Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:16
Reakce na Amun:

Fuj hnus, i v mekáči jsme vajíčka dělali z čerstvých vajec a dokonce i z šunky a másla české značky, co se dají koupit v supermarketech.

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:16
Reakce na Amun:

Ja, tzv. vaječná melange se používá v restauracích hlavně když se dělají míchaná vejce do snídaňového bufetu. Ono taky kdo by každé ráno roztloukal stovky vajíček... taky se tím předchází zkažení celé várky jedním špatným vejcem atd. Používá se to docela běžně i tady, většinou normálně v tetra paku, asi pasterizované a dobarvené do sluníčkové barvy :-)

Ale dostat na to dotaci jakožto regionální výrobek je dost neuvěřitelný. Babiš je MOR.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:19
Reakce na Karja:

Ja som počas raňajok v práci nikdy nebola, ale čo viem tak do šalátu sa dávali hotové vajíčka na tvrdo ktoré chodili vákuovo zabalené. To bolo ale v Nemecku a tak 10 rokov dozadu. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:21
Reakce na paktofonika:

"Za mě" vejce na trvdo  v žádném jídly nebyly. Ale věřím tomu, na vaření vajec tam nebyla ta správná plotýnka.

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:24
Reakce na paktofonika:

Tak jsou specializovaní subdodavatelé :-) většina firemních vývařoven či hotelů si nedělá vlastní knedlíky, brambory kupuje oloupané a nakrájené, předpřipravenou zeleninu...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:24
Reakce na Karja:

No tie varené sa dávali do šalátu, na to išlo ešte grilované mäso. Ale je to fakt dávno. 

Keď som robila v Nemecku tak tam napríklad nebol zákaz dotýkať sa mäsa, to keď som rozprávala neskôr v polskom McD tak sa všetci chytali za hlavu a trhali si vlasy. Presne takto  

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:32
Reakce na paktofonika:

To si už nepamatuji, jako měli jsme rukavice a jestli třeba jednu a tou jednou jsme na to maso sahali? Fakt nevim, ale u mě je to tak cca 5 let zpátky a myslim, že se toho zase tolik nezměnilo:-).

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:38
Reakce na Amun:

nevim, je to podle mě jediná restaurace, kde to kolikrát na druhé straně pultu tj. tam, co je zákazník, vypadá hůř než v kuchyni.:-D

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:38
Reakce na Amun:

mekáč rozhodně není špína, a ani jsem v tomhle stylu na něj nadávat neslyšela. Kromě neustálého čištění všeho se i všechno neprodané po určité, ne moc dlouhé, době vyhazovalo, strašně se tam plýtvalo, jídlem i obaly.

Online Sweet Potato
40025 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:45
Reakce na Amun:

To slyším poprvé. Naopak pro spoustu lidí je Mekáč záruka čistoty a kvality (řekněme spíš standardu) i v cizokrajích, kde by jiné jídlo nepozřeli. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:57
Reakce na Potrefenáhusa:

Jj hamburgery max 10 minút. Vyhadzovalo sa toho neúrekom, ale to mal nastarosti vedúci kuchyne aby správne odhadol koľko je čoho treba. Predsa len už človek časom vie odhadnúť kedy je reštaurácia plná a kedy zíva prázdnotou. 

A najhoršie boli piatkové nočné, to som si na kase vypočula všeličo  

Na čistotu sa fakt dbalo. Zem sa umývala pravidelne každých 30 minút alebo podľa potreby častejšie. Každú noc nočná smena upratovala celú kuchyňu, od fritéz až po kachličky. 

Online Sweet Potato
40025 příspěvků moje polička 19. července 2017 15:12
Reakce na Amun:

Tak to asi bude tím, že mě dost míjí fb. :-)) Mekáč, coby určitou záruku ve smyslu "kdekoli na světě vím, co dostanu", znám z doby dávno předfejsbůkové. I dřív myslím byly různé vlny, které se ho snažily pomluvit, poškodit, myslím, že ustojí i tuhle. Ne že bych byla jeho skalní fanynkou, ale občas tam skončím, když potřebuju něco sníst a nechce se mi přemýšlet co kde a čekat, cheeseburger a malé hranolky to jistí. Na dlouho to asi nezasytí, ale těžko mi po tom nebývá.

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 19. července 2017 15:16
Reakce na Sweet Potato:

já si tohle kombo čas od času taky dávám, musím teda říct, že už se mi párkrát stalo, že mi ten hamburger přišel strašně slanej.

Ale teda zážitek z Mekáče v Lisabonu byl celkem silnej, fakt jsem asi pochopila, proč se tomu říká, že je to pro chudý...fronta se nestála, jen tlačenice, odkud se volalo, co kdo chce, všude miliarda dětí, řev, papíry, binčus...