Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 27. února 2022 09:55

KokoskaOno je smutný, že jak ty sankce dopadnou na normální lidi (a asi násobně víc než na různý ty oligarchy a spol), který už teď žijou z ruky do huby. A dopady sankcí semozřejmě nebudou rozlišovat, jestli ten kterej Putina podporuje nebo ne - z toho Brambůrčina příspěvku mi vyplývá, že takhle začínají smýšlet (a bude jich čím dál víc) ti, kteří Putinovy akce neschvalujou a naopak proti nim protestovali a protestujou. Tý hořkosti tam prostě bude dost a se zhoršující se ekonomickou situací se to bude nevyhnutelně šířit i mezi těmi, kdo vědí. Je to hrozně smutný, ale fakt netuším, jak by se tomu dalo pomoct (pochopitelně rozhodně ne ustupováním Putinovi).

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 27. února 2022 09:56

Ukrajina úplne sama proti Rusku. Svet sklopil uši a Putinovi rastie sebavedomie.

Offline Lenka22
2613 příspěvků moje polička 27. února 2022 09:56

Švýcarsko taky chce bejt neutrální, aby něco mělo z těch ulitejch ruskejch peněz.

Offline barbucha blogger
35565 příspěvků moje polička 27. února 2022 09:56
Reakce na Kokoska:

Sweet Potato s informacemi typu "nasi statecni a obetavi vojaci sli ochranit ruske obyvatele Ukrajiny pred genocidou a fasistickym rezimem. Za to je nase vlast napadena Zapadem nejruznejsimi zpusoby, zapadni spolecenstvi odpira nasim obcanum jejich prava, podnecuje nenavist k Rusku a prispiva k rozpoutani skutecne valky"... kdyz nemas jine informace, co by sis myslela?

​A proč nemáš jiné informace? Buď jsi tak tupá že si je nedokážeš vyhledat nebo tě stejně nic nezajímá... Sorry jako, jsme v 21. století! I ten mužik se mohl leccos dozvědět, dát si tu práci. Ale musel by chtít. Kde vzali informace ti protestující?!

Teď už je to teda horší protože informační blokáda, a jak jsem zahlídla tak rusáci resp. vláda zakázala sdělovacím prostředkům používat výrazy "válka" a "invaze"... ale tak to je teprve od včerejška!

Offline barbucha blogger
35565 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:00
Reakce na Prosperina:

KokoskaOno je smutný, že jak ty sankce dopadnou na normální lidi 

​Ty sankce, dopadnuvší na prostej lid, by mohly pomoct tomu, že se mu rozpadne Rusko zevnitř. Ne všichni tam jsou takoví pitomci, aby mu tu propagandu sežrali i s chlupama.

Vždyť i v ´89 toho RVHP měli všichni plný zuby, a to nebyl ani internet, komouši cenzurovali jak vzteklí a propaganda běžela furt... a nebylo to nic platný, zaplaťpámbu!

Offline Kokoska
34609 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:02

barbucha no nevim, jaky pristupy na internet a jak moc kontrolovany to maji, ale asi to taky bude jiny v takovym Petrohrade a nekde na derevne. Televizi maji asi vsichni nebo valna vetsina, ale jaky % si vyhledava na internetu nezavisle informace, ma tu moznost? Jake % umi cizi jazyk, i kdyby si nakrasne nasli zpravodajstvi odkudkoli ze sveta?

Offline Sweet Potato
40052 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:09

Kokoska No právě.

Offline Kokoska
34609 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:17

milacka vyslani lidi do boju na Ukrajine neni na poradu dne, ani to myslim nejde, kdyz Ukrajina neni v NATO. Ale ze by byla uplne sama a svet od toho daval ruce pryc mi nepripada. Sice ty sankce jsiu Putinovi urcite k smichu, ale aspon ta pomoc ve forme vojenskeho materialu snad neco znamena.

Offline continuity
42559 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:17
Reakce na barbucha:

Hezky pěkně jim to řekl.

https://www.facebook.com/1187143463/videos/1631903137015802

​Moc hezký.

Offline Kokoska
34609 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:19

Prosperina ale tak to ve valce je, ze kolektivni vina. A co je to jinyho nez valka? A vzdycky na valku nejvic doplatili obycejni lidi. Valdstejn se taky asi mel o trochu lip nez sedlak, kterymu vojska zplundrovala pole, pobrala zvirectvo a spalila stodolu.

Offline continuity
42559 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:23

milacka no ofiko samozrejme nemůžou. sef rakouské kyberjednotky prý poslal kluky na dovolenou. Asi aby si šli zalyžovat a vrátili se odpočatí. No a může on chudák za to, že kluci místo toho paří nějaké online hry na internetu?

