Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Torrah
3309 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 22:57

continuity no jo, ale co čekali... vždyť je to politika, přece. Jestli to teď vzdají, tak se obávám, že končí.

Offline brrr
12309 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 01:14

continuity Mě překvapilo,že 108 hlasů neměli ani ostatní kandidáti za koalici.

Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 06:31

brrr Ja mám pocit že tam nebyli všichni nově zvolení poslanci. Slib složili snad 194 poslanců, nebo tak nějak.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 09:27
Reakce na andulka01:

barbucha Tak, mám z toho stejný pocit. A je mi úzko... Povolební euforie vyprchala, je mi strašně smutno z Pirátů, z toho, jak nikdo nechce ministerstva. 

​No to víš, lepší teplá sesle v parlamentu, kde si to odsedíš s prstem v nose.

Blila bych!

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 09:32
Reakce na Torrah:

continuity no jo, ale co čekali... vždyť je to politika, přece. Jestli to teď vzdají, tak se obávám, že končí.

​Přesně tak. Jako jestli mám slabej žaludek, tak o politice ani neuvažuju. Kde žili doteď, nebo snad přijeli včera z Marsu?

Mě sere, že takhle kazej pozici STANu (ano, kroužkovala jsem ) - normálně jim dělaj vostudu. Rakušan chudák aby se proskočil teď. 

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 09:45

A ono je někde explicitně dané, že Piráti musejí do vládní koalice? Zvlášť když už teď ví, že z jejich programu prosadí akorát velké kulové? Však i opozice může být demokratická. Nelehké rozhodování, ale obě cesty můžou být stejně blbé. 

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 10:42

dzizisketa Tím argumentují, že je potřeba mít kvalitní opozici. Ale myslím, že ti, co je volili, jim v naprosté většině dali hlas s vidinou jejich účasti ve vládě.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 11:10

Sweet Potato tak hlas vždycky dáváš s vidinou účasti ve vládě. To je takové všeobecně platné tvrzení. Jen to někdy holt nevyjde a tady účasti ve vládě neodpovídá ten výsledek ( ne kvůli Rakušanovi, ale kvůli síle v parlamentu).

Nakonec, možná by voliči ČSSD byli radši, kdyby Hamáček s Babišem do vlády nešel. A tak podobně to může platit i o pirátech. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 11:17

brrr stačilo 98 hlasů na zvolení, takže tam 5 poslanců nebylo. No celkem mi to přijde varovné.

Jak jsem si myslela,že je dost možné, že nová vláda nevydrží 4 ať to bude, kdo to bude (ta situace je dost strašná společenský,zdravotně i ekonomicky, a myslím, že krizi, která se na nás valí si neumíme úplně představit). Tak teď jsem o tom celkem přesvědčena.  jim nikdo nedá ani těch 100 dní. Šili do nich, ještě ani Babiš nepodal demisi, jak jsou neschopní. 

Pomohlo by nám, kdyby to vyneslo nahoru takového razantnějšího politika jako byla Thatcherova, ale na ty tady není prostor. 

Offline Kokoska
34715 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 11:34

continuity a je tady vubec nekdo takovy?

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 11:39
Reakce na Torrah:

​Jenže když budeme požadovat, aby do politiky lezli jen ti, co mají na ty hnojomety žaludek... dobře nám tak. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 11:46

Pekarová tu podivnou volbu vysvětlovala nezkušeností nových poslanců (jako že ještě neumí ovládat volební tlačítko). 

Offline Kokoska
34715 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 11:56

Garfie hm, a statni zalezitosti budou umet ovladat?

Offline Korsičanka blogger
13450 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 11:59

Kokoska Asi se jí někdo přiznal 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 12:29

Kokoska Tak asi tam bylo důležité to "zatím", jakože volili poprvé. No ale přišlo mi, že se to snaží spíš tak nějak zaretušovat, ve smyslu "nebyl to úmysl, ale spíš omyl". 

Korsičanka No na to právě říkala, že o nikom konkrétním neví, ale domnívá se...

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 12:32

Garfie taky jsem to zaslechla a to mi už přijde úplně na hlavu. Hlasovalo se teda na papíře, ale to je asi jedno. jak věděli ti, co to vyplnili špatně, že to vyplnili špatně, když volba byla tajná?

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 12:34

continuity Dyť říkám, přišlo mi, že to jen tak "žehlí", taky se mi to zdá jako blbost (i když selhání jednotlivce nevylučuju). 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 12:38

Garfie jj, si to napsala než jsem to odklepla. Úplný souhlas, tady mi to přijde jako žehlení jež pravda a celkem to na věci nemění nic. 

Offline Korsičanka blogger
13450 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 12:48

continuity Aha, já myslila, že mačkali tlačítka - to bych třeba taky zvorala

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 13:09

continuity To sice ano, ale že ČSSD vládu s ANO předem neproklamovala, natož aby s ním byla v koalici.