Ona se ta nestabilita východu dost západu hodila např. jako odbytiště pro zbraně, takže možná prvotně za ni nemůže, ale že ji přiživoval, to jo.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Odbytiště, rozumím. Ale kde není poptávka...
Dost pochybuju o tom, že jim to ten "západ" cpal násilím. Chtěli zbraně. A koupili by je od kohokoliv. Mimochodem když jsme tak u toho kohokoliv... tak zbraně tam vesele dodával i "východ", ne?
jj, to bylo prehnany, mela jsem napsat, ze k te destabilizaci prispely narody evropy a jejich expanzivni politika, ne, ze ji zpusobily, to je fakt ![]()
to je fakt asi nejakej haló efekt, protoze ja zadnou expanzi nevidim ... vidim problem, kterej se nejakym zpusobem resi, vznikaji pri tom trenice, jak to uz u slozitych a globalne provazanych jevu byva, ze je nejdou vyresit jednoduse a hned. za sebe jsem rada, ze se neco dela, i kdyz s preslapama treba. expanzi, příliv ani konec evropské kultury nevnimam.
protoze jinak se z toho ukrivdenyho o nas bez nas nevyhrabem, proto. proste evropsky vyvoj jde nejakym smerem, mame moznost byt u toho a spolubvytvaret to. nebo muzem zas stat stranou a pak si stezovat.
ty si to clenstvi v EU taky predstavujes jak hurvinek valku, co? :)
tak mně tady netáboří kolem baráku tlupy afričanů, takže taky příval nevidim, ale teda v různých zpravodajských relacích a taky v různých ne/diplomatických politických vyjádřeních (třeba o tom přerozdělování protože pobřežní státy nezvládají) ho vnímám, tak se mi to zdá nebo lžou nebo jak?
... treba si povedať, že tu to začalo, toto je začiatok všetkého, čo sa teraz deje

k tomu je myslím taky potřeba říct, že slováci neměli kolonie, páč toho nebyli schopní a ne že by nechtěli (češi dtto:-)))
"k tomu je myslím taky potřeba říct, že slováci neměli kolonie, páč toho nebyli schopní a ne že by nechtěli (češi dtto:-)))"
No no! Zapomínáš, jak jsme kdysi (český království) sahali od Baltu až po Jadran! Chudáci ti porobení národové!
Takže dobře nám tak! ![]()
na té mapě je nejlepší to, že před pár desítkami let rodiče nebo prarodiče těch migrantů pálili koloniální vlajky (v tom lepším případě), aby se dnes jejich děti cpaly na území bývalých nenáviděných vykořisťovatelů v očekávání stability a prosperity, kterou si tam sami očividně tedy neumí vyrobit. paradoxy.
Kdyby jenom porobení! Co teprve takoví Slavníkovci!![]()
No!
Pak prej neklidnej blízkej východ! Žabaři to proti Slovanům jsou!
Chybí už jen prohlášení, že migranti jsou odvetou za křižácké války :D Teda křižácká tažení na východ, výpravy k Baltu se nepočítají :D
Ta míra zavinění Evropy nepramení z období kolonializmu, ale z doby, která začala válkou v zálivu a pokračovala svržením dalších byť diktátorských, ale poměrně stabilních režimů, pohnutky intervence určitě nebyly úplně jenom humanitární. Tahle destabilizace bez plánu B vedla k současné situaci, ne kolonizace.
Že to píše Macko mě nepřekvapuje, ale seriózně na něj reagujete jenom vy, tak třeba se zamyslíte oba...nebo mi spíš "naznačíte", že jsem úplnej debil, co už![]()
Jsem přesvědčená, že ležet Česko u moře, kam putujou tisíce migrantů z Afriky, Chovanec se Zemanem budou v Bruselu hřímat o solidárním přerozdělování a potřebě navýšení dotací, asi tak bych shrnula jak čecháčkovskou vychcanost vnímám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025