Offline barbucha blogger
35565 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:27
Reakce na Kokoska:

barbucha no nevim, jaky pristupy na internet a jak moc kontrolovany to maji, ale asi to taky bude jiny v takovym Petrohrade a nekde na derevne. Televizi maji asi vsichni nebo valna vetsina, ale jaky % si vyhledava na internetu nezavisle informace, ma tu moznost? Jake % umi cizi jazyk, i kdyby si nakrasne nasli zpravodajstvi odkudkoli ze sveta?

​No to je právě ta bída. Bych řekla že tam většina neumí jazyky vůbec (proč taky, ruština je přece světovej jazyk ) a hledat na internetu nebudou... to bych si troufla říct že se vzdělaností v tomto ohledu i s průměrným IQ na tom budou mnohem hůř než kterejkoliv jinej (civilizovanej) stát. No ale kdo za to může?! Že je nezajímá nic jinýho než jak nakrmit kozu a zastřešit zemljanku? Už jen z toho důvodu nechápu tu drzost, že by chtěli vládnout světu...

Offline continuity
42559 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:28

Kokoska tak si myslím, že myšlenka na zmrazení dolarových rezerv na západe mu úplne dobře nedělá. 

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:34

continuity Už se nechali slyšet, že až jim dojdou prachy, tak zkonfiskují vklady domácího obyvatelstva. To by mě zajímalo, zda si to obyvatelstvo nechá s klidem líbit...

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:35

Kokoska Ale jo, to já přece všechno vím. A rozhodně nezpochybňuju, že všechny ty sankce jsou potřeba (a ještě víc). Ale trochu empatie k těm lidem, kteří na tom budou fakt blbě, snad mít můžu, ne? Zvlášť když tam mám pár (protiputinovskejch) známejch v důchodovým věku. 

Offline Kokoska
34609 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:35

barbucha asi v nich nekdo ten pocit pestuje, i kdyz verim, ze obycejny lidi tyhle ambice moc nemaj, zajima je spis jen ta koza a klid. Jen proste souhlasi s tim, ze co batuska dela, dobre dela a svet je zlej. A to vzdelani... ono se vzdycky lip vladne jednoduchemu a prostemu davu, kterymu muzes nakecat cokoli, pripadne mu tu a tam hodis kousek chleba, kdyz uz moc dava najevo, ze ma hlad. A kdyz si nahodou vsimne, ze u sousedu je trava zelenejsi, tak se mu rekne, ze si muze jit natrhat za plot a je to tak v poradku, protoze ten plot schvalne zly soused postavil tak, ze mu tu zelenou travu vlastne ukrad.

Offline 999
19668 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:36

barbucha To jo, hezky to řekl.

Offline continuity
42559 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:37

Já bych to s tím ruským obyvatelstvem tak beznadějně neviděla. Dělat závěr z toho,co běhá po sítích je hodně ošemetné, protože ještě ve středu to tady taky vypadalo, že má Putin masivní podporu.

Po druhé, část lidí tuší,kde je sever, protože už teď chodí demonstrovat a to i když jim reálné hrozí zatčení a jiné problémy. Obří skupina s nimi jistě souhlasí, ale nechce se do toho plést. On měl velkou podporu také Navalnyj, kdyby ho nezavřeli, kdovijak by to dopadlo. 

Jinak ta Ruska invaze měla podporu asi 77% obyvateľstva. To není mnoho, na to,že ten průzkum je státní. 

Offline barbucha blogger
35565 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:40

Kokoska 

Jo, ten popis celkem odpovídá

Ale já furt čekám že i ten mužik se začne ptát, jak to, když jsou největší a nejlepší země na celým širým světě... tak jak to že nemaj co žrát? Že na děrevni nemaj silnice ani chodníky, že choděj na suchej záchod anžto nemaj kanalizaci... že ve špitále (pokud nějakej v dosahu tisíc kiláků mají) jim prší do postelí a chyběj obvazy a léky?! Jak to teda soudruhu Putine vedeš?!

Ale to bych chtěla asi od mužika moc. Vono to nepochybně souvisí s tím IQ, a tam se asi žádný zázraky čekat fakt nedaj. Holt masa tupý zvěře, sorry jako.

Offline Kokoska
34609 příspěvků moje polička 27. února 2022 10:41

Prosperina jo, mne je techhle lidi taky v podstate lito, ale stejne tak mi bylo lito nas vsech, kdo zazil tanky na Vaclavaku. A mlceli jsme stejne jako mlci ti v Rusku, remcali jsme jen doma, aby to nikdo neslysel, teda vetsina z nas. Proto ocenuju Ukrajinu, ze nesklapla patky a nevzdava to.