Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Černá kočka
1751 příspěvků moje polička 29. května 2022 21:23

Když jsem to Alenino vyjádření četla tak jsem teda na první dobrou vůbec nepochopila co nám tím svým tweetem chce říct, celé to mělo být asi vztaženo k té dávce 5 000 CZK na dítě a mělo to být asi něco ve smyslu: " podívejte inflace, kterou tu máme za nové vlády už vám ukrojila 40 000 CZK z vašich peněz od začátku roku a vláda vám chce dát "ubohých" 5 tis. na jedno dítě. A myslím, že schválně použila tu nejvyšší příjmovou skupinu, která ještě na dávku dosáhne, u těch nízkopříjmových by jí ten výpočet takhle efektně nevyšel, ale právě u těch je za současné situace ten problém nejhorší, protože tam dochází k největšímu ohrožení chudobou a tam vzniká ten největší průser no a to vůbec neřešila.

Ještě dodám, že nad tím jak jsou nastavené v zatím poslední známé verzi ty dávky by se měla zamyslet hlavně vláda, jestli třeba nezúžit počet rodin, které na dávku dosáhnou a zároveň si tím vytvořit možnost těm nejohroženějším přidat víc jak 5 000 CZK.

Offline Černá kočka
1751 příspěvků moje polička 29. května 2022 21:25

Karja ještě bych doplnila záda. Hodně lidí už tu práci fakt fyzicky nedává a ty zdravotní problémy tam opravdu jsou.

Online viktorka_od splavu
49195 příspěvků moje polička 29. května 2022 23:04
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu ale prd, první kritici se nad tím nezamýšleli v rausi, že si lze do ní kopnout,

no však právě, to myslím:-)

Přijde za vámi šéf a řekne: firma na problémy potřebuji, aby sis teď znizil na půl roku plat o 20%. Abys nebyl tratnej, pak ti přidám 25% natrvalo.

Otázka za pět bludistaku: Jak (ne)výhodná je pro vás tato nabídka?

přijdu o 120tis a pak budu zas na svým?​

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. května 2022 08:11
Reakce na continuity:

Kan prosím tě, to je někde běžné, že se chodí na neschopenku na objednávku?

Včera jsem četla, že místo predduchodu je lepší rok maródka a úplně mi neni jasné, jak se to zařizuje. 

​A proč na objednávku, víš kolik holek má zdravotní problémy a na tu neschopenku nejdou? Mám kolegyni, která žlučník odkládá rok, jiná karpály a další křečové žíly. Že jde někdo o rok dříve do důchodu neodsuzuji, já jdu 2041 a rozhodně na tuhle práci už nebudu mít sílu. Od stolu jsou všichni simulanti, že?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:24

continuity marodku si lidi vetsinou vysimulujou, vetsinou bolest zas nebo nervy v kyblu, to se nejhur prokazuje. bohuzel jsem uz v zivote zazila par takovejch lidi, kteri zacali mit psychicke problemy ve chvili, kdy museli do prace. :D

Online continuity
42724 příspěvků moje polička 30. května 2022 17:05

Kan já nepopírám, že mnozí lidé se důchodu v nějaké extra kondici nedožijou, nicméně vůbec by mě nenapadla jako první volba řešení nastíněného problémů s poklesem mzdy nemocenská. To mě opravdu jako řešení překvapilo. 

Online Kokoska
34665 příspěvků moje polička 30. května 2022 17:21

razorblade ja tomu rozumim, taky se mi bouri psychika, kdyz bych si chtela cist nebo hrat s detma, ale musim psat faktury

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. května 2022 17:23

continuity Mně jo, protože u nás je spousta lidí, kteří své zdravotní potíže odsouvá a právě tohle je pro mnohé poslední kapka. Ono třeba pro někoho, kdo má plat sto tisíc je 20% marginálie, ale pro lopaty je to prostě hodně. Tím ovšem netvrdím, že bych to takto 100% řešila já, protože mám ty práce dvě a musím fungovat. 

Online continuity
42724 příspěvků moje polička 30. května 2022 18:41

Sweet Potato a na to prišli po třech měsících?

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 30. května 2022 20:17

Sweet Potato continuity 

Ten článek v češtině je ale oproti originálu dezinterpretovaný, Geoana nemluvil o jakémkoli zásahu NATO na Ukrajině, jen že je legitimní posílit východní křídlo NATO.

Offline Sweet Potato
40144 příspěvků moje polička 30. května 2022 20:27

euridike Dík. Bylo mi to divný, že by najednou takhle otočili. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 30. května 2022 20:33

euridike hm

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 30. května 2022 20:56

andulka01 

Tady to očividně všichni převzali od ČTK, která ten text dezinterpretovala, mělo by to vypadat spíš takto... 

NATO má právo rozmístit...

Originální název článku je asi pro někoho zavádějící - NATO has right to deploy in eastern Europe

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 31. května 2022 09:55

Kan Byl u nás jeden před důchodem, co si stěžoval, že neví, s čím na tu nemocenskou půjde, že mu nic není. No a za týden byl mrtvý.

Jinak s tím odsouváním souhlasím. Vidím tady spoustu pajdajících chlapů, kteří odsouvají operaci kyčle. A taky jsem znala několik těch, kteří pracovali do poslední chvíle, a pak je z pracoviště odvážela záchranka a pak měli pohřeb.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. května 2022 10:16

Bledule To je hodně smutný. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 31. května 2022 10:32

Kan Je. Taky si myslím, že to je taky tím, že ti chlapi dost často podceňují závažnost svého zdravotního stavu.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 31. května 2022 11:10

Jsem nespokojena. A nasraná, panebože, to tady budeme Andeje a jeho zájmy chránit do nekonečna? Všichni to ví, celá EU to ví, ale ne, my si budeme hrát na skovku.

Offline barbucha blogger
35637 příspěvků moje polička 31. května 2022 14:34

no však právě, to myslím:-)

přijdu o 120tis a pak budu zas na svým?​

​Ale těch 120 tisíc ti už nikdo nevrátí, vo ty budeš v mínusu Tak ale když máš sto litrů měsíčně, máš mít vatu, jak by pravila Máňa Benešová.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 31. května 2022 15:17

andulka01 oni to pak znovu navrhnou. Ted je ale potreba rychle otevrit ty registry. Uz mesice se neda tem lidem divat do majetkovych priznani. Dalsi zmena tykajici se Babise prijde potom...