak trochu a la umělé voskové květiny na pohřební věnce. Naštěstí v dojezdu se opět vrátil sladce prachový pomerančový květ. Intenzita i výdrž je u č.p. brilantní (jak je ostatně u Lush dobrým zvykem).

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 21:37

jerry

Děkuji ❤️ taky bych ty cibulákové nosit nemohla. Moc sladké, moc pomerančového květu. Ty původní se mi líbí víc, ale asi jsem do nich ještě nedorostla, stejně jako do modré hodiny a mitsouko