Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35596 příspěvků moje polička 28. června 2019 09:50
Reakce na Mutziputzi:

​demokraticky zvolenou stranu/osobu (vidíme Rozdíl mezi "Ádou" barbucha ?)

​My tam, kromě rozdílu, vidíme i určité styčné body. Například už v té demokratické volbě - nikdo si nestěžoval, že v třicátých letech byly v Německu volby nedemokratické, ani jejich výstupy nebyly zpochybněný  a už rozhodně se nedá popřít, že pěkného (ačkoliv ne strhujícího)  výsledku Áda dosáhl díky Kamerad Joseph. Bez něj bychom teď asi ta jména vůbec neznali... 

Najdi jinej rozdíl

Offline 999
19689 příspěvků moje polička 28. června 2019 11:57

Mutziputzi Zrovna jsem sem chtěla napsat, že Klusák a Prchal jsou v podstatě stejný prostitutky :-),

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. června 2019 16:16
Reakce na 999:

Mutziputzi Zrovna jsem sem chtěla napsat, že Klusák a Prchal jsou v podstatě stejný prostitutky :-),

V čem je Klusák prostitutka?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. června 2019 16:23

Holec končí svůj text slovy:

"...To ale ještě neznamená, že se kvůli tomu budeme bolševicky kádrovat."

ale sám kádruje o sto šest.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 28. června 2019 16:54

domenica V cem kadruje?? Je zasadni rozdil mezi komentovanim a kadrovanim, zde primo ilustrativni

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:16
Reakce na Mutziputzi:

cynik!

Proč? Je to vtipný. A zajímavý (a zároveň pochopitelný), že to píše zrovna ten, kdo se Babišovi nabízel ještě před Prchalem (a nevyšlo to). 

20970 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:19

domenica Holec x Horak??? Je horko hele, je

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:24
Reakce na Mutziputzi:

Holec x Horak??? Je horko hele, je

U mě to není tak hrozný teď. :-)   Jak jako Holec x Horak???

20970 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:24

domenica jo takle, to myslis ze prichazis s necim sokujicim jo? Jak to souvisi s tim ze Klusak pise picoviny? Skorosvagr AKA pritelkyne je sestra Dity P....jako az mam pocit, ze Klusaka mrzelo ze se nevi ze je v interesant familii jednou nohou, Kinteru jak pekne BTW zakomponoval..trotlicek no

20970 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:26

domenica jsem se ptala v cem Holec kadruje, tak jsem se dezorientovala jeste nad ramec vedra

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:27
Reakce na Mutziputzi:

domenica V cem kadruje?? Je zasadni rozdil mezi komentovanim a kadrovanim, zde primo ilustrativni

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:35
Reakce na Mutziputzi:

domenica jo takle, to myslis ze prichazis s necim sokujicim jo? Jak to souvisi s tim ze Klusak pise picoviny? Skorosvagr AKA pritelkyne je sestra Dity P....jako az mam pocit, ze Klusaka mrzelo ze se nevi ze je v interesant familii jednou nohou, Kinteru jak pekne BTW zakomponoval..trotlicek no

Proč šokujícím? To ví skoro každej, kdo Horáka trochu zná. Souvisí to jenom lehce, stavovská kolegialita nebo tak něco. Projevilo se to víckrát a já to chápu.

Hele, asi ti to uniklo, ale Klusák sám pochází z dost interesantní rodiny. Nepotřebuje někam strkat jednu ani obě nohy a zviditelňovat se za tímhle účelem.

20970 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:40

domenica Hele neuniklo mi ani jedno a ani jedno nehazi do jinyho svetla nez ho vidim - stale blbecek.

Jo a teda stavovska kolegialita, tim myslis co prosim te, to se ma jak projevit?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. června 2019 18:55
Reakce na Mutziputzi:

domenica Hele neuniklo mi ani jedno a ani jedno nehazi do jinyho svetla nez ho vidim - stale blbecek.

​Ok, blbeček, podle tebe, ale psalas o lezení do interesantní rodiny, na to jsem reagovala. Že to je blbost.

Co to je stavovská kolegialita obecně, předpokládám, víš. No a tady v tomhle případě, a v případě dalších několika (ale ne zas tak moc) lidí, co se marketingem (politickým) živí nebo živili (nebo se budou zase živit), se to projevilo specifickými reakcemi na tuhle kauzu. Tak dyť to taky čteš na fb přece.

20970 příspěvků moje polička 29. června 2019 09:42

domenica že se k tomu vracim...bereš mě zbytečně doslovně, tou "interesant" rodinou jsem myslela to, že přicmrndnul do blízkosti Prchala a jal se na něm lacině negativním vymezováním hloupě prezentovat svuj "světonázor" se kterým se moc moc chce se svézt na vlně, napsala bych to tak i kdyby to nebyl Klusák, ale Wichterle nebo Bohdal...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 29. června 2019 09:57

Mutziputzi 

ok

jinak, jak tady včera několik lidí souznělo s textem Holce, tak já zas nemám co dodat k textu, který postnul Kamil Fila, pro mě je to přesné a výstižné a tenhle úhel pohledu na veřejný dopis, na Prchala a na Klusáka sdílím:

Spílat Vítu Klusákovi, že se dopustil něčeho nemorálního a nevkusného, když napsal veřejně dopis svému švagrovi, Marku Prchalovi, v duchu a) "Klusák sám ve svých filmech manipuluje a nemá Márovi co vyčítat", případně b) "kde bere tu drzost hrát si na někoho morálnějšího", nebo c) "není správné prát na veřejnosti soukromé věci" vychází hned z několika myšlenkových chyb.

1) Ať už Klusák dělá svoje filmy jakkoli, vždycky je z nich poznat, že to je autorská práce s informacemi a reprezentacemi a každý divák s tím vědomě a aktivně pracuje. Není možné, aby ty filmy někoho zmanipulovaly ve smyslu, že by si nevšiml, že s ním to dílo něco dělá a něco on/ona (divák/divačka) dělá s ním - vyžaduje se zde vlastní interpretace, ne podléhání jednosměrnému sdělení. Zásah těchto filmů je navíc nesrovnatelně menší než lživé a manipulativní statusy a billboardy z dílny Marka Prchala (které jednoznačně vyvolávají sektářský kult osobnosti). Rozhodně Klusákovy filmy nevyrábějí nové Babišovy voliče. 
Vít Klusák dobře píše, že Prchal vyrobil naprosto neexistujícího, mnohem lepšího Babiše, který je díky tomu přijatelný, protože vypadá jako bodrý, vtipný lidumil, co umí být nad věcí a zajímají ho obyčejní lidé. Bez této falešné aury už by Babiš šel dávno od válu jako Vít Bárta z Věcí veřejných.

2) Je úplný nesmysl, že právo kohokoli kritizovat by měl mít pouze ten, kdo má úplně čistý morální štít, protože takový nikdo neexistuje. Stejně ale tak to neznamená, že tím pádem nejde rozlišit, jestli někdo je morálnější než někdo jiný, případně, jestli jeho pracovní/myšlenková pozice je morálnější. To samozřejmě jde a jenom hodně otrlí frikulíni z reklamek a jim podobní jsou schopni tvrdit opak. 
Klusák dělá společensko-kritické dokumenty (které jsou samozřejmě záměrně atraktivní a efektní), ale jeho cílem není lhát, že zločinec a psychopat s diktátorskými sklony je fajn strejda. Naopak, snaží se najít to temnější pod povrchem, ale zároveň v některých jeho filmech nechybí soucit s lidmi, co neměli v životě štěstí. Klusákova pozice a pracovní náplň jednoznačně je morálnější než Prchalova.

3) To, o čem píše Vít Klusák, už dávno není soukromá rodinná záležitost. Je to celonárodní problém a věc veřejného zájmu. Lidé mají právo vědět, kdo a jak vyrábí Babišovi jeho image, a že je to úplně nad rámec všeho, co dosud bylo normální. Prchalův psychologický profil není jenom jeho vlastní charakteristika, ale je to něco dobově příznačného, jde o lidský typ, který v současnosti jen čistě na "přání klienta" páchá ve společnosti nejvíce zla. A je správné to jako zlo pojmenovat. Že to Klusák píše možná pateticky, je pravda, ale je to spíš náš strach z patosu v době všeprostupující relativizace. Mluvit o nové totalitě, udavačství, lynči apod. jsou hysterické píčoviny a ztráta smyslu pro proporce.

20970 příspěvků moje polička 29. června 2019 10:07

domenica Tohle mi přijde teda úplně mimo, já třeba Klusákovi vyčítám pouze to, že podle mě hrozně fabuluje, to naznačování rodinných dilemat a dramatů, debat až do krve a neštěstí zbytku rodiny pomalu, toho Kinteru jak si tam potřeboval dopřikomponovat, familiérní rádobyvtipný "voe", fakt mi trapností vstávaj vlasy. Možná soudím podle své vlastní liberální rodiny složené ze samých tolerantních vzdělanců a intelektuálů, kde nám by bylo přiženění Prchala úplně u prdele, natož aby si někdo dovolil se o něm idiotsky vozit, snad spíš naopak, úspěšných a chytrých lidí my si vážíme...jako ne, že je pro mě Klusák blbeček je nejvýstižnější zkratka

Offline barbucha blogger
35596 příspěvků moje polička 29. června 2019 11:11
Reakce na domenica:

Holec končí svůj text slovy:

"...To ale ještě neznamená, že se kvůli tomu budeme bolševicky kádrovat."

ale sám kádruje o sto šest.

​Mě docela rozveselilo, že se Holec chová přesně stejně, jako co tak plamenně odsuzuje

A hlásím se (zcela nepřekvapivě) do týmu Fila!